E-book en e-learning module Voeding in de overgang

 

Voeding in de overgang

Titel e-book: Voeding in de overgang

Subtitel: Gezond de overgang door met voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van overgangsklachten.
Druk: 1e druk, 2023
Reeks: Voeding & Gezondheid (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteurs: M.A. Verheul-Koot / T.G. Torremans-Weijgertse, diŽtisten
ISBN: 978-94-93269-13-2
Aantal pagina's: 924 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Voeding in de overgang

 

Bestellen van het PDF-bestand Voeding de overgang
Prijs: € 125 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

25 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Voeding in de overgang

Korte omschrijving: De 'E-learning module Voeding in de overgang' dient in combinatie met het e-book 'Voeding in de overgang' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, overgangsconsulenten, artsen en apothekers).
Druk: 1e druk, 2023
Reeks: E-learning modules Voeding & Gezondheid (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteurs: M.A. Verheul-Koot / T.G. Torremans-Weijgertse, diŽtisten
ISBN: 978-94-93269-14-9
Aantal pagina's: 25
Studiebelastingsuren: 25 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Voeding in de overgang

 

Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Voeding in de overgang
Prijs: € 125 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 94% goed - zeer goed

 

Leeftijd waarop de overgang optreedt
Op welke manieren kunt u met een gezonde voeding en leefstijl de leeftijd beÔnvloeden waarop de natuurlijke overgang optreedt? Welke risico's geeft een premature ovariŽle insufficientie (POI) of een geÔnduceerde menopauze?

 

Hormoonveranderingen in de overgang
Welke hormoonveranderingen en andere veranderingen treden op in de overgang? Hebben voedings- en leefstijladviezen invloed op deze hormoonveranderingen?

 

Overgangsklachten
In Nederland zijn ruim 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Daarvan heeft 80% in meer of mindere mate overgangsklachten. Welke overgangsklachten treden op in de verschillende fasen van de overgang? Welke risicofactoren leiden tot het optreden van (meer) overgangsklachten? Zijn voedings- en leefstijladviezen zinvol in het verminderen van overgangsklachten?

 

Risicovolle ziektebeelden
In de overgang neemt het risico op verschillende ziektebeelden toe. Wat zijn hiervan de oorzaken? Zijn overgangsklachten een voorbode voor bepaalde ziektebeelden? Welke vrouwspecifieke voedings- en leefstijladviezen zijn nuttig bij metabole verstoringen en in de preventie en behandeling van verschillende risicovolle ziektebeelden?

 

Begeleiding van vrouwen met overgangsklachten
Meerdere disciplines houden zich bezig met de begeleiding van vrouwen in de overgang (zoals huisartsen, gynaecologen, overgangsconsulenten, cardiologen, bedrijfsartsen en diŽtisten). Tot op heden bestonden nog geen wetenschappelijk onderbouwde voedings- en leefstijladviezen. Hierin brengt VoedingOnline nu verandering met het e-book 'Voeding in de overgang'.

 

E-book 'Voeding in de overgang' en 'E-learning module Voeding in de overgang'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van overgangsklachten en de preventie van risicovolle ziektebeelden die in de overgang kunnen ontstaan afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, overgangsconsulenten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Voeding in de overgang'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Voeding in de overgang' aan.

 

 

29 maart 2024


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Advies voor notificatiesysteem voor voedingssupplementen

12 april 2024

De NVWA heeft de minister van VWS geadviseerd om in Nederland een notificatiesysteem voor voedingssupplementen in te voeren. Dat moet de risico's...

Praktijkhandleiding Leefstijlbegeleiding in de huisartsenpraktijk

11 april 2024

Een ongezonde leefstijl is verantwoordelijk voor bijna 20% van de ziektelast in Nederland. De NHG heeft het eerste deel van de praktijkhandleiding...

Onderzoek naar opvolging suppletie-adviezen in Nederland

4 april 2024

Er is weinig informatie over de opvolging van suppletie-adviezen in Nederland. Het RIVM gaat vervolgonderzoek doen.

Helpt vitamine K tegen artrose?

3 april 2024

Onderzoeker dr. Cindy Boer van het Erasmus MC gaat onderzoeken of het slikken van een hoge doses vitamine K kan helpen om artrose in gewrichten te...

Hormoontherapie of voeding en leefstijl

2 april 2024

Gynaecoloog Dorenda van Dijken waarschuwt voor hype van hormoontherapie bij overgangsklachten, terwijl een deel van overgangsklachten te maken...

Vitamine B1 en B2 verlagen sarcopenie risico

27 maart 2024

Een hogere inname van vitamine B1 en B2 verlaagt het risico op sarcopenie bij gezonde volwassenen, zo blijkt uit de NHANES-studie 2011-2018.

Gebruik meer polyfenolen in je voeding

21 maart 2024

Polyfenolen zijn onder andere aanwezig in groenten en fruit en hebben een gunstig effect op onze gezondheid en ons darmmicrobioom.

Voedingsadvies bij fibromyalgie

20 maart 2024

Deze week is het advies over fibromyalgie van de Gezondheidsraad verschenen en zij geven aan dat fibromyalgie als ziekte erkent moet worden. Welke...

Duitsland gaat naar 1 ei per week

12 maart 2024

Bekijk dit advies en de andere adviezen in de DGE-Ernšhrungskreis. In hoeverre leiden de nieuwe Duitse aanbevelingen tot tekorten aan...

Combinatie kruidensupplementen en medicijnen kan gevaarlijk zijn

11 maart 2024

Veel medicijngebruikers gebruiken naast hun medicijnen ook zelf kruidenproducten, zonder toezicht van een zorgverlener, met het idee 'baat het...


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Voeding in de overgang
2023 1e 978-94-93269-13-2
E-learning module Voeding in de overgang
2023 1e 978-94-93269-14-9

 


Terug