![]() |
Titel e-book: Hypertensie Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van een te hoge bloeddruk.
Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand Hypertensie
Lezersbeoordeling: 99% goed - zeer goed |
|
Titel: E-learning module Hypertensie Korte omschrijving: De 'E-learning module Hypertensie' dient in combinatie met het e-book 'Hypertensie' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Hypertensie
Lezersbeoordeling: 97% goed - zeer goed |
Hypertensie
Wat zijn de oorzaken van hypertensie? Welke voedings- en leefstijladviezen leiden tot een verlaging van de bloeddruk? Jarenlang werd alleen aandacht besteed aan zout. Er zijn echter veel meer voedings- en leefstijlfactoren die de bloeddruk beïnvloeden.
Prehypertensie
Welke groepen hebben een verhoogd risico op hypertensie? Wat is mogelijk om deze groepen eerder op te sporen en voedings- en leefstijladviezen te geven om hypertensie te voorkomen?
Keer Hypertensie Om
Is het mogelijk om het aantal bloeddrukverlagende medicijnen te verlagen met voedings- en leefstijladviezen? Welke bloeddrukverlagingen zijn mogelijk met de verschillende voedings- en leefstijladviezen? En welke rol spelen voedings- en leefstijladviezen bij therapieresistentie hypertensie en in de preventie van complicaties van hypertensie?
Rol van voeding en leefstijl in de behandeling hypertensie
Een goede afstemming tussen diëtist, arts en apotheker is belangrijk om te komen tot een betere behandeling van patiënten met hypertensie. Diëtisten kunnen een belangrijke rol spelen om voeding en leefstijl meer op de kaart te zetten in de behandeling van een te hoge bloeddruk.
E-book 'Hypertensie' en 'E-learning module Hypertensie'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van patiënten hypertensie afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Hypertensie'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Hypertensie' aan.
2 april 2025
Gerelateerde nieuwsberichten
Veel vrouwen passen hun voeding aan tijdens de overgang, maar duidelijke richtlijnen ontbreken. Het project MENOFOOD onderzoekt feiten en fabels...
Hoofdpijn en migraine komen in de overgang vaker voor. Wat zijn de oorzaken en welke voedings- en leefstijladviezen zijn belangrijk om dit te...
Het RIVM adviseert om geen eieren van hobbykippen te eten omdat deze door het hele land te veel PFAS bevatten en dit kan schadelijk zijn voor de...
Nederland kan in 2050 circa 20% minder nieuwe gevallen van zowel diabetes, coronaire hartziekten als beroertes tellen, als alle Nederlanders vanaf...
Ontwikkelen alle patiënten met prediabetes ook werkelijk type-2-diabetes of moet prediabetes als een risicofactor worden beschouwd?
Dit onderzoek richt zich op het aanpassen, implementeren en evalueren van het reguliere CVRM-programma voor deze doelgroep in de huisartsenpraktijk.
Het Indonesiche kruidenpreparaat Montalin wordt verkocht als natuurlijke pijnstiller en cholesterolverlager, maar blijkt illegaal te zijn...
Vrouwen die tijdens de zwangerschap te maken krijgen met zwangerschapshypertensie en zwangerschapsdiabetes en andere verstoringen, hebben later...
Het LUMC/Universiteit Leiden is gestart met een nieuw coschap. Preventie krijgt vaak nog te weinig aandacht in de zorg en dat terwijl het veel...
Als er gekozen wordt voor keukenzout dan adviseert de WHO om een keukenzout te gebruiken waarin een deel van het natrium vervangen is door kalium.
Jaar |
Druk |
ISBN |
e-book Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-55-5 |
2022 | 2e | 978-94-93269-07-1 |
2024 | 3e | 978-94-93269-25-5 |
E-learning module Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-56-2 |
2022 | 2e | 978-94-93269-08-8 |
2024 | 3e | 978-94-93269-26-2 |