![]() |
Titel e-book: COVID-19 voeding en leefstijl Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie, behandeling en herstel van het coronavirus.
Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand COVID-19 voeding en leefstijl
Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed |
|
Titel: E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl Korte omschrijving: De 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' dient in combinatie met het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl
Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed |
Voeding en leefstijl
Voeding en leefstijl blijken op meerdere punten invloed te hebben op het verloop van een infectie met het SARS-CoV-2 virus. Zo beïnvloeden voeding en leefstijl het risico op besmetting, de ernst van het ziekteverloop en het herstel. Ook leefstijlgerelateerde ziekten (zoals obesitas, hypertensie, type-2-diabetes en MALFD (metabolic-associated fatty liver disease)) beïnvloeden het ziekteverloop.
Preventie COVID-19
Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol in de preventie van COVID-19? Is het zinvol een ander beleid te voeren voor risicopatiënten?
Behandeling COVID-19
Een deel van de COVID-19 patiënten wordt ernstig ziek en komt in het ziekenhuis en/of op de intensive care terecht. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol om verergering van de ziekte te voorkomen? En als de patiënt op de intensive care belandt, welke voedingsadviezen zijn dan zinvol?
Herstel COVID-19
Patiënten die herstellen van een SARS-CoV-2 infectie hebben allerlei klachten (vooral als zij op de intensive care hebben gelegen). De spiermassa is vaak sterk verminderd en ook de status van vitamines en mineralen is verminderd. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol voor een snel herstel?
E-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' en 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie, de behandeling en het herstel van COVID-19 afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' aan.
6 april 2021
Gerelateerde nieuwsberichten
Bekijk de resultaten van het COVOED onderzoek naar voedingsklachten, de voedingstoestand en het risico op sarcopenie van COVID-19 patiënten...
Eerder gaven al Engeland, België en Zwitserland een vitamine-D-suppletieadvies voor alle volwassenen. In Nederland vindt de Gezondheidsraad dit...
Het RIVM en experts stellen extra maatregelen voor om het roken, alcoholgebruik en overgewicht te verminderen.
Er is een 2e herziene druk verschenen van het e-book COVID-19 voeding en leefstijl en de E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl.
Naast een graadmeter voor de verspreiding van het COVID-19 virus, zijn ook andere gezondheidsmetingen mogelijk.
Zwangeren met COVID-19 hebben een verhoogd risico op pre-eclampsie, vroeggeboorte en een miskraam. Voedingsadviezen verdienen meer aandacht.
Op basis van de huidige stand van de wetenschap is het volgens de Gezondheidsraad 'niet te beoordelen' of vitamine-D-supplementen kunnen bijdragen...
In Nederland zijn circa 100 kinderen opgenomen geweest in het ziekenhuis vanwege een zeldzame ontstekingsziekte die kan ontstaan na een...
Tweemaal per dag de reukzenuwen trainen kan patiënten met COVID-19 helpen hun reuk eerder terug te krijgen.
In het CWZ in Nijmegen gaat onderzoek van start naar het effect van vitamine-K-suppletie op de bloedstolling van COVID-19 patiënten.
Jaar |
Druk |
ISBN |
e-book COVID 19 voeding en leefstijl |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-58-6 |
2021 | 2e | 978-94-92942-61-6 |
E-learning module COVID 19 voeding en leefstijl |
||
2020 | 1e | 978-94-92942-57-9 |
2021 | 2e | 978-94-92942-62-3 |