E-book en e-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

 

COVID-19, voeding en leefstijl

Titel e-book: COVID-19 voeding en leefstijl

Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie, behandeling en herstel van het coronavirus.
Druk: 1e druk, 2020
Reeks: Ziektebeelden (deel 5)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-92942-58-6
Aantal pagina's: 428 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
COVID-19, voeding en leefstijl

 

Bestellen van het PDF-bestand COVID-19 voeding en leefstijl
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

E-learning module COVID-19, voeding en leefstijl

12 accreditatiepunten

Titel: E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

Korte omschrijving: De 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' dient in combinatie met het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 1e druk, 2020
Reeks: E-learning modules Ziektebeelden (deel 5)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-92942-57-9
Aantal pagina's: 20
Studiebelastingsuren: 12 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module COVID-19, voeding en leefstijl
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

 

Voeding en leefstijl
Voeding en leefstijl blijken op meerdere punten invloed te hebben op het verloop van een infectie met het SARS-CoV-2 virus. Zo beÔnvloeden voeding en leefstijl het risico op besmetting, de ernst van het ziekteverloop en het herstel. Ook leefstijlgerelateerde ziekten (zoals obesitas, hypertensie, type-2-diabetes en MALFD (metabolic-associated fatty liver disease)) beÔnvloeden het ziekteverloop.

 

Preventie COVID-19
Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol in de preventie van COVID-19? Is het zinvol een ander beleid te voeren voor risicopatiŽnten?

 

Behandeling COVID-19
Een deel van de COVID-19 patiŽnten wordt ernstig ziek en komt in het ziekenhuis en/of op de intensive care terecht. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol om verergering van de ziekte te voorkomen? En als de patiŽnt op de intensive care belandt, welke voedingsadviezen zijn dan zinvol?

 

Herstel COVID-19
PatiŽnten die herstellen van een SARS-CoV-2 infectie hebben allerlei klachten (vooral als zij op de intensive care hebben gelegen). De spiermassa is vaak sterk verminderd en ook de status van vitamines en mineralen is verminderd. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol voor een snel herstel?

 

E-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' en 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie, de behandeling en het herstel van COVID-19 afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' aan.

 

 

14 januari 2021


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Hypertensie risicofactor voor COVID-19

15 januari 2021

Een hoge bloeddruk is een risicofactor om een ernstige vorm van COVID-19 te ontwikkelen. Door voedings- en leefstijladviezen wordt de bloeddruk...

E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl: 12 accreditatiepunten

14 januari 2021

De StADAP heeft 12 accreditatiepunten voor diŽtisten toegekend aan de E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl.

Een gezond en coronavrij 2021 toegewenst

30 december 2020

Door meer aandacht voor voeding en leefstijl in de preventie en behandeling van ziekten, zal 2021 een gezonder jaar gaan worden.

Reacties op E-book en E-learning COVID-19

30 december 2020

De afgelopen maand hebben wij zeer goede reacties ontvangen op ons nieuwe e-book en e-learning module COVID-19 voeding en leefstijl.

Top 10 berichten van 2020

18 december 2020

Bekijk de 10 meest gelezen berichten uit de E-zines VoedingOnline in 2020: 6 van de 10 berichten gingen over het coronavirus.

Verstoring ijzerbalans bij COVID-19

17 december 2020

Bij patiŽnten met een ernstige COVID-19 infectie treden verstoringen op in de ijzerbalans en kan een inflammatie-anemie ontstaan.

NAFLD wordt MAFLD

16 december 2020

Leververvetting ten gevolge van metabole disfunctie wordt nu aangegeven als MAFLD (metabolic-associated fatty liver disease). Bekijk de relatie...

Voedingsadviezen tijdens lockdown

15 december 2020

Gezonde voeding en leefstijl verdienen meer aandacht tijdens de huidige lockdown omdat voeding en leefstijl de weerstand kunnen versterken.

Suppletie-advies in preventie coronavirus

14 december 2020

In het e-book COVID-19 voeding en leefstijl is alle voedingskennis gebundeld en worden adviezen gegeven over suppletie-adviezen in de preventie,...

Coronakiloís bij 17 procent van Nederlanders

11 december 2020

Over de gehele coronaperiode is 17% van de Nederlandse volwassenen in gewicht aangekomen, aldus onderzoek uitgevoerd in opdracht van het...


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book COVID 19, voeding en leefstijl
2020 1e 978-94-92942-58-6
E-learning module COVID 19, voeding en leefstijl
2020 1e 978-94-92942-57-9

 


Terug