EAT-Lancet voeding heeft negatieve effecten op de hersenen

31 oktober 2022

De meer plantaardige en duurzame voeding volgens het EAT-Lancet voedingspatroon leidt tot voedingstekorten en negatieve effecten op de hersenen.

 

In 2019 is het EAT-Lancet voedingspatroon gepubliceerd. Volgens het artikel in The Lancet moeten wij ons voedingspatroon behoorlijk omgooien om in 2050 zowel gezond te eten als ook om een duurzame voeding te gebruiken (zie Wereldvoedselvraagstuk: voedselkwaliteit en duurzaamheid).

In een recent verschenen artikel in Nutrients wordt aandacht gevraagd voor de hersengezondheid.

Het EAT-Lancet voedingspatroon zorgt namelijk voor negatieve effecten op de hersenen (zoals het geheugen en de stemming).

Het blijkt dat het EAT-Lancet voedingspatroon niet voldoet aan de voedingsaanbevelingen van onder andere eiwit, zink, ijzer, foliumzuur en selenium.

Voor de (hersen)gezondheid is het belangrijk dat het EAT-Lancet voedingspatroon wordt aangepast zodat het volwaardig wordt en aan de aanbevelingen voor voedingsstoffen voldoet.

 

 

Voor meer informatie over het belang van zink, ijzer en foliumzuur op de hersengezondheid, zie:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.