Titel e-book: Hypertensie Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van een te hoge bloeddruk.
Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand Hypertensie
Lezersbeoordeling: 99% goed - zeer goed |
|
Titel: E-learning module Hypertensie Korte omschrijving: De 'E-learning module Hypertensie' dient in combinatie met het e-book 'Hypertensie' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Hypertensie
Lezersbeoordeling: 96% goed - zeer goed |
Hypertensie
Wat zijn de oorzaken van hypertensie? Welke voedings- en leefstijladviezen leiden tot een verlaging van de bloeddruk? Jarenlang werd alleen aandacht besteed aan zout. Er zijn echter veel meer voedings- en leefstijlfactoren die de bloeddruk beïnvloeden.
Prehypertensie
Welke groepen hebben een verhoogd risico op hypertensie? Wat is mogelijk om deze groepen eerder op te sporen en voedings- en leefstijladviezen te geven om hypertensie te voorkomen?
Keer Hypertensie Om
Is het mogelijk om het aantal bloeddrukverlagende medicijnen te verlagen met voedings- en leefstijladviezen? Welke bloeddrukverlagingen zijn mogelijk met de verschillende voedings- en leefstijladviezen? En welke rol spelen voedings- en leefstijladviezen bij therapieresistentie hypertensie en in de preventie van complicaties van hypertensie?
Rol van voeding en leefstijl in de behandeling hypertensie
Een goede afstemming tussen diëtist, arts en apotheker is belangrijk om te komen tot een betere behandeling van patiënten met hypertensie. Diëtisten kunnen een belangrijke rol spelen om voeding en leefstijl meer op de kaart te zetten in de behandeling van een te hoge bloeddruk.
E-book 'Hypertensie' en 'E-learning module Hypertensie'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van patiënten hypertensie afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Hypertensie'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Hypertensie' aan.
10 september 2024
Gerelateerde nieuwsberichten
Vaak wordt gedacht dat voedingsadviezen bij hypertensie alleen bestaan uit adviezen voor een lagere zoutinname. Er zijn echter meer...
Vrouwen met een vroege overgang hebben een verhoogd risico op metabool syndroom en hypertensie. Screening van het risico op hart- en vaatziekten...
In de nieuwe Richtlijn CVRM wordt aangegeven dat het zinvol is bij mannen van 40 jaar en ouder, postmenopauzale vrouwen en vrouwen van 50 jaar en...
In de NHG-richtlijn CVRM wordt aangegeven dat allereerst een gezonde voeding en leefstijl van belang zijn in de preventie van hart- en...
Nieuwe maat voor risicoscoretabel in Richtlijn Cardiovasculair risicomanagement en voor evaluatie van effect cholesterolverlagende behandeling.
De FMS-Richtlijn Cardiovasculair risicomanagement en de NHG-Richtlijn Cardiovasculair risicomanagement zijn herzien door medisch specialisten en...
Cafeïne wordt vooral ingenomen via koffie, maar ook via thee, chocolade, cola, energy drinks en voedings- en sportsupplementen. Welke adviezen...
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die long COVID ontwikkelen tijdens de zwangerschap, een groter risico op zwangerschapscomplicaties hebben. Goede...
Ruim een kwart van de onderzochte volkorenproducten in de supermarkt wordt onterecht volkoren genoemd.
Bijna 1,8 miljard volwassenen wereldwijd krijgen niet genoeg lichaamsbeweging, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de VN.
Jaar |
Druk |
ISBN |
e-book Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-55-5 |
2022 | 2e | 978-94-93269-07-1 |
2024 | 3e | 978-94-93269-25-5 |
E-learning module Hypertensie |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-56-2 |
2022 | 2e | 978-94-93269-08-8 |
2024 | 3e | 978-94-93269-26-2 |