E-book en e-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

 

COVID-19 voeding en leefstijl

Titel e-book: COVID-19 voeding en leefstijl

Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie, behandeling en herstel van het coronavirus.
Druk: 2e druk, 2021
Reeks: Ziektebeelden (deel 5)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-92942-61-6
Aantal pagina's: 443 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
COVID-19 voeding en leefstijl

 

Bestellen van het PDF-bestand COVID-19 voeding en leefstijl
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 96% goed - zeer goed

E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

12 accreditatiepunten

Titel: E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

Korte omschrijving: De 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' dient in combinatie met het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 2e druk, 2021
Reeks: E-learning modules Ziektebeelden (deel 5)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-92942-62-3
Aantal pagina's: 20
Studiebelastingsuren: 12 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 94% goed - zeer goed

 

Voeding en leefstijl
Voeding en leefstijl blijken op meerdere punten invloed te hebben op het verloop van een infectie met het SARS-CoV-2 virus. Zo beÔnvloeden voeding en leefstijl het risico op besmetting, de ernst van het ziekteverloop en het herstel. Ook leefstijlgerelateerde ziekten (zoals obesitas, hypertensie, type-2-diabetes en MALFD (metabolic-associated fatty liver disease)) beÔnvloeden het ziekteverloop.

 

Preventie COVID-19
Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol in de preventie van COVID-19? Is het zinvol een ander beleid te voeren voor risicopatiŽnten?

 

Behandeling COVID-19
Een deel van de COVID-19 patiŽnten wordt ernstig ziek en komt in het ziekenhuis en/of op de intensive care terecht. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol om verergering van de ziekte te voorkomen? En als de patiŽnt op de intensive care belandt, welke voedingsadviezen zijn dan zinvol?

 

Herstel COVID-19
PatiŽnten die herstellen van een SARS-CoV-2 infectie hebben allerlei klachten (vooral als zij op de intensive care hebben gelegen). De spiermassa is vaak sterk verminderd en ook de status van vitamines en mineralen is verminderd. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol voor een snel herstel?

 

E-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' en 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie, de behandeling en het herstel van COVID-19 afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' aan.

 

 

24 januari 2022


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Gezondheid meten op het toilet

24 januari 2022

In Gelderland start een studie naar een toiletbril met sensors die je gezondheid in de gaten houdt.

Gezonde voeding in de strijd tegen COVID-19

24 januari 2022

Een verhoging van de inname van groente, fruit, peulvruchten, noten en volkoren graanproducten kan helpen de ernst van COVID-19 te verminderen.

Darmmicrobioom beÔnvloedt verloop COVID-19 infectie

21 januari 2022

Een verstoord darmmicrobioom vergroot het risico op het krijgen van COVID-19 en het ontwikkelen van een ernstige vorm van COVID-19.

Top 10 berichten van 2021

23 december 2021

Bekijk de 10 meest gelezen berichten uit de E-zines VoedingOnline in 2021. Ook dit jaar werden de berichten over het coronavirus veel gelezen.

Vitamine-D-suppletie voor zwangeren verdient meer aandacht

30 november 2021

Lage vitamine-D-status verhoogt het risico op een ernstige COVID-19 infectie bij zwangeren.

Hoge vitamine-D-hoeveelheden verbeteren herstel COVID-19 patiŽnten

26 november 2021

Suppletie met hoge vitamine-D-hoeveelheden aan COVID-19 patiŽnten in het ziekenhuis en op de IC leiden tot een lagere mortaliteit en een kortere...

Genetische varianten in vitamine-D-metabolisme beÔnvloeden ernst COVID-19

26 november 2021

Personen met bepaalde genetische varianten in het vitamine-D-metabolisme hebben een groter risico op een vitamine-D-deficiŽntie en een ernstiger...

Hogere vitamine-D-status verlaagt COVID-19 mortaliteit

4 november 2021

Een onlangs verschenen systematische review en meta-analyse geeft aan dat een hogere vitamine-D-status een betere bescherming tegen COVID-19 biedt.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book COVID 19 voeding en leefstijl
2020 1e 978-94-92942-58-6
2021 2e 978-94-92942-61-6
E-learning module COVID 19 voeding en leefstijl
2020 1e 978-94-92942-57-9
2021 2e 978-94-92942-62-3

 


Terug