E-book en e-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

 

COVID-19 voeding en leefstijl

Titel e-book: COVID-19 voeding en leefstijl

Subtitel: Voedings- en leefstijladviezen in de preventie, behandeling en herstel van het coronavirus.
Druk: 4e druk, 2024
Reeks: Ziektebeelden (deel 5)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist
ISBN: 978-94-93269-33-0
Aantal pagina's: 454 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
COVID-19 voeding en leefstijl

 

Bestellen van het PDF-bestand COVID-19 voeding en leefstijl
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 95% goed - zeer goed

E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

14 accreditatiepunten

Titel: E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

Korte omschrijving: De 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' (bestaande uit 2 submodules) dient in combinatie met het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een quiz, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Druk: 4e druk, 2024
Reeks: E-learning modules Ziektebeelden (deel 5)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist.
ISBN: 978-94-93269-34-7
Aantal pagina's: 25
Studiebelastingsuren: 14 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

 

Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 90% goed - zeer goed

 

Voeding en leefstijl
Voeding en leefstijl blijken op meerdere punten invloed te hebben op het verloop van een infectie met het SARS-CoV-2 virus. Zo beïnvloeden voeding en leefstijl het risico op besmetting, de ernst van het ziekteverloop en het herstel. Ook leefstijlgerelateerde ziekten (zoals obesitas, hypertensie, type-2-diabetes en MALFD (metabolic-associated fatty liver disease)) beïnvloeden het ziekteverloop.

 

Preventie COVID-19
Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol in de preventie van COVID-19? Is het zinvol een ander beleid te voeren voor risicopatiënten?

 

Behandeling COVID-19
Een deel van de COVID-19 patiënten wordt ernstig ziek en komt in het ziekenhuis en/of op de intensive care terecht. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol om verergering van de ziekte te voorkomen? En als de patiënt op de intensive care belandt, welke voedingsadviezen zijn dan zinvol?

 

Herstel COVID-19
Patiënten die herstellen van een SARS-CoV-2 infectie hebben allerlei klachten (vooral als zij op de intensive care hebben gelegen). De spiermassa is vaak sterk verminderd en ook de status van vitamines en mineralen is verminderd. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol voor een snel herstel?

 

E-book 'COVID-19 voeding en leefstijl' en 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie, de behandeling en het herstel van COVID-19 afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'COVID-19 voeding en leefstijl'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl' aan.

 

 

9 januari 2025


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Meisjes herstellen minder van long COVID

13 december 2024

Dit blijkt uit een groot Engels onderzoek dat gedurende 2 jaar jongeren met long COVID heeft gevolgd.

Nieuwe druk e-book COVID-19 voeding en leefstijl

11 december 2024

Er is een 4e herziene druk verschenen van het e-book COVID-19 voeding en leefstijl en de E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl.

Thiaminesuppletie op de intensive care

25 november 2024

De thiaminevoorraden in het lichaam zijn beperkt waardoor risicopatiënten op de IC snel een thiaminedeficiëntie kunnen ontwikkelen. Voor welke...


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book COVID 19 voeding en leefstijl
2020 1e 978-94-92942-58-6
2021 2e 978-94-92942-61-6
2022 3e 978-94-93269-03-3
2024 4e 978-94-93269-33-0
E-learning module COVID 19 voeding en leefstijl
2020 1e 978-94-92942-57-9
2021 2e 978-94-92942-62-3
2022 3e 978-94-93269-04-0
2024 4e 978-94-93269-34-7

 


Terug