E-book en e-learning module Voeding in de overgang

 

Voeding in de overgang

Titel e-book: Voeding in de overgang

Subtitel: Gezond de overgang door met voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van overgangsklachten.
Druk: 1e druk, 2023
Reeks: Voeding & Gezondheid (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteurs: M.A. Verheul-Koot / T.G. Torremans-Weijgertse, diëtisten
ISBN: 978-94-93269-13-2
Aantal pagina's: 926 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Voeding in de overgang

 

Bestellen van het PDF-bestand Voeding de overgang
Prijs: € 125 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

25 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Voeding in de overgang

Korte omschrijving: De 'E-learning module Voeding in de overgang' dient in combinatie met het e-book 'Voeding in de overgang' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, overgangsconsulenten, artsen en apothekers).
Druk: 1e druk, 2023
Reeks: E-learning modules Voeding & Gezondheid (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteurs: M.A. Verheul-Koot / T.G. Torremans-Weijgertse, diëtisten
ISBN: 978-94-93269-14-9
Aantal pagina's: 25
Studiebelastingsuren: 25 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Voeding in de overgang

 

Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Voeding in de overgang
Prijs: € 125 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 93% goed - zeer goed

 

Leeftijd waarop de overgang optreedt
Op welke manieren kunt u met een gezonde voeding en leefstijl de leeftijd beïnvloeden waarop de natuurlijke overgang optreedt? Welke risico's geeft een premature ovariële insufficientie (POI) of een geïnduceerde menopauze?

 

Hormoonveranderingen in de overgang
Welke hormoonveranderingen en andere veranderingen treden op in de overgang? Hebben voedings- en leefstijladviezen invloed op deze hormoonveranderingen?

 

Overgangsklachten
In Nederland zijn ruim 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Daarvan heeft 80% in meer of mindere mate overgangsklachten. Welke overgangsklachten treden op in de verschillende fasen van de overgang? Welke risicofactoren leiden tot het optreden van (meer) overgangsklachten? Zijn voedings- en leefstijladviezen zinvol in het verminderen van overgangsklachten?

 

Risicovolle ziektebeelden
In de overgang neemt het risico op verschillende ziektebeelden toe. Wat zijn hiervan de oorzaken? Zijn overgangsklachten een voorbode voor bepaalde ziektebeelden? Welke vrouwspecifieke voedings- en leefstijladviezen zijn nuttig bij metabole verstoringen en in de preventie en behandeling van verschillende risicovolle ziektebeelden?

 

Begeleiding van vrouwen met overgangsklachten
Meerdere disciplines houden zich bezig met de begeleiding van vrouwen in de overgang (zoals huisartsen, gynaecologen, overgangsconsulenten, cardiologen, bedrijfsartsen en diëtisten). Tot op heden bestonden nog geen wetenschappelijk onderbouwde voedings- en leefstijladviezen. Hierin brengt VoedingOnline nu verandering met het e-book 'Voeding in de overgang'.

 

E-book 'Voeding in de overgang' en 'E-learning module Voeding in de overgang'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van overgangsklachten en de preventie van risicovolle ziektebeelden die in de overgang kunnen ontstaan afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, overgangsconsulenten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Voeding in de overgang'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Voeding in de overgang' aan.

 

 

29 augustus 2024


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Nieuwe EFSA bovengrenzen nog niet verwerkt in nieuwe VCP-rapport

13 september 2024

Dit heeft consequenties voor de bevindingen over te hoge innames van vitamine B6 en vitamine A in Nederland.

Vroege overgang: check risico op hart- en vaatziekten

11 september 2024

Vrouwen met een vroege overgang hebben een verhoogd risico op metabool syndroom en hypertensie. Screening van het risico op hart- en vaatziekten...

Achtergrondrapport Voedselconsumptiepeiling 2019-2021 verschenen

29 augustus 2024

Het RIVM heeft het achtergrondrapport met de inname van vitamines en mineralen van de VCP 2019-2021 uitgebracht. In dit rapport wordt de...

Sterk bewerkt eten vergroot risico op kwetsbaarheid

27 augustus 2024

Een hoge inname van sterk bewerkt voedsel vergroot het risico op kwetsbaarheid bij oudere vrouwen met 31%.

Nieuwe Europese aanvaardbare bovengrenzen in e-books VoedingOnline

26 juli 2024

De afgelopen 2 jaar zijn diverse aanvaardbare bovengrenzen van vitamines en mineralen herzien. Deze zijn inmiddels verwerkt in de e-books en...

Aanvaardbare bovengrenzen vitamine D in VDE

25 juli 2024

De EFSA geeft de aanvaardbare bovengrenzen nu aan in vitamine D equivalenten (VDE) waarmee de biologische waarde van de verschillende...

Sterke verlaging veilige grenzen toegevoegd beta-caroteen

23 juli 2024

De Europese aanvaardbare bovengrenzen van vitamine A en de veilige grenzen voor toegevoegd beta-caroteen zijn aangepast.

Geen verband tussen voeding en slaap?

22 juli 2024

Onlangs bleek uit het promotieonderzoek van Anke Verkaar dat er geen verschil was waar te nemen tussen de onderzochte voedingspatronen en slaap....

Sterke verlaging aanvaardbare bovengrens vitamine B6

16 juli 2024

De EFSA heeft de aanvaardbare bovengrens van vitamine B6 voor volwassenen in 2023 verlaagd van 25 naar 12 mg vitamine B6/dag.

EFSA stelt veilig maximaal gehalte voor ijzerinname in

12 juli 2024

De EFSA kon geen aanvaardbare bovengrens voor ijzer instellen, maar heeft wel overstemming bereikt over een veilige maximale ijzerinname van 40...


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Voeding in de overgang
2023 1e 978-94-93269-13-2
E-learning module Voeding in de overgang
2023 1e 978-94-93269-14-9

 


Terug