Het e-book Alles over Riboflavine heeft een grote update ondergaan. Bekijk het herziene e-book en volg de E-learning module Riboflavine.
De riboflavine-inname uit voedingsmiddelen in Nederland is gedaald. Nederlandse volwassenen nemen te weinig riboflavine in. Wat is bekend over de effecten van een te lage riboflavine-inname en welke groepen hebben het meeste risico op een riboflavinetekort?
Personen met het MTHFR-677 TT-genotype hebben een hogere riboflavinebehoefte. Circa 12-24% van de Europese bevolking heeft het MTHFR-677 TT-genotype. Bij bepaalde ziektebeelden is voor deze personen extra aandacht voor riboflavine nodig.
Riboflavine heeft een gunstige invloed op het darmmicrobioom. Wat zijn deze effecten en welke darmbacteriën produceren riboflavine en hebben een positief effect op de riboflavinestatus?
Door meer kennis over riboflavinetransporters bij aangeboren erfelijke ziekten is ook meer kennis ontstaan over de rol van riboflavine in het lichaam en de situaties waarin meer riboflavine nodig is.
School bij over riboflavine (vitamine B2) en lees het e-book Alles over Riboflavine en volg de E-learning module Riboflavine: