E-book en e-learning module Diabetes type 2

 

Diabetes type 2

Titel e-book: Diabetes type 2

Subtitel: Voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes type 2.
Druk: 3e druk, 2018
Reeks: Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-92942-34-0
Aantal pagina's: 306 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-bestand Diabetes type 2
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 93% goed - zeer goed

E-learning module Diabetes type 2

8 accreditatiepunten

 

Titel: E-learning module Diabetes type 2

Korte omschrijving: De 'E-learning module Diabetes type 2' dient in combinatie met het e-book 'Diabetes type 2' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 3e druk, 2018
Reeks: E-learning module Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-92942-35-7
Aantal pagina's: 17
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Diabetes type 2
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 88% goed - zeer goed

 

Diabetes type 2
In het e-book Diabetes type 2 van VoedingOnline wordt aandacht besteed aan de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes mellitus type 2.

Voeding en voedingsstatus kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van type-2-diabetes en de behandeling van insulineresistentie en prediabetes. Daarnaast wordt in dit e-book ook de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van type-2-diabetes en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit behandeld. Tevens wordt ingegaan op de rol van voeding in het mogelijk bereiken van remissie (herstel) bij type-2-diabetes.

In dit e-book is het afbouwen van diabetesmedicatie door voedings- en leefstijladviezen ťn de nieuwe NHG-Standaard Diabetes type 2 (4e herziening 2018) verwerkt.

 

E-book 'Diabetes type 2' en 'E-learning module Diabetes type 2'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van type-2-diabetes afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Diabetes type 2'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Diabetes type 2' aan.

 

 

4 april 2019


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Kamervragen over Keer Diabetes2 om

17 juni 2019

Kamerleden Ellemeet en Snels hebben vragen gesteld over de mogelijke kostenbesparingen door voedings- en leefstijladviezen bij type-2-diabetes.

Oproep aan zorgverzekeraars: Vergoeding aanvraag labbepalingen door diŽtist

22 mei 2019

Zorgverzekeraars zouden er goed aan doen om de aanvraag van laboratoriumonderzoek door diŽtisten te vergoeden omdat zij hiermee kosten kunnen...

Aantal kinderen met type-1-diabetes verdubbeld

21 mei 2019

Het aantal kinderen met type-1-diabetes is de laatste 30 jaar verdubbeld en wordt vooral in het najaar/winter gediagnosticeerd.

Keer Diabetes2 Om: voedings- en leefstijlaanpassingen zijn effectief

20 mei 2019

Eerste publicatie in BMJNPH over de effectiviteit van voedings- en leefstijlaanpassingen om type-2-diabetes om te keren.

Aanpassing streefwaarden LDL-cholesterol

17 mei 2019

In de NHG-standaard Cardiovasculair risicomanagement is de streefwaarde voor LDL-cholesterol verlaagd. Is een lagere streefwaarde voor...


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Diabetes type 2
2014 1e 978-94-90367-65-7
2016 2e 978-94-90367-75-6
2018 3e 978-94-92942-34-0
E-learning module Diabetes type 2
2014 1e 978-94-90367-66-4
2016 2e 978-94-90367-76-3
2018 3e 978-94-92942-35-7

 


Terug