![]() |
Titel e-book: COVID-19 voeding en leefstijl Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie, behandeling en herstel van het coronavirus.
Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand COVID-19 voeding en leefstijl
Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed |
|
Titel: E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl Korte omschrijving: De 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' dient in combinatie met het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module COVID-19, voeding en leefstijl
Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed |
Voeding en leefstijl
Voeding en leefstijl blijken op meerdere punten invloed te hebben op het verloop van een infectie met het SARS-CoV-2 virus. Zo beïnvloeden voeding en leefstijl het risico op besmetting, de ernst van het ziekteverloop en het herstel. Ook leefstijlgerelateerde ziekten (zoals obesitas, hypertensie, type-2-diabetes en MALFD (metabolic-associated fatty liver disease)) beïnvloeden het ziekteverloop.
Preventie COVID-19
Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol in de preventie van COVID-19? Is het zinvol een ander beleid te voeren voor risicopatiënten?
Behandeling COVID-19
Een deel van de COVID-19 patiënten wordt ernstig ziek en komt in het ziekenhuis en/of op de intensive care terecht. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol om verergering van de ziekte te voorkomen? En als de patiënt op de intensive care belandt, welke voedingsadviezen zijn dan zinvol?
Herstel COVID-19
Patiënten die herstellen van een SARS-CoV-2 infectie hebben allerlei klachten (vooral als zij op de intensive care hebben gelegen). De spiermassa is vaak sterk verminderd en ook de status van vitamines en mineralen is verminderd. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol voor een snel herstel?
E-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' en 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie, de behandeling en het herstel van COVID-19 afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' aan.
14 januari 2021
Gerelateerde nieuwsberichten
Een hoge bloeddruk is een risicofactor om een ernstige vorm van COVID-19 te ontwikkelen. Door voedings- en leefstijladviezen wordt de bloeddruk...
De StADAP heeft 12 accreditatiepunten voor diëtisten toegekend aan de E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl.
Door meer aandacht voor voeding en leefstijl in de preventie en behandeling van ziekten, zal 2021 een gezonder jaar gaan worden.
De afgelopen maand hebben wij zeer goede reacties ontvangen op ons nieuwe e-book en e-learning module COVID-19 voeding en leefstijl.
Bekijk de 10 meest gelezen berichten uit de E-zines VoedingOnline in 2020: 6 van de 10 berichten gingen over het coronavirus.
Bij patiënten met een ernstige COVID-19 infectie treden verstoringen op in de ijzerbalans en kan een inflammatie-anemie ontstaan.
Leververvetting ten gevolge van metabole disfunctie wordt nu aangegeven als MAFLD (metabolic-associated fatty liver disease). Bekijk de relatie...
Gezonde voeding en leefstijl verdienen meer aandacht tijdens de huidige lockdown omdat voeding en leefstijl de weerstand kunnen versterken.
In het e-book COVID-19 voeding en leefstijl is alle voedingskennis gebundeld en worden adviezen gegeven over suppletie-adviezen in de preventie,...
Over de gehele coronaperiode is 17% van de Nederlandse volwassenen in gewicht aangekomen, aldus onderzoek uitgevoerd in opdracht van het...
Jaar |
Druk |
ISBN |
e-book COVID 19, voeding en leefstijl |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-58-6 |
E-learning module COVID 19, voeding en leefstijl |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-57-9 |