E-book en e-learning module Diabetes type 2

 

Diabetes type 2

Titel e-book: Diabetes type 2

Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van diabetes type 2.
Druk: 4e druk, 2020
Reeks: Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-92942-49-4
Aantal pagina's: 308 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-bestand Diabetes type 2
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 93% goed - zeer goed

E-learning module Diabetes type 2

8 accreditatiepunten

 

Titel: E-learning module Diabetes type 2

Korte omschrijving: De 'E-learning module Diabetes type 2' dient in combinatie met het e-book 'Diabetes type 2' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 4e druk, 2020
Reeks: E-learning module Ziektebeelden (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-92942-50-0
Aantal pagina's: 17
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Diabetes type 2

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Diabetes type 2
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 89% goed - zeer goed

 

Diabetes type 2
In het e-book Diabetes type 2 van VoedingOnline wordt aandacht besteed aan de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van diabetes mellitus type 2.

Voeding en voedingsstatus kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van type-2-diabetes en de behandeling van insulineresistentie en prediabetes. Daarnaast wordt in dit e-book ook de rol van voeding en voedingsstatus in de behandeling van type-2-diabetes en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit behandeld. Tevens wordt ingegaan op de rol van voeding in het mogelijk bereiken van remissie (herstel) bij type-2-diabetes.

 

E-book 'Diabetes type 2' en 'E-learning module Diabetes type 2'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van type-2-diabetes afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Diabetes type 2'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Diabetes type 2' aan.

 

 

20 februari 2020


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Leefstijlonderwijs beslaat 3,8 procent geneeskundebachelor

21 februari 2020

Een student in de bachelor geneeskunde krijgt gemiddeld 57 uur aan onderwijs over voeding, leefstijl en gezondheidsbevordering, zo blijkt uit...

Aantal dementerenden in Europa verdubbelt tot 2050

18 februari 2020

Er moet meer aandacht komen voor de preventie van dementie door een gezonde voeding en leefstijl.

Time in Range (TIR): nieuwe maat glucoseregulatie

17 februari 2020

Time in Range is de tijd per dag waarop het bloedglucosegehalte binnen de streefwaarden valt. Bekijk de mogelijkheden om TIR te gebruiken.

Leefstijlinterventies vanuit een levensloopperspectief

11 februari 2020

Lees de oratie van Prof.dr. Jessica Kiefte-de Jong die onderzoek doet naar leefstijlinterventies vanuit een levensloopperspectief.

Gezondheidsapps: wees kritisch

10 februari 2020

Het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) pleit voor kritische reflectie op zinnig gebruik van gezondheidsapps en wearables.

Gecombineerde leefstijlinterventies

6 februari 2020

Niet alleen voor de preventie en behandeling van obesitas, maar ook in de preventie van ziekten zoals type-2-diabetes en hart- en vaatziekten.

Minimaal 175 g koolhydraten bij zwangeren met diabetes

31 januari 2020

Volgens de huidige inzichten wordt de hoeveelheid van 175 g koolhydraten per dag als veilige minimale hoeveelheid gezien, aldus het Standpunt DNO...

Niet ontbijten vergroot risico op overgewicht

30 januari 2020

Uit een meta-analyse blijkt dat niet ontbijten het risico op overgewicht en obesitas vergroot. Bekijk de informatie.

Sterke daling van suiker in frisdrank in Engeland

14 januari 2020

De hoeveelheid suiker in Engelse frisdrank is tussen 2015 en 2018 met 29% gedaald, vooral dankzij de Engelse suikertaks.

Dieetsamenstelling beÔnvloedt zaadkwaliteit

7 januari 2020

De mannelijke fertiliteit neemt wereldwijd af. Door een gezonde voeding en leefstijl kan de zaadkwaliteit worden verbeterd.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Diabetes type 2
2014 1e 978-94-90367-65-7
2016 2e 978-94-90367-75-6
2018 3e 978-94-92942-34-0
2020 4e 978-94-92942-49-4
E-learning module Diabetes type 2
2014 1e 978-94-90367-66-4
2016 2e 978-94-90367-76-3
2018 3e 978-94-92942-35-7
2020 4e 978-94-92942-50-0

 


Terug