E-book en e-learning module Voeding in de overgang

 

Voeding in de overgang

Titel e-book: Voeding in de overgang

Subtitel: Gezond de overgang door met voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van overgangsklachten.
Druk: 2e druk, 2025
Reeks: Voeding & Gezondheid (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteurs: M.A. Verheul-Koot / T.G. Torremans-Weijgertse, diëtisten
ISBN: 978-94-93269-37-8
Aantal pagina's: 927 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Voeding in de overgang

 

Bestellen van het PDF-bestand Voeding de overgang
Prijs: € 125 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

25 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Voeding in de overgang

Korte omschrijving: De 'E-learning module Voeding in de overgang' (bestaande uit 5 submodules) dient in combinatie met het e-book 'Voeding in de overgang' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, 4 quizzen, 1 toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, overgangsconsulenten, artsen en apothekers).
Druk: 2e druk, 2025
Reeks: E-learning modules Voeding & Gezondheid (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteurs: M.A. Verheul-Koot / T.G. Torremans-Weijgertse, diëtisten
ISBN: 978-94-93269-38-5
Aantal pagina's: 30
Studiebelastingsuren: 25 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Voeding in de overgang

 

Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Voeding in de overgang
Prijs: € 125 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 95% goed - zeer goed

 

Leeftijd waarop de overgang optreedt
Op welke manieren kunt u met een gezonde voeding en leefstijl de leeftijd beïnvloeden waarop de natuurlijke overgang optreedt? Welke risico's geeft een premature ovariële insufficientie (POI) of een geïnduceerde menopauze?

 

Hormoonveranderingen in de overgang
Welke hormoonveranderingen en andere veranderingen treden op in de overgang? Hebben voedings- en leefstijladviezen invloed op deze hormoonveranderingen?

 

Overgangsklachten
In Nederland zijn ruim 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Daarvan heeft 80% in meer of mindere mate overgangsklachten. Welke overgangsklachten treden op in de verschillende fasen van de overgang? Welke risicofactoren leiden tot het optreden van (meer) overgangsklachten? Zijn voedings- en leefstijladviezen zinvol in het verminderen van overgangsklachten?

 

Risicovolle ziektebeelden
In de overgang neemt het risico op verschillende ziektebeelden toe. Wat zijn hiervan de oorzaken? Zijn overgangsklachten een voorbode voor bepaalde ziektebeelden? Welke vrouwspecifieke voedings- en leefstijladviezen zijn nuttig bij metabole verstoringen en in de preventie en behandeling van verschillende risicovolle ziektebeelden?

 

Voeding en leefstijl
Welke aanbevelingen gelden er voor vrouwen voor, in en na de overgang en welke voedings- en leefstijladviezen zijn belangrijk voor vrouwen voor, in en na de overgang?

 

Begeleiding van vrouwen met overgangsklachten
Meerdere disciplines houden zich bezig met de begeleiding van vrouwen in de overgang (zoals huisartsen, gynaecologen, overgangsconsulenten, cardiologen, bedrijfsartsen en diëtisten). Tot op heden bestonden nog geen wetenschappelijk onderbouwde voedings- en leefstijladviezen. Hierin brengt VoedingOnline nu verandering met het e-book 'Voeding in de overgang'.

 

E-book 'Voeding in de overgang' en 'E-learning module Voeding in de overgang'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van overgangsklachten en de preventie van risicovolle ziektebeelden die in de overgang kunnen ontstaan afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, overgangsconsulenten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Voeding in de overgang'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Voeding in de overgang' aan.

 

 

29 januari 2025


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Hogere vezelinname verbetert de stemming van vrouwen

30 januari 2025

Uit onderzoek van TNO blijkt dat een hogere vezelinname gevoelens van stress kan verminderen en de stemming van vrouwen kan verbeteren. Bij mannen...

Slaap en voeding

30 januari 2025

In de overgang komen meer slaapproblemen voor. Bekijk welke voedings- en leefstijladviezen zorgen voor een betere slaap bij vrouwen.

Veoza kan leverproblemen geven

28 januari 2025

Bij vrouwen die het medicijn Veoza (fezolinetant) tegen opvliegers gebruiken, is ernstige leverschade gezien. Het is belangrijk dat zorgverleners...

Darmmicrobioom van koffiedrinkers

27 januari 2025

Koffiedrinkers hebben een ander darmmicrobioom dan personen die geen koffie drinken. Vooral het gunstige Lawsonibacter asaccharolyticus komt...

Verbod op bisfenol A in voedselcontactmaterialen

24 januari 2025

De Europese Commissie heeft een verbod op bisfenol A in voedselcontactmaterialen aangenomen. Het is belangrijk dat deze stof wordt verboden.

Nieuwe druk e-book Voeding in de overgang

9 januari 2025

Er is een 2e herziene druk verschenen van het e-book Voeding in de overgang en de E-learning module Voeding in de overgang.

Top 10 berichten van 2024

20 december 2024

Bekijk de 10 meest gelezen berichten uit de E-zines VoedingOnline in 2024.

Biedt de gezondheidszorg voldoende mogelijkheden voor preventie?

12 december 2024

Holland & Barrett vervult de behoefte van consumenten om een gezondheidscheck te doen omdat de huidige gezondheidszorg hiervoor te weinig...

Accreditatie E-learning module Voeding in de overgang

6 december 2024

De E-learning module Voeding in de overgang is opnieuw geaccrediteerd voor diëtisten. Door gewijzigd beleid bij de StADAP zijn de...

Nederlandse voedingsnormen voor choline

5 december 2024

De Nederlandse Gezondheidsraad neemt de cholinenormen van de EFSA over voor vrouwen, zwangeren en lacterenden.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Voeding in de overgang
2023 1e 978-94-93269-13-2
2025 2e 978-94-93269-37-8
E-learning module Voeding in de overgang
2023 1e 978-94-93269-14-9
2025 2e 978-94-93269-38-5

 


Terug