![]() |
Titel e-book: Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek Subtitel: Labbepalingen voedingsstatusdiagnostiek in de preventie en behandeling van ziekten.
Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek
Lezersbeoordeling: 90% goed - zeer goed |
|
Titel: E-learning module Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek Korte omschrijving: De 'E-learning module Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek' dient in combinatie met het e-book 'Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en laboratoriummedewerkers).
Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek
Lezersbeoordeling: 88% goed - zeer goed |
Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek
Sinds 1 januari 2013 kunnen diëtisten zelf labbepalingen voedingsstatusdiagnostiek aanvragen bij het laboratorium. In dit e-book worden de wetgeving en beleidsregels omtrent het aanvragen van labbepalingen behandeld. Verder geeft dit e-book een goed inzicht in de rol van laboratoriumonderzoek in voedingsstatusdiagnostiek, de verschillende laboratoriumparameters, referentiewaarden en kosten, de wijze van aanvragen van laboratoriumbepalingen en de terugrapportage door het laboratorium.
E-book 'Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek' en 'E-learning module Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over labbepalingen voedingsstatusdiagnostiek afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en laboratoriummedewerkers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Labbepalingen Voedingsstatusdiagnostiek' aan.
14 november 2023
Gerelateerde nieuwsberichten
De inname van grote hoeveelheden calcium en resorbeerbare basen kan leiden tot hypercalciëmie.
Uit onderzoek blijkt dat de foliumzuurstatus in Engeland tussen 2008 en 2019 is gedaald. Vooral de dalende foliumzuurstatus van vrouwen in de...
Vorige week heeft NESPEN 2 factsheets uitgebracht over ondervoeding door ziekte. Deze zijn een vertaling van de ESPEN factsheets.
Via voedsel en drinkwater krijgen wij teveel cadmium, lood, arseen en kwik binnen. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM in 10 Europese landen.
Uit onderzoek blijkt dat de inname van een erg hoge foliumzuurdosis tijdens de zwangerschap geassocieerd is met een kortere telomeerlengte bij het...
Een hogere inname van riboflavine (vitamine B2) is geassocieerd met een betere mentale gezondheid, gemeten met Mentale Component Score (MCS-12).
Gisteren nam het Ministerie van VWS dit advies in ontvangst met de boodschap: er moet geïnvesteerd worden in de basis voor voedingsbeleid.
De onderzoekers verklaren dit mogelijke effect van teveel vitamine B12 (cobalamine) door een hoog kobaltgehalte. Kobalt kan in hoge concentraties...
Morgen (18 oktober) is het World Menopause Day waarop dit jaar aandacht wordt gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen en de preventie ervan.
Er moet meer aandacht komen voor de ijzerstatus van vrouwen in Nederland, hiervoor pleit voedingsonderzoeker Hans Verhoef van de Wageningen...
Jaar |
Druk |
ISBN |
e-book Labbepalingen voedingsstatusdiagnostiek |
||
2012 | 1e | 978-94-90367-31-2 |
2015 | 2e | 978-94-90367-72-5 |
2017 | 3e | 978-94-90367-82-4 |
2019 | 4e | 978-94-92942-41-8 |
2022 | 5e | 978-94-93269-11-8 |
E-learning module Labbepalingen voedingsstatusdiagnostiek |
||
2012 | 1e | 978-94-90367-32-9 |
2015 | 2e | 978-94-90367-73-2 |
2017 | 3e | 978-94-90367-84-8 |
2019 | 4e | 978-94-92942-42-5 |
2022 | 5e | 978-94-93269-12-5 |