E-book en e-learning module Diabetes type 2

 

Diabetes type 2

Titel e-book: Diabetes type 2

Subtitel: Voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes type 2.
Druk: 2e druk, 2016
Reeks: Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-90367-75-6
Aantal pagina's: 296 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-bestand Diabetes type 2
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 94% goed - zeer goed

E-learning module Diabetes type 2

8 accreditatiepunten

 

Titel: E-learning module Diabetes type 2

Korte omschrijving: De 'E-learning module Diabetes type 2' dient in combinatie met het e-book 'Diabetes type 2' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 2e druk, 2016
Reeks: E-learning module Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-90367-76-3
Aantal pagina's: 16
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Diabetes type 2
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 89% goed - zeer goed

 

Diabetes type 2
In het e-book Diabetes type 2 van VoedingOnline wordt aandacht besteed aan de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes mellitus type 2.

Voeding en voedingsstatus kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van type-2-diabetes en de behandeling van insulineresistentie en prediabetes. Daarnaast wordt in dit e-book ook de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van type-2-diabetes en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit behandeld. Tevens wordt ingegaan op de rol van voeding in het mogelijk bereiken van remissie (herstel) bij type-2-diabetes.

In dit e-book is de nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes 2015 (inclusief annex uit 2016) verwerkt.

 

E-book 'Diabetes type 2' en 'E-learning module Diabetes type 2'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van type-2-diabetes afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Diabetes type 2'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Diabetes type 2' aan.

 

 

18 mei 2018


Gerelateerde nieuwsberichten

 

RIVM wil meer zout en suiker uit het eten

28 april 2018

Uit berekeningen van het RIVM blijkt dat er te weinig schot zit in het gezonder maken van het gemiddelde voedingspatroon in Nederland.

Minder suiker in frisdrank door suikertaks

25 april 2018

De invoering van belasting op suikerhoudende frisdranken in Engeland, is een groot succes. Ook een suikertaks in Nederland?

Sensor voor meten bloedglucose

18 april 2018

Zorgverzekeraar VGZ gaat voor een groep jonge diabetespatiŽnten een sensor vergoeden die eenvoudig het bloedsuikergehalte meet.

Zoutpakket voor adviezen over zout

12 april 2018

De Nierstichting introduceert het Zoutpakket voor zorgverleners.

(Gezondheids)winst door leefstijlgeneeskunde

10 april 2018

Erken 'leefstijlgeneeskunde' als medisch specialisme, dat is in het belang van patiŽnt ťn premiebetaler.

Nutritank: studenten geneeskunde en voeding

4 april 2018

Engelse geneeskundestudenten weten bijna niets over voeding en dat willen zij veranderen.

Ernstige twijfels over effectiviteit koolhydraatarm dieet

23 maart 2018

Het verlagen van de inname van toegevoegde suikers voorkomt diabetes en overgewicht, maar het is niet nodig om daarvoor een koolhydraatarm dieet...

Populair wetenschappelijke colleges over voeding

12 maart 2018

Bekijk een aantal colleges over voeding die via de Universiteit van Nederland en de Universiteit van Vlaanderen worden aangeboden.

Vruchtensappen vergroten NIET het risico op type-2-diabetes

7 maart 2018

Een recente meta-analyse geeft aan dat het effect van puur (100%) vruchtensap neutraal is.

Graanvezels verlagen risico op type-2-diabetes

5 maart 2018

Een hogere inname van voedingsvezel (vooral uit volkoren graanproducten) verlagen het risico op diabetes type 2.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Diabetes type 2
2014 1e 978-94-90367-65-7
2016 2e 978-94-90367-75-6
E-learning module Diabetes type 2
2014 1e 978-94-90367-66-4
2016 2e 978-94-90367-76-3

 


Terug