![]() |
Titel e-book: Hypertensie Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van een te hoge bloeddruk.
Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand Hypertensie
Lezersbeoordeling: 99% goed - zeer goed |
|
Titel: E-learning module Hypertensie Korte omschrijving: De 'E-learning module Hypertensie' dient in combinatie met het e-book 'Hypertensie' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Hypertensie
Lezersbeoordeling: 96% goed - zeer goed |
Hypertensie
Wat zijn de oorzaken van hypertensie? Welke voedings- en leefstijladviezen leiden tot een verlaging van de bloeddruk? Jarenlang werd alleen aandacht besteed aan zout. Er zijn echter veel meer voedings- en leefstijlfactoren die de bloeddruk beïnvloeden.
Prehypertensie
Welke groepen hebben een verhoogd risico op hypertensie? Wat is mogelijk om deze groepen eerder op te sporen en voedings- en leefstijladviezen te geven om hypertensie te voorkomen?
Keer Hypertensie Om
Is het mogelijk om het aantal bloeddrukverlagende medicijnen te verlagen met voedings- en leefstijladviezen? Welke bloeddrukverlagingen zijn mogelijk met de verschillende voedings- en leefstijladviezen? En welke rol spelen voedings- en leefstijladviezen bij therapieresistentie hypertensie en in de preventie van complicaties van hypertensie?
Rol van voeding en leefstijl in de behandeling hypertensie
Een goede afstemming tussen diëtist, arts en apotheker is belangrijk om te komen tot een betere behandeling van patiënten met hypertensie. Diëtisten kunnen een belangrijke rol spelen om voeding en leefstijl meer op de kaart te zetten in de behandeling van een te hoge bloeddruk.
E-book 'Hypertensie' en 'E-learning module Hypertensie'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van patiënten hypertensie afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Hypertensie'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Hypertensie' aan.
5 mei 2023
Gerelateerde nieuwsberichten
Hoe ontstaan de gewichtstoename en de veranderingen in lichaamssamenstelling in de overgang? Wat is het effect van voedings- en leefstijladviezen?
Een gecombineerde leefstijlinterventie met een volwaardige, onbewerkte plantaardige voeding, meer bewegen en stressmanagement blijkt effectief bij...
In 2025 moet leefstijl integraal onderdeel zijn van de reguliere zorg, zodat leefstijlinterventies effectief ingezet kunnen worden ter voorkoming...
Hoofdpijn en migraine komen in de overgang vaker voor. Wat zijn de oorzaken en welke voedings- en leefstijladviezen zijn belangrijk om dit te...
Lynette Oost beschrijft in haar proefschrift waarom mensen met type-2-diabetes vaker een magnesiumtekort hebben en welke gevolgen dit kan hebben.
Uit onderzoek van het RadboudUMC blijkt dat vrouwen die stoppen met de pil en zwanger worden, een licht verhoogd risico op...
Dit blijkt uit een grote cohortstudie waarin de LE8 score is vergeleken met de levensverwachting en het optreden van chronische ziekten zoals...
Veel zwangeren nemen te weinig calcium in waardoor het risico op pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging) is vergroot.
Zwangerschapsdiabetes, zwangerschapshypertensie en pre-eclampsie verhogen het risico op type-2-diabetes, hypertensie en hart- en vaatziekten in de...
Hoge erythritolgehaltes in het bloed leiden tot veranderingen in de bloedplaatjes en verhogen daardoor het tromboserisico.
Jaar |
Druk |
ISBN |
e-book Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-55-5 |
2022 | 2e | 978-94-93269-07-1 |
E-learning module Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-56-2 |
2022 | 2e | 978-94-93269-08-8 |