E-book en e-learning module Alles over Riboflavine (vitamine B2)

 

Alles over Riboflavine

Titel e-book: Alles over Riboflavine (vitamine B2)

Subtitel: Riboflavine (vitamine B2) in onze voeding bij gezondheid en ziekte.
Druk: 3e druk, 2017
Reeks: Voedingsstoffendossiers (deel 2)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-90367-88-6
Aantal pagina's: 149 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Alles over Riboflavine (vitamine B2)

 

Bestellen van het PDF-bestand Alles over Riboflavine
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 94% goed - zeer goed

E-learning module Riboflavine

8 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Riboflavine (vitamine B2)

Korte omschrijving: De 'E-learning module Riboflavine' (vitamine B2) dient in combinatie met het e-book 'Alles over Riboflavine' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 3e druk, 2017
Reeks: E-learning module Alles over Vitamines (deel 2)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-90367-89-3
Aantal pagina's: 16
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Riboflavine (vitamine B2)

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Riboflavine
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 93% goed - zeer goed

 

Melk een belangrijke riboflavinebron
Wist u dat de gemiddelde Nederlander circa 50% van zijn riboflavinebehoefte binnen krijgt via melk en melkproducten? Wanneer geen melk en melkproducten worden gebruikt, kan de riboflavine-inname gemakkelijk in gevaar komen. Welke doelgroepen lopen een risico op een riboflavinetekort? En hoe kan de riboflavine-inname worden verbeterd?

 

Energiemetabolisme
Riboflavine is een onderdeel van de flavo-co-enzymen die een essentiŽle rol spelen in het energiemetabolisme in het lichaam en zo belangrijk zijn voor de motor van ons lichaam. Hoe werkt dit precies? En hebben bijvoorbeeld sporters meer riboflavine nodig?

 

Antioxidantsysteem
De flavo-co-enzymen spelen een belangrijke rol in het antioxidantsysteem in het lichaam. Kunnen riboflavinetekorten leiden tot verstoringen in het antioxidantsysteem en zo leiden tot (verergering van) ziekten (bijvoorbeeld cataract)?

 

HomocysteÔnemetabolisme
Een verhoogd serum homocysteÔnegehalte wordt beschouwd als een onafhankelijke risicofactor voor hart- en vaatziekten. Tot voor kort werd gedacht dat alleen foliumzuur, vitamine B12 en vitamine B6 een rol spelen in het homocysteÔnemetabolisme. Recente onderzoeken geven aan dat ook riboflavine invloed heeft op het homocysteÔnemetabolisme. Op welke plaatsen grijpt riboflavine in? En kan riboflavine daardoor eveneens een rol spelen in de preventie van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker en osteoporose?

 

Rol in de behandeling van ziekten
Kan riboflavine een rol spelen in de behandeling van ziekten (bijvoorbeeld bij patiŽnten met migraine, de ziekte van Parkinson of nierziekten)? Zijn er stofwisselingsziekten waarbij riboflavinesuppletie zinvol is?

 

Riboflavinesuppletie
Als u riboflavine wilt suppleren, hoe kan dit dan het beste worden gegeven?

 

Hoe staat het met uw kennis over riboflavine?
Weet u hoe het met de riboflavinestatus van uw patiŽnten gesteld is? Of wilt u hierover meer weten en hieraan meer aandacht gaan besteden?

 

E-book 'Alles over Riboflavine' en 'E-learning module Riboflavine'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over riboflavine afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Alles over Riboflavine'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Riboflavine' aan.

 

 

8 augustus 2017


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Plantaardige drinks: goede melkvervanger?

28 september 2017

Veel verschillen in samenstelling van plantaardige drinks (zoals sojadrinks).

Veel vitaminepillen bevatten hoge doseringen

11 september 2017

Uit Duits onderzoek blijkt dat een groot aantal vitaminepillen veel hogere doseringen bevatten dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden.

Canon over voeding - 1939: Moermandieet bij kanker

5 september 2017

Van kwakzalver naar grondlegger van voedingsadviezen bij kanker.

E-learning module Riboflavine 8 accreditatiepunten

15 augustus 2017

Aan de herziene E-learning module Riboflavine zijn 8 in plaats van 6 accreditatiepunten toegekend.

Verlenging accreditatie E-learning modules Vitamines

15 augustus 2017

De accreditatie van de E-learning modules Alles over Vitamines van VoedingOnline is met 2 jaar verlengd door de StADAP.

Update Europese aanbevelingen voor vitamines en mineralen

14 augustus 2017

Een update van de Europese aanbevelingen voor vitamines, mineralen en spoorelementen die tot op heden zijn verschenen.

Europese aanbevelingen voor riboflavine

10 augustus 2017

De EFSA heeft aanbevelingen voor riboflavine (vitamine B2) uitgebracht.

 


Terug