E-book en e-learning module Diabetes type 2

 

Diabetes type 2

Titel e-book: Diabetes type 2

Subtitel: Voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes type 2.
Druk: 2e druk, 2016
Reeks: Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-90367-75-6
Aantal pagina's: 295 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-bestand Diabetes type 2
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 93% goed - zeer goed

E-learning module Diabetes type 2

8 accreditatiepunten

 

Titel: E-learning module Diabetes type 2

Korte omschrijving: De 'E-learning module Diabetes type 2' dient in combinatie met het e-book 'Diabetes type 2' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 2e druk, 2016
Reeks: E-learning module Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-90367-76-3
Aantal pagina's: 16
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Diabetes type 2
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 88% goed - zeer goed

 

Diabetes type 2
In het e-book Diabetes type 2 van VoedingOnline wordt aandacht besteed aan de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes mellitus type 2.

Voeding en voedingsstatus kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van type-2-diabetes en de behandeling van insulineresistentie en prediabetes. Daarnaast wordt in dit e-book ook de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van type-2-diabetes en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit behandeld. Tevens wordt ingegaan op de rol van voeding in het mogelijk bereiken van remissie (herstel) bij type-2-diabetes.

In dit e-book is de nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes 2015 (inclusief annex uit 2016) verwerkt.

 

E-book 'Diabetes type 2' en 'E-learning module Diabetes type 2'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van type-2-diabetes afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Diabetes type 2'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Diabetes type 2' aan.

 

 

11 december 2017


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Energiebeperkt dieet effectief in behandeling type-2-diabetes

12 december 2017

Na 1 jaar blijkt bijna 50% van de patiŽnten remissie te hebben bereikt en geen diabetesmedicatie meer nodig te hebben.

Volkoren verlaagt risico op chronische ziekten

4 december 2017

Vaker volkoren eten hangt direct samen met een lager sterfterisico en minder risico op type-2-diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas, en...

Gezond eten als medicijn

31 oktober 2017

Wat moet er worden gedaan om voeding beter te benutten in de preventie en behandeling van chronische ziekten?

Gezondheidsrisicoís door nachtwerk

24 oktober 2017

De Gezondheidsraad heeft sterk bewijs gevonden voor het bestaan van nadelige gezondheidseffecten van nachtwerk op de korte en lange termijn.

BTW verhoging op groente en fruit is slecht voor de gezondheid

20 oktober 2017

Het nieuwe kabinet wil de btw verhogen van 6% naar 9%. Dat betekent dat ook groente en fruit duurder worden.

Overslaan ontbijt gelinkt aan verhoogd risico op atherosclerose

9 oktober 2017

Door het regelmatig overslaan van het ontbijt kan mogelijk meer verharding en vernauwing van de bloedvaten optreden.

Links Nutrition Economics

4 oktober 2017

Bekijk de links naar informatie over de kosteneffectiviteit van een optimale voeding.

Goede voeding levert kostenbesparingen op voor de gezondheidszorg en maatschappij

4 oktober 2017

DiŽtisten moeten meer de financiŽle voordelen van voedingsadviezen benadrukken, zo bleek tijdens het 10e EFAD-congres in Rotterdam.

 


Terug