E-book en e-learning module Alles over IJzer

 

Alles over IJzer

Titel e-book: Alles over IJzer

Subtitel: IJzer in onze voeding bij gezondheid en ziekte.
Druk: 3e druk, 2021
Reeks: Voedingsstoffendossiers (deel 19)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist
ISBN: 978-94-92942-73-9
Aantal pagina's: 407 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Alles over IJzer

 

Bestellen van het PDF-bestand Alles over IJzer
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 97% goed - zeer goed

E-learning module IJzer

8 accreditatiepunten

Titel: E-learning module IJzer

Korte omschrijving: De 'E-learning module IJzer' dient in combinatie met het e-book 'Alles over IJzer' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Druk: 3e druk, 2021
Reeks: E-learning module Alles over Mineralen en spoorelementen (deel 6)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist.
ISBN: 978-94-92942-74-6
Aantal pagina's: 21
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module IJzer

 

Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module IJzer
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 89% goed - zeer goed

 

IJzerinname
Verschillende leeftijdsgroepen nemen gemiddeld te weinig ijzer in. Bij welke leeftijdsgroepen verdient de ijzerinname extra aandacht?

 

IJzerabsorptie
De regulatie van de ijzerabsorptie zorgt er voor dat het lichaam niet te veel ijzer binnen krijgt. Op welke wijze vindt deze regulatie plaats en wat kan hier in mis gaan? Welke adviezen kunt u geven om de ijzerabsorptie te bevorderen?

 

Medicijnen die de ijzerstatus beïnvloeden
Welke medicijnen hebben een negatief effect op de ijzerstatus? En hoe kan de ijzerstatus worden bepaald?

 

IJzerdeficiëntie
Wat zijn de verschijnselen van een ijzerdeficiëntie en een ijzergebreksanemie? En wat zijn de gevolgen van een ijzerdeficiëntie op het ontstaan van chronische ziekten? Is het nodig een ijzerdeficiëntie te behandelen bij patiënten?

 

IJzerstapeling
Welke ziektebeelden kunnen leiden tot ijzerstapeling? Wat is de behandeling van ijzerstapeling? Zijn voedingsadviezen hierbij zinvol? Geeft een verhoogde ijzerstatus en/of verhoogde ijzerinname een verhoogd risico op bepaalde ziektebeelden?

 

IJzersuppletie
Wanneer is ijzersuppletie zinvol? Welke ijzersupplementen zijn beschikbaar en welke adviezen zijn hierbij van belang?

 

Hoe staat het met uw kennis over ijzer?
De laatste jaren is meer bekend geworden over de ziektebeelden en medicatie die van invloed zijn op de ijzerbalans. Weet u hoe het met de ijzerstatus van uw patiënten is gesteld? Of wilt u hierover meer weten en hieraan meer aandacht gaan besteden?

 

E-book 'Alles over IJzer' en 'E-learning module IJzer'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over ijzer afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Alles over IJzer'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module IJzer' aan.

 

 

11 september 2024


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Achtergrondrapport Voedselconsumptiepeiling 2019-2021 verschenen

29 augustus 2024

Het RIVM heeft het achtergrondrapport met de inname van vitamines en mineralen van de VCP 2019-2021 uitgebracht. In dit rapport wordt de...

Sterk bewerkt eten vergroot risico op kwetsbaarheid

27 augustus 2024

Een hoge inname van sterk bewerkt voedsel vergroot het risico op kwetsbaarheid bij oudere vrouwen met 31%.

Nieuwe Europese aanvaardbare bovengrenzen in e-books VoedingOnline

26 juli 2024

De afgelopen 2 jaar zijn diverse aanvaardbare bovengrenzen van vitamines en mineralen herzien. Deze zijn inmiddels verwerkt in de e-books en...

EFSA stelt veilig maximaal gehalte voor ijzerinname in

12 juli 2024

De EFSA kon geen aanvaardbare bovengrens voor ijzer instellen, maar heeft wel overstemming bereikt over een veilige maximale ijzerinname van 40...


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Alles over IJzer
2015 1e 978-94-90367-71-8
2018 2e 978-94-92942-00-5
2021 3e 978-94-92942-73-9
E-learning module IJzer
2015 1e 978-94-90367-70-1
2018 2e 978-94-92942-01-2
2021 3e 978-94-92942-74-6

 


Terug