E-book en e-learning module Alles over Riboflavine (vitamine B2)

 

Alles over Riboflavine

Titel e-book: Alles over Riboflavine (vitamine B2)

Subtitel: Riboflavine (vitamine B2) in onze voeding bij gezondheid en ziekte.
Druk: 4e druk, 2018
Reeks: Voedingsstoffendossiers (deel 2)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-92942-08-1
Aantal pagina's: 150 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Alles over Riboflavine (vitamine B2)

 

Bestellen van het PDF-bestand Alles over Riboflavine
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 94% goed - zeer goed

E-learning module Riboflavine

8 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Riboflavine (vitamine B2)

Korte omschrijving: De 'E-learning module Riboflavine' (vitamine B2) dient in combinatie met het e-book 'Alles over Riboflavine' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 4e druk, 2018
Reeks: E-learning module Alles over Vitamines (deel 2)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-92942-09-8
Aantal pagina's: 16
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Riboflavine (vitamine B2)

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Riboflavine
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 93% goed - zeer goed

 

Melk een belangrijke riboflavinebron
Wist u dat de gemiddelde Nederlander circa 50% van zijn riboflavinebehoefte binnen krijgt via melk en melkproducten? Wanneer geen melk en melkproducten worden gebruikt, kan de riboflavine-inname gemakkelijk in gevaar komen. Welke doelgroepen lopen een risico op een riboflavinetekort? En hoe kan de riboflavine-inname worden verbeterd?

 

Energiemetabolisme
Riboflavine is een onderdeel van de flavo-co-enzymen die een essentiŽle rol spelen in het energiemetabolisme in het lichaam en zo belangrijk zijn voor de motor van ons lichaam. Hoe werkt dit precies? En hebben bijvoorbeeld sporters meer riboflavine nodig?

 

Antioxidantsysteem
De flavo-co-enzymen spelen een belangrijke rol in het antioxidantsysteem in het lichaam. Kunnen riboflavinetekorten leiden tot verstoringen in het antioxidantsysteem en zo leiden tot (verergering van) ziekten (bijvoorbeeld cataract)?

 

HomocysteÔnemetabolisme
Een verhoogd serum homocysteÔnegehalte wordt beschouwd als een onafhankelijke risicofactor voor hart- en vaatziekten. Tot voor kort werd gedacht dat alleen foliumzuur, vitamine B12 en vitamine B6 een rol spelen in het homocysteÔnemetabolisme. Recente onderzoeken geven aan dat ook riboflavine invloed heeft op het homocysteÔnemetabolisme. Op welke plaatsen grijpt riboflavine in? En kan riboflavine daardoor eveneens een rol spelen in de preventie van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker en osteoporose?

 

Rol in de behandeling van ziekten
Kan riboflavine een rol spelen in de behandeling van ziekten (bijvoorbeeld bij patiŽnten met migraine, de ziekte van Parkinson of nierziekten)? Zijn er stofwisselingsziekten waarbij riboflavinesuppletie zinvol is?

 

Riboflavinesuppletie
Als u riboflavine wilt suppleren, hoe kan dit dan het beste worden gegeven?

 

Hoe staat het met uw kennis over riboflavine?
Weet u hoe het met de riboflavinestatus van uw patiŽnten gesteld is? Of wilt u hierover meer weten en hieraan meer aandacht gaan besteden?

 

E-book 'Alles over Riboflavine' en 'E-learning module Riboflavine'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over riboflavine afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Alles over Riboflavine'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Riboflavine' aan.

 

In dit e-book zijn de recente Europese aanbevelingen en de aanbevelingen van de Nederlandse Gezondheidsraad verwerkt.

 

 

19 september 2018


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Voor wie zijn de Voedingsnormen bedoeld?

9 oktober 2018

De Voedingsnormen zijn bedoeld voor 'gezonde personen met een gezond gewicht', maar welke uitgangspunten hanteer je voor personen die hier niet...

Nieuwe Voedingsnormen opgenomen in e-books VoedingOnline

20 september 2018

De nieuwe Voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor volwassenen van de Nederlandse Gezondheidsraad zijn opgenomen in de e-books van...

Nieuwe Voedingsnormen voor vitamines en mineralen

18 september 2018

De Gezondheidsraad heeft vandaag de nieuwe Voedingsnormen voor vitamines en mineralen gepubliceerd.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Alles over Riboflavine
2009 1e 978-94-90367-13-8
2013 2e 978-94-90367-36-7
2017 3e 978-94-90367-88-6
2018 4e 978-94-92942-08-1
E-learning module Riboflavine
2009 1e 978-94-90367-08-4
2013 2e 978-94-90367-37-4
2017 3e 978-94-90367-89-3
2018 4e 978-94-92942-09-8

 


Terug