Titel e-book: Hypertensie Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van een te hoge bloeddruk.
Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand Hypertensie
Lezersbeoordeling: 99% goed - zeer goed |
|
Titel: E-learning module Hypertensie Korte omschrijving: De 'E-learning module Hypertensie' dient in combinatie met het e-book 'Hypertensie' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Hypertensie
Lezersbeoordeling: 97% goed - zeer goed |
Hypertensie
Wat zijn de oorzaken van hypertensie? Welke voedings- en leefstijladviezen leiden tot een verlaging van de bloeddruk? Jarenlang werd alleen aandacht besteed aan zout. Er zijn echter veel meer voedings- en leefstijlfactoren die de bloeddruk beïnvloeden.
Prehypertensie
Welke groepen hebben een verhoogd risico op hypertensie? Wat is mogelijk om deze groepen eerder op te sporen en voedings- en leefstijladviezen te geven om hypertensie te voorkomen?
Keer Hypertensie Om
Is het mogelijk om het aantal bloeddrukverlagende medicijnen te verlagen met voedings- en leefstijladviezen? Welke bloeddrukverlagingen zijn mogelijk met de verschillende voedings- en leefstijladviezen? En welke rol spelen voedings- en leefstijladviezen bij therapieresistentie hypertensie en in de preventie van complicaties van hypertensie?
Rol van voeding en leefstijl in de behandeling hypertensie
Een goede afstemming tussen diëtist, arts en apotheker is belangrijk om te komen tot een betere behandeling van patiënten met hypertensie. Diëtisten kunnen een belangrijke rol spelen om voeding en leefstijl meer op de kaart te zetten in de behandeling van een te hoge bloeddruk.
E-book 'Hypertensie' en 'E-learning module Hypertensie'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van patiënten hypertensie afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Hypertensie'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Hypertensie' aan.
9 januari 2025
Gerelateerde nieuwsberichten
Een ketogeen dieet ofwel een koolhydraatarm dieet kan leiden tot een aanzienlijke stijging van het LDL-cholesterol. Dit effect blijkt met name op...
Uit onderzoek met de data van de UK Biobank blijkt dat veel zitten gevaarlijker is dan tot nu toe werd gedacht. Ook als je regelmatig sport, dan...
De Gezondheidsraad heeft de kwalificatie van de voedingsnorm voor selenium aangepast naar relevant voor de voedingsvoorlichting en belangrijk om...
Vandaag is de Volksgezond Toekomst Verkenning 2024 verschenen. Het RIVM geeft aan dat er scherpe keuzes voor de toekomst moeten worden gemaakt.
In een alarmerend tempo stijgt wereldwijd het aantal personen met diabetes. In de afgelopen 30 jaar is het aantal diabetespatiënten verdubbeld tot...
Niet alleen het aantal mensen met overgewicht en obesitas is toegenomen, ook ontwikkelen meer Amerikanen op jongere leeftijd obesitas.
Jaar |
Druk |
ISBN |
e-book Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-55-5 |
2022 | 2e | 978-94-93269-07-1 |
2024 | 3e | 978-94-93269-25-5 |
E-learning module Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-56-2 |
2022 | 2e | 978-94-93269-08-8 |
2024 | 3e | 978-94-93269-26-2 |