Health On the Net (HON)-code

 

HON-code

VoedingOnline onderschrijft de Health On the Net (HON)-code, die is opgesteld door de HON Foundation.

 

Sinds 7 oktober 2009 is VoedingOnline gecertificeerd door de HON Foundation.

In 2019 ontving VoedingOnline een certificaat omdat de site VoedingOnline 10 jaar voldeed aan de HON-code.

In 2021 zijn wij voor het laatst gecertificeerd door de HON Foundation.

 

Hon Foundation

De Health On the Net (HON) Foundation is een Zwitserse organisatie. In 1995 heeft zij de HON-code opgezet voor medische en gezondheidssites. Doelstelling was een code op te zetten waardoor een duidelijk onderscheid zou kunnen worden gemaakt tussen sites met onafhankelijke en sites met commerciŽle informatie.

De HON-code is een zelf-regulerend, vrijwillig certificatie systeem.

In 2022 heeft de HON Foundation helaas haar activiteiten beŽindigd. Wij blijven voldoen aan de HON-code.

Meer informatie over de HON Foundation.

 

HON-code

 1. Deskundigheid

  Het medisch of gezondheidsadvies dat wordt gegeven op deze site, wordt alleen gegeven door medische of op gezondheidszorggebied opgeleide professionals, tenzij duidelijk is vermeld dat het advies afkomstig is van een niet-medisch gekwalificeerd persoon of organisatie.
 2. Doelgroep en doelstelling

  VoedingOnline biedt voedingsinformatie aan voor diŽtisten, artsen, apothekers en andere aan voeding gerelateerde professionals.
  Deze informatie is niet bedoeld als direct advies aan patiŽnten en mag daarom niet worden gezien als een vervanging van het contact tussen arts, diŽtist of apotheker en de patiŽnt.
 3. Vertrouwelijkheid

  Vertrouwelijke en persoonlijke informatie van de bezoeker van de internetsite wordt door VoedingOnline vertrouwelijk behandeld en gerespecteerd. VoedingOnline heeft hiervoor een privacybeleid en forumspelregels opgesteld.
 4. Bron

  Informatie op deze site wordt, waar mogelijk, voorzien van de bron van informatie en, waar mogelijk, van HTML links naar die data. De datum waarop een pagina met voedingsinformatie voor het laatst is herzien wordt duidelijk aangegeven.
  De e-books, e-learning modules en nieuwsberichten zijn geschreven door Manon A. Verheul-Koot (diŽtist), tenzij anders is vermeld.
 5. Bewijzen

  Alle beweringen die worden gedaan over de voordelen en resultaten van behandelingen, commerciŽle producten of diensten worden ondersteund door evenwichtige bewijzen op een manier zoals dat ook is aangegeven in punt 4.
 6. Duidelijkheid

  De ontwerpers van deze site doen hun uiterste best om de aangeboden informatie zo duidelijk mogelijk weer te geven, en contactadressen te vermelden voor bezoekers die op zoek zijn naar verdere informatie of hulp. Het e-mailadres van VoedingOnline staat duidelijk op de site vermeld (zie colofon).
  De algemene leveringsvoorwaarden staan vermeld op de site VoedingOnline en zijn van toepassing op de levering van e-books, e-learning modules en jaarabonnementen.
  Bezoekers van de site VoedingOnline kunnen de e-books en e-learning modules beoordelen aan de hand van het gratis beschikbaar gestelde e-book Alles over Thiamine en de E-learning module Thiamine.
 7. Sponsoring

  VoedingOnline maakt geen gebruik van sponsoring.
  De inkomsten van VoedingOnline worden gerealiseerd uit de verkoop van e-books, e-learning modules en jaarabonnementen.
 8. Openheid in advertentie en redactioneel beleid

  Op de internetsite van VoedingOnline en in de E-zine VoedingOnline worden geen advertenties vermeld.

 

Wij voldoen aan de HON-code, die staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.

HON-code VoedingOnline 

 

 

17 november 2022


Terug