E-book en e-learning module Diabetes type 2

 

Diabetes type 2

Titel e-book: Diabetes type 2

Subtitel: Voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes type 2.
Druk: 2e druk, 2016
Reeks: Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-90367-75-6
Aantal pagina's: 293 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-bestand Diabetes type 2
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 93% goed - zeer goed

E-learning module Diabetes type 2

8 accreditatiepunten

 

Titel: E-learning module Diabetes type 2

Korte omschrijving: De 'E-learning module Diabetes type 2' dient in combinatie met het e-book 'Diabetes type 2' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 2e druk, 2016
Reeks: E-learning module Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-90367-76-3
Aantal pagina's: 16
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Diabetes type 2
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 88% goed - zeer goed

 

Diabetes type 2
In het e-book Diabetes type 2 van VoedingOnline wordt aandacht besteed aan de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes mellitus type 2.

Voeding en voedingsstatus kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van type-2-diabetes en de behandeling van insulineresistentie en prediabetes. Daarnaast wordt in dit e-book ook de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van type-2-diabetes en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit behandeld. Tevens wordt ingegaan op de rol van voeding in het mogelijk bereiken van remissie (herstel) bij type-2-diabetes.

In dit e-book is de nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes 2015 (inclusief annex uit 2016) verwerkt.

 

E-book 'Diabetes type 2' en 'E-learning module Diabetes type 2'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van type-2-diabetes afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Diabetes type 2'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Diabetes type 2' aan.

 

 

14 augustus 2017


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Glutenvrij niet gezonder

4 augustus 2017

Glutenvrije producten bevatten vaak meer zout, vet en suiker en minder voedingsvezels, vitamines en mineralen dan de niet-glutenvrije producten.

Nierproblemen door hoge fosforinname

18 juli 2017

Bij patiŽnten met diabetes mellitus leidt een hoge fosforinname tot een verhoogd risico op chronische nierziekten.

Laag vitamine B12 verhoogt risico op zwangerschapsdiabetes

11 juli 2017

Een lage vitamine-B12-status in combinatie met een hoge foliumzuurstatus verhoogt het risico op zwangerschapsdiabetes.

Voeding verdient prominentere plaats in behandeling van ziekten

19 juni 2017

Om dit te bereiken is meer aandacht nodig voor het belang van voeding in de opleiding van zorgprofessionals.

Beweegrichtlijnen 2017

14 juni 2017

In augustus 2017 worden de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad verwacht.

Levensstijl bepaalt helft van dementierisico

12 juni 2017

Vijftigers die ongezond leven, kunnen hun risico om dement te worden halveren door gezonder te gaan leven.

Factsheet zitgedrag

9 juni 2017

Nederlanders zitten het langst van alle Europeanen.

 


Terug