E-book en e-learning module Diabetes type 2

 

Diabetes type 2

Titel e-book: Diabetes type 2

Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van diabetes type 2.
Druk: 4e druk, 2020
Reeks: Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist
ISBN: 978-94-92942-49-4
Aantal pagina's: 315 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-bestand Diabetes type 2
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 93% goed - zeer goed

E-learning module Diabetes type 2

8 accreditatiepunten

 

Titel: E-learning module Diabetes type 2

Korte omschrijving: De 'E-learning module Diabetes type 2' dient in combinatie met het e-book 'Diabetes type 2' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Druk: 4e druk, 2020
Reeks: E-learning module Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist.
ISBN: 978-94-92942-50-0
Aantal pagina's: 17
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Diabetes type 2
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 89% goed - zeer goed

 

Diabetes type 2
In het e-book Diabetes type 2 van VoedingOnline wordt aandacht besteed aan de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes mellitus type 2.

Voeding en voedingsstatus kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van type-2-diabetes en de behandeling van insulineresistentie en prediabetes. Daarnaast wordt in dit e-book ook de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van type-2-diabetes en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit behandeld. Tevens wordt ingegaan op de rol van voeding in het mogelijk bereiken van remissie (herstel) bij type-2-diabetes.

De NDF-voedingsrichtlijn Diabetes 2020 is verwerkt in het e-book Diabetes.

 

E-book 'Diabetes type 2' en 'E-learning module Diabetes type 2'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van type-2-diabetes afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Diabetes type 2'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Diabetes type 2' aan.

 

 

20 maart 2023


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Zoetstof erythritol verhoogt cardiovasculair risico

20 maart 2023

Hoge erythritolgehaltes in het bloed leiden tot veranderingen in de bloedplaatjes en verhogen daardoor het tromboserisico.

Problemen met nachtwerk in de overgang

20 maart 2023

Vrouwen in de overgang krijgen vaak meer problemen met nachtwerk door verandering van het circadiaans ritme in de overgang en een vermindering van...

Verstoring werk-privébalans door nachtwerk

20 maart 2023

Mensen die in de nacht werken, hebben meer dan 2,5x zo veel risico op een slechte werk-privébalans. Zij vinden het lastiger om werk en privé te...

Hogere kaliuminname verlaagt FGF23-gehalte in bloed

28 februari 2023

Een hogere kaliuminname kan gunstige effecten hebben in de behandeling van patiënten met chronische nierschade.

Voedings- en leefstijladviezen bij opvliegers

16 februari 2023

Bekijk de informatie over opvliegers in de overgang en de voedings- en leefstijladviezen die zinvol zijn voor vrouwen met opvliegers.

Monitor magnesiumstatus bij bariatrische patiënten

20 januari 2023

Uit onderzoek blijkt dat een hogere magnesiumstatus leidt tot meer herstel van prediabetes en type-2-diabetes bij personen die een maagverkleining...

Stofwisselingsprofiel als basis voor gepersonaliseerd voedingsadvies

6 januari 2023

Door in het voedingsadvies rekening te houden met het stofwisselingsprofiel kan de insulinewerking met 20% extra worden verbeterd in vergelijking...

Groen is goed voor de gezondheid

3 januari 2023

Groen draagt bij aan een betere fysieke en mentale gezondheid, blijkt uit een kennisbundeling van het RIVM.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Diabetes type 2
2014 1e 978-94-90367-65-7
2016 2e 978-94-90367-75-6
2018 3e 978-94-92942-34-0
2020 4e 978-94-92942-49-4
E-learning module Diabetes type 2
2014 1e 978-94-90367-66-4
2016 2e 978-94-90367-76-3
2018 3e 978-94-92942-35-7
2020 4e 978-94-92942-50-0

 


Terug