![]() |
In het Nieuwsoverzicht treft u op chronologische volgorde de actuele nieuwsberichten over vitamines, mineralen en spoorelementen aan. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om specifiek te zoeken in alle nieuwsberichten. |
Onderzoekers van het Maastricht UMC gaan leververvetting in kaart brengen in huisartsenpraktijken in Zuid-Limburg.
Vrouwen die kaliumrijk voedsel (zoals bananen) eten, kunnen de negatieve effecten van te veel zout in hun voeding verminderen.
In Nederland is het niet toegestaan om zink toe te voegen aan levensmiddelen. Het RIVM adviseert om dit verbod niet op te heffen.
Aan de vernieuwde E-learning module Bariatrische chirurgie zijn 12 accreditatiepunten toegekend door de StADAP.
Na 90 dagen is meestal de reuk en smaak hersteld, toch houdt circa 5% langer reuk- en smaakverlies.
Voedings- en leefstijladviezen kunnen een veel belangrijkere rol spelen in het verlagen van de bloeddruk en leiden tot een verlaging van het...
De NVWA heeft een handboek gepubliceerd dat bedoeld is voor het bedrijfsleven als hulpmiddel om ervoor te zorgen dat zij voldoet aan de...
De Gezondheidsraad heeft de Voedingsnormen voor energie herzien en doet aanbevelingen voor meer onderzoek naar de individuele energiebehoefte.
Op 1 augustus 2022 is het nieuwe 'E-zine VoedingOnline' verschenen. Ook iedere maand deze gratis E-zine ontvangen? Schrijf je dan in.
Wat zijn de oorzaken van hyperkaliëmie en pseudohyperkaliëmie en hoe wordt het vastgesteld?
De accreditatie van de E-learning module Genetica en voedingsadvies is met 2 jaar verlengd door de StADAP.
In februari besteden wij al aandacht aan dit onderzoek. Nu ook aandacht voor het VITAL-onderzoek in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel. Door voedings- en leefstijladviezen is het vaak nog niet nodig om met medicatie te starten.
Jaarlijks wordt ongeveer 1,1 miljard euro uitgegeven aan voedingssupplementen, voornamelijk voor huismerken van de grote drogisterijketens.
De jodiuminname daalt en vooral bij vrouwen moet de jodiuminname niet verder dalen, zo blijkt uit het RIVM-onderzoek.
De resultaten van het COVOED onderzoek bij patiënten buiten het ziekenhuis zijn deze week gepubliceerd. Lees en bekijk de resultaten.
Gebruik deze zomervakantie om bij te scholen op voedingsgebied en accreditatiepunten te behalen. Bekijk het e-learning aanbod van VoedingOnline.
Deze week is het Gezondheidsraadrapport Preventie en vroege behandeling van eetstoornissen verschenen. Wat is de rol van de diëtist?
De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) wordt steeds meer ingezet in de behandeling van overgewicht, zo blijkt uit de factsheet van het RIVM.
Op 9 juni 2022 om 16.00 uur vindt de inauguratie van hoogleraar Arthur van Zanten (buitengewoon hoogleraar in voeding bij metabole stress) plaats...
Er is een 4e herziene druk verschenen van het e-book Bariatrische chirurgie en de E-learning module Bariatrische chirurgie.
De accreditatie van de E-learning module Hypertensie is met 2 jaar verlengd door de StADAP.