![]() |
Titel e-book: Hypertensie Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van een te hoge bloeddruk.
Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand Hypertensie
Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed |
|
Titel: E-learning module Hypertensie Korte omschrijving: De 'E-learning module Hypertensie' dient in combinatie met het e-book 'Hypertensie' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Hypertensie
Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed |
Hypertensie
Wat zijn de oorzaken van hypertensie? Welke voedings- en leefstijladviezen leiden tot een verlaging van de bloeddruk? Jarenlang werd alleen aandacht besteed aan zout. Er zijn echter veel meer voedings- en leefstijlfactoren die de bloeddruk beïnvloeden.
Prehypertensie
Welke groepen hebben een verhoogd risico op hypertensie? Wat is mogelijk om deze groepen eerder op te sporen en voedings- en leefstijladviezen te geven om hypertensie te voorkomen?
Keer Hypertensie Om
Is het mogelijk om het aantal bloeddrukverlagende medicijnen te verlagen met voedings- en leefstijladviezen? Welke bloeddrukverlagingen zijn mogelijk met de verschillende voedings- en leefstijladviezen? En welke rol spelen voedings- en leefstijladviezen bij therapieresistentie hypertensie en in de preventie van complicaties van hypertensie?
Rol van voeding en leefstijl in de behandeling hypertensie
Een goede afstemming tussen diëtist, arts en apotheker is belangrijk om te komen tot een betere behandeling van patiënten met hypertensie. Diëtisten kunnen een belangrijke rol spelen om voeding en leefstijl meer op de kaart te zetten in de behandeling van een te hoge bloeddruk.
E-book 'Hypertensie' en 'E-learning module Hypertensie'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van patiënten hypertensie afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Hypertensie'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Hypertensie' aan.
11 januari 2021
Gerelateerde nieuwsberichten
Een hoge bloeddruk is een risicofactor om een ernstige vorm van COVID-19 te ontwikkelen. Door voedings- en leefstijladviezen wordt de bloeddruk...
Er zijn verschillende voedings- en leefstijlfactoren die de bloeddruk kunnen verhogen. Een gepersonaliseerd voedings- en leefstijladvies door een...
Vrouwen die tijdens de zwangerschap een hoge bloeddruk ontwikkelen, scoren 15 jaar na de bevalling bij geheugentesten lager dan vrouwen met een...
Op 29 december 2020 zijn de nieuwe Amerikaanse voedingsrichtlijnen uitgekomen met extra aandacht voor een voedingsstofdichte voeding.
Bekijk de 10 meest gelezen berichten uit de E-zines VoedingOnline in 2020: 6 van de 10 berichten gingen over het coronavirus.
Leververvetting ten gevolge van metabole disfunctie wordt nu aangegeven als MAFLD (metabolic-associated fatty liver disease). Bekijk de relatie...
Gezonde voeding en leefstijl verdienen meer aandacht tijdens de huidige lockdown omdat voeding en leefstijl de weerstand kunnen versterken.
Uit onderzoek blijkt dat een verhoogd TMAO-gehalte in het bloed het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Welke voedingsadviezen leiden tot een...
Een grote groep (para)medici en onderzoekers hebben een brandbrief gestuurd aan het Ministerie van VWS waarin zij aandringen op het voeren een...
Jaar |
Druk |
ISBN |
e-book Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-55-5 |
E-learning module Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-56-2 |