E-book en e-learning module Diabetes type 2

 

Diabetes type 2

Titel e-book: Diabetes type 2

Subtitel: Voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes type 2.
Druk: 2e druk, 2016
Reeks: Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-90367-75-6
Aantal pagina's: 292 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-bestand Diabetes type 2
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 93% goed - zeer goed

E-learning module Diabetes type 2

8 accreditatiepunten

 

Titel: E-learning module Diabetes type 2

Korte omschrijving: De 'E-learning module Diabetes type 2' dient in combinatie met het e-book 'Diabetes type 2' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 2e druk, 2016
Reeks: E-learning module Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-90367-76-3
Aantal pagina's: 16
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Diabetes type 2
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 88% goed - zeer goed

 

Diabetes type 2
In het e-book Diabetes type 2 van VoedingOnline wordt aandacht besteed aan de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes mellitus type 2.

Voeding en voedingsstatus kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van type-2-diabetes en de behandeling van insulineresistentie en prediabetes. Daarnaast wordt in dit e-book ook de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van type-2-diabetes en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit behandeld. Tevens wordt ingegaan op de rol van voeding in het mogelijk bereiken van remissie (herstel) bij type-2-diabetes.

In dit e-book is de nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes 2015 (inclusief annex uit 2016) verwerkt.

 

E-book 'Diabetes type 2' en 'E-learning module Diabetes type 2'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van type-2-diabetes afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Diabetes type 2'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Diabetes type 2' aan.

 

 

11 mei 2017


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Voeding verdient prominentere plaats in behandeling van ziekten

19 juni 2017

Om dit te bereiken is meer aandacht nodig voor het belang van voeding in de opleiding van zorgprofessionals.

Beweegrichtlijnen 2017

14 juni 2017

In augustus 2017 worden de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad verwacht.

Levensstijl bepaalt helft van dementierisico

12 juni 2017

Vijftigers die ongezond leven, kunnen hun risico om dement te worden halveren door gezonder te gaan leven.

Factsheet zitgedrag

9 juni 2017

Nederlanders zitten het langst van alle Europeanen.

Glutenvrij dieet vergroot risico op hart- en vaatziekten

8 mei 2017

Het vermijden van gluten in de voeding zonder dat daar een medische indicatie voor is, kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Voeding en leefstijl als medicijn

1 mei 2017

Meer en meer huisartsen zetten voeding en leefstijl in als eerstekeusbehandeling.

Zout gedaald, verzadigd vet en suiker niet

21 april 2017

Het Akkoord Verbetering Productsamenstelling heeft nog onvoldoende resultaat opgeleverd. Een intensievere aanpak is nodig.

Stevia en bloedglucoseregulatie

20 april 2017

Belgische onderzoekers hebben ontdekt dat de suikervervanger stevia een positief effect heeft op de bloedglucoseregulatie.

Huisarts ziet (nog) weinig patiŽnten na zelftesten

12 april 2017

Uit onderzoek van het NIVEL blijkt dat de huisarts vooralsnog weinig patiŽnten ziet die zelf gezondheidstests uitvoeren.

Nutritional assessment: vitamines en mineralen

6 april 2017

Om de status van vitamines en mineralen in het lichaam te bepalen zijn biochemische bepalingen nodig.

 


Terug