E-book en e-learning module Alles over IJzer

 

Alles over IJzer

Titel e-book: Alles over IJzer

Subtitel: IJzer in onze voeding bij gezondheid en ziekte.
Druk: 3e druk, 2021
Reeks: Voedingsstoffendossiers (deel 19)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist
ISBN: 978-94-92942-73-9
Aantal pagina's: 404 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Alles over IJzer

 

Bestellen van het PDF-bestand Alles over IJzer
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 96% goed - zeer goed

E-learning module IJzer

8 accreditatiepunten

Titel: E-learning module IJzer

Korte omschrijving: De 'E-learning module IJzer' dient in combinatie met het e-book 'Alles over IJzer' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Druk: 3e druk, 2021
Reeks: E-learning module Alles over Mineralen en spoorelementen (deel 6)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist.
ISBN: 978-94-92942-74-6
Aantal pagina's: 21
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module IJzer

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module IJzer
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 90% goed - zeer goed

 

IJzerinname
Verschillende leeftijdsgroepen nemen gemiddeld te weinig ijzer in. Bij welke leeftijdsgroepen verdient de ijzerinname extra aandacht?

 

IJzerabsorptie
De regulatie van de ijzerabsorptie zorgt er voor dat het lichaam niet te veel ijzer binnen krijgt. Op welke wijze vindt deze regulatie plaats en wat kan hier in mis gaan? Welke adviezen kunt u geven om de ijzerabsorptie te bevorderen?

 

Medicijnen die de ijzerstatus beïnvloeden
Welke medicijnen hebben een negatief effect op de ijzerstatus? En hoe kan de ijzerstatus worden bepaald?

 

IJzerdeficiëntie
Wat zijn de verschijnselen van een ijzerdeficiëntie en een ijzergebreksanemie? En wat zijn de gevolgen van een ijzerdeficiëntie op het ontstaan van chronische ziekten? Is het nodig een ijzerdeficiëntie te behandelen bij patiënten?

 

IJzerstapeling
Welke ziektebeelden kunnen leiden tot ijzerstapeling? Wat is de behandeling van ijzerstapeling? Zijn voedingsadviezen hierbij zinvol? Geeft een verhoogde ijzerstatus en/of verhoogde ijzerinname een verhoogd risico op bepaalde ziektebeelden?

 

IJzersuppletie
Wanneer is ijzersuppletie zinvol? Welke ijzersupplementen zijn beschikbaar en welke adviezen zijn hierbij van belang?

 

Hoe staat het met uw kennis over ijzer?
De laatste jaren is meer bekend geworden over de ziektebeelden en medicatie die van invloed zijn op de ijzerbalans. Weet u hoe het met de ijzerstatus van uw patiënten is gesteld? Of wilt u hierover meer weten en hieraan meer aandacht gaan besteden?

 

E-book 'Alles over IJzer' en 'E-learning module IJzer'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over ijzer afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Alles over IJzer'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module IJzer' aan.

 

 

22 maart 2023


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Verlenging accreditatie E-learning modules Mineralen en Spoorelementen

31 mei 2023

De accreditatie van de E-learning modules Alles over Mineralen en spoorelementen is met 2 jaar verlengd door de StADAP.

FAO: belangrijke voedingsstoffen in vlees, zuivel en eieren

31 mei 2023

De FAO heeft een rapport uitgebracht waarin het belang van dierlijke producten voor een goede gezondheid wordt aangegeven. Dit is vooral van...

Sterke verlaging van veilige grens voor bisfenol A

15 mei 2023

De EFSA heeft de veilige dagelijkse inname van bisfenol A (BPA) sterk verlaagd vanwege gezondheidsrisico’s. De nieuwe grens ligt 20.000x lager dan...

Chemische stoffen in voeding met effecten op intelligentie en hersenontwikkeling

12 mei 2023

Het RIVM heeft voor 9 Europese landen berekeningen uitgevoerd naar de inname van zware metalen (lood, kwik, arseen), fluoride, NDL-PCB's en...

EFSA werkt aan update van bovengrenzen van vitamines en mineralen

11 mei 2023

De Europese Voedselveiligheid Autoriteit werkt aan de update van de bovengrenzen voor vitamines en mineralen. Voor vitamine D is het voorbereidend...

PREHAB-trial: pre-operatieve fitheid leidt tot sneller herstel en minder complicaties

13 april 2023

Een grote internationale studie bewijst dat prehabilitatie voor een operatie bij patiënten met darmkanker leidt tot een sneller herstel en een...


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Alles over IJzer
2015 1e 978-94-90367-71-8
2018 2e 978-94-92942-00-5
2021 3e 978-94-92942-73-9
E-learning module IJzer
2015 1e 978-94-90367-70-1
2018 2e 978-94-92942-01-2
2021 3e 978-94-92942-74-6

 


Terug