![]() |
Titel e-book: Hypertensie Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van een te hoge bloeddruk.
Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand Hypertensie
Lezersbeoordeling: 99% goed - zeer goed |
|
Titel: E-learning module Hypertensie Korte omschrijving: De 'E-learning module Hypertensie' dient in combinatie met het e-book 'Hypertensie' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Hypertensie
Lezersbeoordeling: 97% goed - zeer goed |
Hypertensie
Wat zijn de oorzaken van hypertensie? Welke voedings- en leefstijladviezen leiden tot een verlaging van de bloeddruk? Jarenlang werd alleen aandacht besteed aan zout. Er zijn echter veel meer voedings- en leefstijlfactoren die de bloeddruk beïnvloeden.
Prehypertensie
Welke groepen hebben een verhoogd risico op hypertensie? Wat is mogelijk om deze groepen eerder op te sporen en voedings- en leefstijladviezen te geven om hypertensie te voorkomen?
Keer Hypertensie Om
Is het mogelijk om het aantal bloeddrukverlagende medicijnen te verlagen met voedings- en leefstijladviezen? Welke bloeddrukverlagingen zijn mogelijk met de verschillende voedings- en leefstijladviezen? En welke rol spelen voedings- en leefstijladviezen bij therapieresistentie hypertensie en in de preventie van complicaties van hypertensie?
Rol van voeding en leefstijl in de behandeling hypertensie
Een goede afstemming tussen diëtist, arts en apotheker is belangrijk om te komen tot een betere behandeling van patiënten met hypertensie. Diëtisten kunnen een belangrijke rol spelen om voeding en leefstijl meer op de kaart te zetten in de behandeling van een te hoge bloeddruk.
E-book 'Hypertensie' en 'E-learning module Hypertensie'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van patiënten hypertensie afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Hypertensie'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Hypertensie' aan.
23 augustus 2025
Gerelateerde nieuwsberichten
Het gebruik van het hartmedicijn digoxine hangt samen met een verhoogd risico op ontstekingen in het maagdarmkanaal, zo concluderen onderzoekers...
Er bestaat geen eenduidige, algemeen aanvaarde definitie van 'ultrabewerkte' voeding. De Amerikaanse regering stelt vast dat er behoefte is aan...
In de regio Breda krijgen 40.000 personen in de leeftijd van 50-75 jaar een uitnodiging om thuis zelf te testen op de vroege tekenen van de...
Iedereen in Nederland heeft PFAS in het bloed. Bij vrijwel iedereen is de hoeveelheid PFAS hoger dan de gezondheidskundige grenswaarde.
Vandaag is de Nationale Strategie Vrouwengezondheid gelanceerd. Dit plan moet er voor zorgen dat in de komende 5 jaar meer kennis komt over...
De vitamine-C-behoefte voor diabetespatiënten ligt circa 1,5x hoger dan voor gezonde personen.
Jaar |
Druk |
ISBN |
e-book Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-55-5 |
2022 | 2e | 978-94-93269-07-1 |
2024 | 3e | 978-94-93269-25-5 |
E-learning module Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-56-2 |
2022 | 2e | 978-94-93269-08-8 |
2024 | 3e | 978-94-93269-26-2 |