Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsoverzicht over vitamines, mineralen en spoorelementen

In het Nieuwsoverzicht treft u op chronologische volgorde de actuele nieuwsberichten over vitamines, mineralen en spoorelementen aan.

Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om specifiek te zoeken in alle nieuwsberichten.

 

Actuele nieuwsberichten

 

RIVM-rapport Vitamine-K-profylaxe bij pasgeborenen

20 mei 2020

Het RIVM heeft een besluitvormingsanalyse gemaakt voor het ministerie van VWS waarmee een beslissing zal worden genomen over de...

COVID-19 en leefstijlinterventies

19 mei 2020

Lifestyle4Health en de Vereniging Arts en Leefstijl pleiten voor meer aandacht voor voeding en leefstijl in de preventie van COVID-19.

Bloedglucosecontrole essentieel bij COVID-19

11 mei 2020

Een betere bloedglucoseregulatie bij patiŽnten met type-2-diabetes verlaagt het sterfterisico bij een coronavirusinfectie.

Meer dan 24.000 bronlinks

11 mei 2020

Wist u dat er al meer dan 24.000 unieke bronnen gelinkt zijn door VoedingOnline?

Invloed coronamaatregelen op eetgedrag

8 mei 2020

Wat zijn de veranderingen op het koop-, kook- en eetgedrag van Nederlanders sinds de coronamaatregelen? Het Voedingscentrum liet hiernaar...

Bijwerkingen van medicijnen bij een corona-infectie

6 mei 2020

Medicijnautoriteit CBG roept patiŽnten met een corona-infectie en zorgverleners op om bijwerkingen van medicijnen te melden.

Maagdarmklachten bij corona-infectie

6 mei 2020

Bij een derde van de coronapatiŽnten treden naast de ademhalingsklachten, ook maagdarmklachten (zoals misselijkheid en diarree) op.

Gratis uitproberen: E-learning Thiamine

5 mei 2020

Volg gratis de E-learning module Thiamine en ontvang 6 accreditatiepunten.

E-zine VoedingOnline nr. 5 - 2020

1 mei 2020

Op 1 mei 2020 is het nieuwe 'E-zine VoedingOnline' verschenen. Ook iedere maand deze gratis E-zine ontvangen? Schrijf je dan in.

Verwacht: e-book Hypertensie en e-learning

30 april 2020

In mei 2020 zal het e-book Hypertensie en de E-learning module Hypertensie verschijnen.

Stress en eetgedrag

29 april 2020

Meer stress door de coronacrisis kan leiden tot veranderingen in het eetgedrag, ongezonde voedselkeuzes en negatieve effecten op de gezondheid.

Lage vitamine-K-status voorspelt mogelijk prognose corona-infectie

29 april 2020

Uit Nederlands onderzoek blijkt dat een lage vitamine-K-status geassocieerd is met een minder goede prognose en met een hogere afbraak van...

Zinkstatus bepalen bij een corona-infectie

23 april 2020

Huisarts Rob Elens pleit voor onderzoek naar de rol van zink bij een corona-infectie.

Online bijscholen met de E-learning modules van VoedingOnline

22 april 2020

Wilt u de komende weken online bijscholen? Bekijk dan de 27 E-learning modules van VoedingOnline.

Corona Dossier met voedingsinformatie

21 april 2020

Alle berichten van VoedingOnline over het coronavirus zijn gebundeld in het Corona Nieuwsdossier.

Nieuwe druk e-book Genetica en voedingsadvies

20 april 2020

Er is een 2e herziene druk verschenen van het e-book Genetica en voedingsadvies en de E-learning module Genetica en voedingsadvies.

Gezonde voeding en weerstand

16 april 2020

Een gezonde voeding verhoogt de weerstand en vermindert de vatbaarheid voor virusinfecties. Welke voedingsadviezen zijn zinvol?

Betere metabole controle vermindert risico coronavirus

15 april 2020

Bij patiŽnten met type-2-diabetes en hypertensie is een goede metabole controle belangrijk ter preventie van ernstige effecten van het coronavirus.

Verlies van reuk en smaak door coronavirus

14 april 2020

Een rapport van Engelse KNO-artsen maakt melding dat het plotse verlies van reuk en smaak, een symptoom kan zijn van het coronavirus.

Voedingsadviezen bij Post Intensive Care Syndroom

14 april 2020

Voor coronapatiŽnten die van de intensive care komen, is het belangrijk voedingsadviezen te ontvangen voor een sneller herstel.

Meer aandacht voor vitamine D en corona-virus

8 april 2020

Een goede vitamine-D-status is belangrijk om een COVID-19 infectie te voorkomen en de ernst van de luchtweginfectie te verminderen.

3e druk e-book Bariatrische chirurgie

3 april 2020

Er is een 3e herziene druk verschenen van het e-book Bariatrische chirurgie en de E-learning module Bariatrische chirurgie.

80 procent van de coronapatiŽnten op IC heeft overgewicht

30 maart 2020

Er lijkt een verband te zijn tussen ernstig ziek zijn bij een corona-infectie en overgewicht.

Vitamine-C-infuus voor behandeling coronavirus

26 maart 2020

Intraveneus vitamine C nu ook in Amerika toepast in de behandeling van ernstig zieke coronapatiŽnten.

10% korting op jaarabonnement VoedingOnline

18 maart 2020

Voor iedereen die vanwege het coronavirus thuis zit en veilig online wil bijscholen, bieden wij de komende periode (tot 1 mei 2020) 10% korting op...

Veilig online bijscholen met collegaís

16 maart 2020

Symposia en congressen zijn geannuleerd. Wilt u toch bijscholen en accreditatiepunten behalen, bekijk de mogelijkheden van de E-learning modules...

EFSA: voedsel speelt geen rol bij overdracht van coronavirus

12 maart 2020

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA stelt dat er geen bewijs is dat voedsel een bron is waarmee het coronavirus kan worden...

Goede zinkstatus vermindert risico op longontsteking

10 maart 2020

Er is meer aandacht nodig voor de zinkstatus van ouderen in de preventie van luchtweginfecties.

Thuis bijscholen met de E-learning modules van VoedingOnline

6 maart 2020

Wilt u de komende weken vanuit uw huis bijscholen? Bekijk dan de 27 E-learning modules van VoedingOnline.

Vitamine- en mineralenverliezen bij bereiding en bewaren

5 maart 2020

Bekijk de effecten op de vitamine- en mineralenhoeveelheden in voedingsmiddelen na het bereiden en bewaren.

Pepermuntolie verlicht symptomen prikkelbare-darmsyndroom

4 maart 2020

Door pepermuntolie treedt verlichting van buikpijn en de ernst van de klachten van het prikkelbare-darmsyndroom (PDS) op.

Verlenging accreditatie E-learning module Diabetes type 2

3 maart 2020

De accreditatie van de E-learning module Diabetes type 2 is met 2 jaar verlengd door de StADAP.

Kwaliteit van voedingseiwit

2 maart 2020

Praat mee als jonge wetenschapper via de Jonge Gezondheidsraad (jongGR) over de kwaliteit van eiwit in het voedingspatroon.