E-book en e-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

 

COVID-19 voeding en leefstijl

Titel e-book: COVID-19 voeding en leefstijl

Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie, behandeling en herstel van het coronavirus.
Druk: 2e druk, 2021
Reeks: Ziektebeelden (deel 5)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-92942-61-6
Aantal pagina's: 437 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
COVID-19 voeding en leefstijl

 

Bestellen van het PDF-bestand COVID-19 voeding en leefstijl
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

12 accreditatiepunten

Titel: E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

Korte omschrijving: De 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' dient in combinatie met het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 2e druk, 2021
Reeks: E-learning modules Ziektebeelden (deel 5)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-92942-62-3
Aantal pagina's: 20
Studiebelastingsuren: 12 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

 

Voeding en leefstijl
Voeding en leefstijl blijken op meerdere punten invloed te hebben op het verloop van een infectie met het SARS-CoV-2 virus. Zo beÔnvloeden voeding en leefstijl het risico op besmetting, de ernst van het ziekteverloop en het herstel. Ook leefstijlgerelateerde ziekten (zoals obesitas, hypertensie, type-2-diabetes en MALFD (metabolic-associated fatty liver disease)) beÔnvloeden het ziekteverloop.

 

Preventie COVID-19
Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol in de preventie van COVID-19? Is het zinvol een ander beleid te voeren voor risicopatiŽnten?

 

Behandeling COVID-19
Een deel van de COVID-19 patiŽnten wordt ernstig ziek en komt in het ziekenhuis en/of op de intensive care terecht. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol om verergering van de ziekte te voorkomen? En als de patiŽnt op de intensive care belandt, welke voedingsadviezen zijn dan zinvol?

 

Herstel COVID-19
PatiŽnten die herstellen van een SARS-CoV-2 infectie hebben allerlei klachten (vooral als zij op de intensive care hebben gelegen). De spiermassa is vaak sterk verminderd en ook de status van vitamines en mineralen is verminderd. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol voor een snel herstel?

 

E-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' en 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie, de behandeling en het herstel van COVID-19 afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' aan.

 

 

6 april 2021


Gerelateerde nieuwsberichten

 

COVOED: voedingszorg bij COVID-19

12 april 2021

Bekijk de resultaten van het COVOED onderzoek naar voedingsklachten, de voedingstoestand en het risico op sarcopenie van COVID-19 patiŽnten...

Ook vitamine-D-suppletieadvies voor alle volwassenen in Ierland

9 april 2021

Eerder gaven al Engeland, BelgiŽ en Zwitserland een vitamine-D-suppletieadvies voor alle volwassenen. In Nederland vindt de Gezondheidsraad dit...

Overheidsmaatregelen voor een gezondere bevolking?

7 april 2021

Het RIVM en experts stellen extra maatregelen voor om het roken, alcoholgebruik en overgewicht te verminderen.

2e druk e-book COVID-19 voeding en leefstijl

30 maart 2021

Er is een 2e herziene druk verschenen van het e-book COVID-19 voeding en leefstijl en de E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl.

Rioolwater als graadmeter voor gezondheid

26 maart 2021

Naast een graadmeter voor de verspreiding van het COVID-19 virus, zijn ook andere gezondheidsmetingen mogelijk.

Verhoogde risicoís van COVID-19 tijdens zwangerschap

23 maart 2021

Zwangeren met COVID-19 hebben een verhoogd risico op pre-eclampsie, vroeggeboorte en een miskraam. Voedingsadviezen verdienen meer aandacht.

Gezondheidsraad vindt het nog te vroeg voor vitamine-D-advies tegen COVID-19

3 maart 2021

Op basis van de huidige stand van de wetenschap is het volgens de Gezondheidsraad 'niet te beoordelen' of vitamine-D-supplementen kunnen bijdragen...

MIS-C: ontstekingsziekte bij kinderen na COVID-19

25 februari 2021

In Nederland zijn circa 100 kinderen opgenomen geweest in het ziekenhuis vanwege een zeldzame ontstekingsziekte die kan ontstaan na een...

Herstel van reuk door reuktraining

25 februari 2021

Tweemaal per dag de reukzenuwen trainen kan patiŽnten met COVID-19 helpen hun reuk eerder terug te krijgen.

Vitamine-K-onderzoek bij COVID-19 patiŽnten

25 februari 2021

In het CWZ in Nijmegen gaat onderzoek van start naar het effect van vitamine-K-suppletie op de bloedstolling van COVID-19 patiŽnten.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book COVID 19 voeding en leefstijl
2020 1e 978-94-92942-58-6
2021 2e 978-94-92942-61-6
E-learning module COVID 19 voeding en leefstijl
2020 1e 978-94-92942-57-9
2021 2e 978-94-92942-62-3

 


Terug