Gebruik meer polyfenolen in je voeding

21 maart 2024

Polyfenolen zijn onder andere aanwezig in groenten en fruit en hebben een gunstig effect op onze gezondheid en ons darmmicrobioom.

 

Polyfenolen zijn natuurlijke stoffen die je vooral terugvindt in groenten en fruit. Je kan ze verder opdelen in verschillende klassen met elk een eigen moleculaire structuur en functie, zoals flavonoïden, fenolzuren, lignanen en stilbenen. Het zijn anti-oxidanten die goed zijn voor het lichaam, darmmicrobioom en de gezondheid. Ze zijn ook in overvloed aanwezig in granen, noten, peulvruchten, zaden, thee, koffie, chocolade, kruiden en rode wijn.

Een onbewerkte vezelrijke voeding bevat meer polyfenolen.

Er zijn momenteel nog geen officiële aanbevelingen voor de hoeveelheid polyfenolen die nodig zijn in een gezonde voeding.

Wel is duidelijk dat het belangrijk is om meer polyfenolen in onze voeding te gebruiken door te kiezen voor een onbewerkte vezelrijke voeding met meer groenten en fruit.

 

 

Lees meer over de rol van polyfenolen bij gezondheid en ziekte in de volgende e-books:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.