E-book en e-learning module Voeding in de overgang

 

Voeding in de overgang

Titel e-book: Voeding in de overgang

Subtitel: Gezond de overgang door met voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van overgangsklachten.
Druk: 2e druk, 2025
Reeks: Voeding & Gezondheid (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteurs: M.A. Verheul-Koot / T.G. Torremans-Weijgertse, diëtisten
ISBN: 978-94-93269-37-8
Aantal pagina's: 928 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Voeding in de overgang

 

Bestellen van het PDF-bestand Voeding de overgang
Prijs: € 125 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

20 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Voeding in de overgang

Korte omschrijving: De 'E-learning module Voeding in de overgang' (bestaande uit 5 submodules) dient in combinatie met het e-book 'Voeding in de overgang' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, 4 quizzen, 1 toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, overgangsconsulenten, artsen en apothekers).
Druk: 2e druk, 2025
Reeks: E-learning modules Voeding & Gezondheid (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteurs: M.A. Verheul-Koot / T.G. Torremans-Weijgertse, diëtisten
ISBN: 978-94-93269-38-5
Aantal pagina's: 30
Studiebelastingsuren: 20 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Voeding in de overgang

 

Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Voeding in de overgang
Prijs: € 125 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 95% goed - zeer goed

 

Leeftijd waarop de overgang optreedt
Op welke manieren kunt u met een gezonde voeding en leefstijl de leeftijd beïnvloeden waarop de natuurlijke overgang optreedt? Welke risico's geeft een premature ovariële insufficientie (POI) of een geïnduceerde menopauze?

 

Hormoonveranderingen in de overgang
Welke hormoonveranderingen en andere veranderingen treden op in de overgang? Hebben voedings- en leefstijladviezen invloed op deze hormoonveranderingen?

 

Overgangsklachten
In Nederland zijn ruim 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Daarvan heeft 80% in meer of mindere mate overgangsklachten. Welke overgangsklachten treden op in de verschillende fasen van de overgang? Welke risicofactoren leiden tot het optreden van (meer) overgangsklachten? Zijn voedings- en leefstijladviezen zinvol in het verminderen van overgangsklachten?

 

Risicovolle ziektebeelden
In de overgang neemt het risico op verschillende ziektebeelden toe. Wat zijn hiervan de oorzaken? Zijn overgangsklachten een voorbode voor bepaalde ziektebeelden? Welke vrouwspecifieke voedings- en leefstijladviezen zijn nuttig bij metabole verstoringen en in de preventie en behandeling van verschillende risicovolle ziektebeelden?

 

Voeding en leefstijl
Welke aanbevelingen gelden er voor vrouwen voor, in en na de overgang en welke voedings- en leefstijladviezen zijn belangrijk voor vrouwen voor, in en na de overgang?

 

Begeleiding van vrouwen met overgangsklachten
Meerdere disciplines houden zich bezig met de begeleiding van vrouwen in de overgang (zoals huisartsen, gynaecologen, overgangsconsulenten, cardiologen, bedrijfsartsen en diëtisten). Tot op heden bestonden nog geen wetenschappelijk onderbouwde voedings- en leefstijladviezen. Hierin brengt VoedingOnline nu verandering met het e-book 'Voeding in de overgang'.

 

E-book 'Voeding in de overgang' en 'E-learning module Voeding in de overgang'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van overgangsklachten en de preventie van risicovolle ziektebeelden die in de overgang kunnen ontstaan afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, overgangsconsulenten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Voeding in de overgang'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Voeding in de overgang' aan.

 

 

16 mei 2025


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Gezonde voeding stelt eerste menstruatie uit

15 mei 2025

Door een latere eerste menstruatie kan het risico op latere gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten en borstkanker worden verminderd.

Adviezen over koffiegebruik in de overgang

14 mei 2025

Welke adviezen over koffie zijn zinvol in de overgang? En verschillen de adviezen per overgangsklacht? Bekijk de beschikbare informatie.

MENOFOOD: Voeding en hartgezondheid in de overgang

21 april 2025

Veel vrouwen passen hun voeding aan tijdens de overgang, maar duidelijke richtlijnen ontbreken. Het project MENOFOOD onderzoekt feiten en fabels...

Update voedings- en leefstijladviezen in de preventie van kanker

16 april 2025

Het WCRF heeft de voedings- en leefstijladviezen geüpdatet naar aanleiding van de nieuwste onderzoeksresultaten.

PROACTIVE-onderzoek: CVRM na complicaties zwangerschap

8 april 2025

Dit onderzoek richt zich op het aanpassen, implementeren en evalueren van het reguliere CVRM-programma voor deze doelgroep in de huisartsenpraktijk.

Stemmingswisselingen in de overgang

3 april 2025

Hoe ontstaan stemmingswisselingen in de overgang en welke voedings- en leefstijladviezen zijn belangrijk om deze stemmingswisselingen te...

Frans voedselagentschap: pas op voor te hoge inname van soja

25 maart 2025

Een te hoge inname van isoflavonen uit soja geeft gezondheidsrisico's en is slecht voor de vruchtbaarheid. Hiervoor waarschuwt het Franse...

Hormoonveranderingen in de overgang

17 maart 2025

Welke hormoonveranderingen treden op in de overgang en kunnen voedings- en leefstijladviezen hierop invloed hebben?

Zwangerschap stress test voor metabole ziekten

10 maart 2025

Vrouwen die tijdens de zwangerschap te maken krijgen met zwangerschapshypertensie en zwangerschapsdiabetes en andere verstoringen, hebben later...


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Voeding in de overgang
2023 1e 978-94-93269-13-2
2025 2e 978-94-93269-37-8
E-learning module Voeding in de overgang
2023 1e 978-94-93269-14-9
2025 2e 978-94-93269-38-5

 


Terug