E-book en e-learning module Hypertensie

 

Hypertensie

Titel e-book: Hypertensie

Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van een te hoge bloeddruk.
Druk: 3e druk, 2024
Reeks: Ziektebeelden (deel 4)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist
ISBN: 978-94-93269-25-5
Aantal pagina's: 481 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Hypertensie

 

Bestellen van het PDF-bestand Hypertensie
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 99% goed - zeer goed

E-learning module Hypertensie

12 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Hypertensie

Korte omschrijving: De 'E-learning module Hypertensie' dient in combinatie met het e-book 'Hypertensie' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Druk: 3e druk, 2024
Reeks: E-learning modules Ziektebeelden (deel 4)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist.
ISBN: 978-94-93269-26-2
Aantal pagina's: 23
Studiebelastingsuren: 12 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Hypertensie

 

Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Hypertensie
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 97% goed - zeer goed

 

Hypertensie
Wat zijn de oorzaken van hypertensie? Welke voedings- en leefstijladviezen leiden tot een verlaging van de bloeddruk? Jarenlang werd alleen aandacht besteed aan zout. Er zijn echter veel meer voedings- en leefstijlfactoren die de bloeddruk beïnvloeden.

 

Prehypertensie
Welke groepen hebben een verhoogd risico op hypertensie? Wat is mogelijk om deze groepen eerder op te sporen en voedings- en leefstijladviezen te geven om hypertensie te voorkomen?

 

Keer Hypertensie Om
Is het mogelijk om het aantal bloeddrukverlagende medicijnen te verlagen met voedings- en leefstijladviezen? Welke bloeddrukverlagingen zijn mogelijk met de verschillende voedings- en leefstijladviezen? En welke rol spelen voedings- en leefstijladviezen bij therapieresistentie hypertensie en in de preventie van complicaties van hypertensie?

 

Rol van voeding en leefstijl in de behandeling hypertensie
Een goede afstemming tussen diëtist, arts en apotheker is belangrijk om te komen tot een betere behandeling van patiënten met hypertensie. Diëtisten kunnen een belangrijke rol spelen om voeding en leefstijl meer op de kaart te zetten in de behandeling van een te hoge bloeddruk.

 

E-book 'Hypertensie' en 'E-learning module Hypertensie'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van patiënten hypertensie afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Hypertensie'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Hypertensie' aan.

 

 

2 april 2025


Gerelateerde nieuwsberichten

 

MENOFOOD: Voeding en hartgezondheid in de overgang

21 april 2025

Veel vrouwen passen hun voeding aan tijdens de overgang, maar duidelijke richtlijnen ontbreken. Het project MENOFOOD onderzoekt feiten en fabels...

Hoofdpijn en migraine in de overgang

17 april 2025

Hoofdpijn en migraine komen in de overgang vaker voor. Wat zijn de oorzaken en welke voedings- en leefstijladviezen zijn belangrijk om dit te...

PFAS in eieren van hobbykippen

15 april 2025

Het RIVM adviseert om geen eieren van hobbykippen te eten omdat deze door het hele land te veel PFAS bevatten en dit kan schadelijk zijn voor de...

Meer fruit en minder bewerkt vlees vermindert ziekterisico

11 april 2025

Nederland kan in 2050 circa 20% minder nieuwe gevallen van zowel diabetes, coronaire hartziekten als beroertes tellen, als alle Nederlanders vanaf...

Prediabetes: voorstadium of risicofactor?

9 april 2025

Ontwikkelen alle patiënten met prediabetes ook werkelijk type-2-diabetes of moet prediabetes als een risicofactor worden beschouwd?

PROACTIVE-onderzoek: CVRM na complicaties zwangerschap

8 april 2025

Dit onderzoek richt zich op het aanpassen, implementeren en evalueren van het reguliere CVRM-programma voor deze doelgroep in de huisartsenpraktijk.

Gebruik geen Montalin

25 maart 2025

Het Indonesiche kruidenpreparaat Montalin wordt verkocht als natuurlijke pijnstiller en cholesterolverlager, maar blijkt illegaal te zijn...

Zwangerschap stress test voor metabole ziekten

10 maart 2025

Vrouwen die tijdens de zwangerschap te maken krijgen met zwangerschapshypertensie en zwangerschapsdiabetes en andere verstoringen, hebben later...

Coschap Gezondheid, Preventie en Leefstijl

6 maart 2025

Het LUMC/Universiteit Leiden is gestart met een nieuw coschap. Preventie krijgt vaak nog te weinig aandacht in de zorg en dat terwijl het veel...

WHO: zoutvervanger voor verlaging zoutconsumptie

5 maart 2025

Als er gekozen wordt voor keukenzout dan adviseert de WHO om een keukenzout te gebruiken waarin een deel van het natrium vervangen is door kalium.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Hypertensie
2020 1e 978-94-92942-55-5
2022 2e 978-94-93269-07-1
2024 3e 978-94-93269-25-5
E-learning module Hypertensie
2020 1e 978-94-92942-56-2
2022 2e 978-94-93269-08-8
2024 3e 978-94-93269-26-2

 


Terug