E-book en e-learning module Voeding in de overgang

 

Voeding in de overgang

Titel e-book: Voeding in de overgang

Subtitel: Gezond de overgang door met voedings- en leefstijladviezen in de preventie en behandeling van overgangsklachten.
Druk: 1e druk, 2023
Reeks: Voeding & Gezondheid (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteurs: M.A. Verheul-Koot / T.G. Torremans-Weijgertse, diëtisten
ISBN: 978-94-93269-13-2
Aantal pagina's: 914 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Voeding in de overgang

 

Bestellen van het PDF-bestand Voeding de overgang
Prijs: € 125 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

25 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Voeding in de overgang

Korte omschrijving: De 'E-learning module Voeding in de overgang' dient in combinatie met het e-book 'Voeding in de overgang' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, overgangsconsulenten, artsen en apothekers).
Druk: 1e druk, 2023
Reeks: E-learning modules Voeding & Gezondheid (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteurs: M.A. Verheul-Koot / T.G. Torremans-Weijgertse, diëtisten
ISBN: 978-94-93269-14-9
Aantal pagina's: 25
Studiebelastingsuren: 25 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Voeding in de overgang

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Voeding in de overgang
Prijs: € 125 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

 

Leeftijd waarop de overgang optreedt
Op welke manieren kunt u met een gezonde voeding en leefstijl de leeftijd beïnvloeden waarop de natuurlijke overgang optreedt? Welke risico's geeft een premature ovariële insufficientie (POI) of een geïnduceerde menopauze?

 

Hormoonveranderingen in de overgang
Welke hormoonveranderingen en andere veranderingen treden op in de overgang? Hebben voedings- en leefstijladviezen invloed op deze hormoonveranderingen?

 

Overgangsklachten
In Nederland zijn ruim 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Daarvan heeft 80% in meer of mindere mate overgangsklachten. Welke overgangsklachten treden op in de verschillende fasen van de overgang? Welke risicofactoren leiden tot het optreden van (meer) overgangsklachten? Zijn voedings- en leefstijladviezen zinvol in het verminderen van overgangsklachten?

 

Risicovolle ziektebeelden
In de overgang neemt het risico op verschillende ziektebeelden toe. Wat zijn hiervan de oorzaken? Zijn overgangsklachten een voorbode voor bepaalde ziektebeelden? Welke vrouwspecifieke voedings- en leefstijladviezen zijn nuttig bij metabole verstoringen en in de preventie en behandeling van verschillende risicovolle ziektebeelden?

 

Begeleiding van vrouwen met overgangsklachten
Meerdere disciplines houden zich bezig met de begeleiding van vrouwen in de overgang (zoals huisartsen, gynaecologen, overgangsconsulenten, cardiologen, bedrijfsartsen en diëtisten). Tot op heden bestonden nog geen wetenschappelijk onderbouwde voedings- en leefstijladviezen. Hierin brengt VoedingOnline nu verandering met het e-book 'Voeding in de overgang'.

 

E-book 'Voeding in de overgang' en 'E-learning module Voeding in de overgang'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over de rol van voeding en voedingsstatus in de preventie en behandeling van overgangsklachten en de preventie van risicovolle ziektebeelden die in de overgang kunnen ontstaan afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, overgangsconsulenten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Voeding in de overgang'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Voeding in de overgang' aan.

 

 

23 maart 2023


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Zwangerschapsziekten verhogen ziekterisico in de overgang

31 maart 2023

Zwangerschapsdiabetes, zwangerschapshypertensie en pre-eclampsie verhogen het risico op type-2-diabetes, hypertensie en hart- en vaatziekten in de...

Lage magnesiuminname is geassocieerd met hoger risico op anemie

27 maart 2023

Dit blijkt uit een Amerikaanse studie onder 13.423 volwassenen van NHANES 2011-2016. Het anemierisico is vooral bij vrouwen en ouderen vergroot.

Problemen met nachtwerk in de overgang

20 maart 2023

Vrouwen in de overgang krijgen vaak meer problemen met nachtwerk door verandering van het circadiaans ritme in de overgang en een vermindering van...

Verstoring werk-privébalans door nachtwerk

20 maart 2023

Mensen die in de nacht werken, hebben meer dan 2,5x zo veel risico op een slechte werk-privébalans. Zij vinden het lastiger om werk en privé te...

Hormoonveranderingen in de overgang

8 maart 2023

In de overgang treden hormonale veranderingen op die kunnen leiden tot overgangsklachten en het risico op ziektebeelden vergroten.

Zijn fyto-oestrogenen zinvol in de overgang?

24 februari 2023

Welke fyto-oestrogenen zijn aanwezig in voeding, wat doen fyto-oestrogenen en is het zinvol om meer fyto-oestrogenen in te nemen in de overgang?

Intensief sporten leidt tot meer atherosclerose bij 50-plussers

23 februari 2023

Dit blijkt uit onderzoek van het RadboudUMC bij mannelijke sporters die zeer intensieve sporten beoefenen.

E-learning module Voeding in de overgang: 25 accreditatiepunten

17 februari 2023

Aan onze nieuwe E-learning module Voeding in de overgang zijn voor diëtisten 25 accreditatiepunten toegekend door de StADAP.

Voedings- en leefstijladviezen bij opvliegers

16 februari 2023

Bekijk de informatie over opvliegers in de overgang en de voedings- en leefstijladviezen die zinvol zijn voor vrouwen met opvliegers.

Calciumbehoefte stijgt in de overgang

13 februari 2023

In de overgang stijgt de calciumbehoefte van 950 mg naar 1.100 mg. Halen Nederlandse vrouwen deze verhoogde calciumaanbeveling?


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Voeding in de overgang
2023 1e 978-94-93269-13-2
E-learning module Voeding in de overgang
2023 1e 978-94-93269-14-9

 


Terug