Manon A. Verheul-Koot

 

Manon A. Verheul-Koot

 

Beste bezoeker,

 

Bij deze wil ik mij (voor diegenen die mij nog niet kennen) graag aan u voorstellen.

In 1985 ben ik afgestudeerd als diŽtist. Met mijn afstudeerscriptie over Eetlust en verzadiging heb ik in 1986 de NVVL-afstudeerprijs gewonnen.

Na enige jaren als diŽtist in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, heb ik daarna de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. In eerste instantie bij het bedrijf Tefco Foods dat natuurlijke grondstoffen en voedingsvezels verkoopt aan de levensmiddelenindustrie en in latere fase bij Nutricia Nederland B.V. Bij Nutricia Nederland heb ik gewerkt op de afdeling Scientific Services en ben ik in latere fase manager geworden van deze afdeling. Bij Nutricia was ik verantwoordelijk voor de voedingskundige opleiding van buitendienstdiŽtisten, de inhoud van workshops, symposia en trainingen die door Nutricia voor diŽtisten en artsen werden georganiseerd en de ontwikkeling van achtergrondmaterialen.

Naast mijn werk heb ik in diverse besturen en commissies gezeten. Zo ben ik 5 jaar secretaris geweest van de NVVL (Network for Food Experts) en heb gezeten in een visitatiecommissie voor de opleidingen Voeding & DiŽtetiek, in diverse afstudeercommissies van de opleiding Voeding & DiŽtetiek en de opleiding Voedingstechnologie en in de redactie van het tijdschrift Voeding Nu.

Wetenschappelijke publicaties en de vertaling daarvan naar de praktijk hebben mij altijd sterk aangetrokken. Om deze reden heb ik in 2000 het besluit genomen een eigen bedrijf te beginnen en de internetsite VoedingOnline op te zetten.

Met de internetsite VoedingOnline hopen wij zo goed mogelijk bij uw wensen aan te sluiten. Laat ons weten wat u van de site vindt. Wij staan open voor uw suggesties!

Met vriendelijke groet,

 

Manon A. Verheul-Koot
Hoofdredacteur

 

Meer informatie

- Profiel Manon Verheul-Koot op LinkedIn

- Volg Manon Verheul via Twitter

- Lijst met publicaties Manon Verheul-Koot

- Interview in NVD-Nieuws (PDF-bestand) (november 2009)

- Dagboek Manon Verheul-Koot in Nieuws voor DiŽtisten (PDF-bestand) (december 2009)

- Wall of Fame van diŽtisten (december 2014)

- Interview in NTVD over Canon over voeding (april 2015)

 

Lid van

Lid van Nederlandse Vereniging van DiŽtisten

 

 

21 december 2023


Terug