Melkconsumptie in Nederland daalt sterk

2 juni 2017

De melkconsumptie is in de periode 2013-2017 sterk afgenomen, zo blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau IRI.

 

Voor 2013 was al een daling van de melkconsumptie te zien.

Recente cijfers van het onderzoeksbureau IRI laat zien dat de melkconsumptie sinds 2013 nog verder is afgenomen. De melkconsumptie is in de periode 2013-2017 met 8% afgenomen, terwijl het aantal Nederlanders groeit.

In 2013 werd nog 810 miljoen liter melk (houdbaar en vers) en 284 miljoen liter zuiveldrank (inclusief karnemelk en drinkyoghurt) verkocht. In 2017 is dit respectievelijk 747 miljoen liter en 264 miljoen liter (MAT 16, 2017).

Melk is onder andere een belangrijke bron van calcium en riboflavine (vitamine B2).

De voorziening van deze voedingsstoffen kan in gevaar komen als te weinig melk- en/of melkproducten worden gebruikt.

Aandacht voor voldoende melkgebruik is belangrijk en behoeft meer aandacht.

Bron: Distrifood

 

Lees meer over het belang van voldoende calcium en riboflavine (vitamine B2), in het e-book Alles over Calcium en het e-book Alles over Riboflavine.

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.