![]() |
Titel e-book: Diabetes type 2 Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van diabetes type 2.
Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand Diabetes type 2
Lezersbeoordeling: 94% goed - zeer goed |
|
Titel: E-learning module Diabetes type 2 Korte omschrijving: De 'E-learning module Diabetes type 2' dient in combinatie met het e-book 'Diabetes type 2' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Diabetes type 2
Lezersbeoordeling: 89% goed - zeer goed |
Diabetes type 2
In het e-book Diabetes type 2 van VoedingOnline wordt aandacht besteed aan de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes mellitus type 2.
Voeding en voedingsstatus kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van type-2-diabetes en de behandeling van insulineresistentie en prediabetes. Daarnaast wordt in dit e-book ook de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van type-2-diabetes en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit behandeld. Tevens wordt ingegaan op de rol van voeding in het mogelijk bereiken van remissie (herstel) bij type-2-diabetes.
De NDF-voedingsrichtlijn Diabetes 2020 is verwerkt in het e-book Diabetes.
E-book 'Diabetes type 2' en 'E-learning module Diabetes type 2'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van type-2-diabetes afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Diabetes type 2'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Diabetes type 2' aan.
31 maart 2021
Gerelateerde nieuwsberichten
Een voeding die meer voldoet aan de Nederlandse aanbevelingen verlaagt het risico op depressie. De DHD-index kan hierbij een hulpmiddel zijn.
Groot internationaal onderzoek naar de effecten van voeding en leefstijl op de biologische klok in de preventie van type-2-diabetes.
Patiënten met prehypertensie en prediabetes worden te weinig doorverwezen naar de diëtist terwijl voedings- en leefstijladviezen een belangrijke...
Naast een graadmeter voor de verspreiding van het COVID-19 virus, zijn ook andere gezondheidsmetingen mogelijk.
Zwangeren met COVID-19 hebben een verhoogd risico op pre-eclampsie, vroeggeboorte en een miskraam. Voedingsadviezen verdienen meer aandacht.
Uit onderzoek blijkt dat deze combinatie leidt tot een gemiddeld gewichtsverlies van 15% in 68 weken bij patiënten met overgewicht / obesitas (BMI...
De Belgische Hoge Gezondheidsraad heeft een advies uitgebracht over de rol van vitamine D en zink in de preventie en behandeling van COVID-19.
Het DiHAG en de Stichting Langerhans hebben een protocol dexamethason en diabetes (bij COVID-19) opgesteld.
In maart 2021 verschijnt het advies van de Gezondheidsraad over de mogelijke inzet van vitamine D tegen COVID-19.
Jaar |
Druk |
ISBN |
e-book Diabetes type 2 |
||
2014 | 1e | 978-94-90367-65-7 |
2016 | 2e | 978-94-90367-75-6 |
2018 | 3e | 978-94-92942-34-0 |
2020 | 4e | 978-94-92942-49-4 |
E-learning module Diabetes type 2 |
||
2014 | 1e | 978-94-90367-66-4 |
2016 | 2e | 978-94-90367-76-3 |
2018 | 3e | 978-94-92942-35-7 |
2020 | 4e | 978-94-92942-50-0 |