Hogere vitamine-D-status verlaagt COVID-19 mortaliteit

4 november 2021

Een onlangs verschenen systematische review en meta-analyse geeft aan dat een hogere vitamine-D-status een betere bescherming tegen COVID-19 biedt.

 

Bij het bepalen van de vitamine-D-status wordt nu vaak uitgegaan van een goede vitamine-D-status van minimaal 75-80 nmol/l.

Uit een systematische review en meta-analyse die verschenen is in Nutrients blijkt dat voor een goede immuunfunctie een optimale vitamine-D-status van 125 nmol/l (50 ng/ml) nodig is en dat dit niveau het laagste risico op overlijden geeft.

Om een vitamine-D-status van 125 nmol/l te halen is meer vitamine-D-suppletie nodig (zeker gedurende de wintermaanden).

Aan de hand van de bepaalde vitamine-D-status kan worden berekend, hoeveel vitamine-D-suppletie nodig is om een optimale vitamine-D-status te halen.

De onderzoekers adviseren om naast de COVID-19 vaccinatie ook aandacht te besteden aan een hogere vitamine-D-status van de bevolking in de bestrijding van het coronavirus.

 

Meer informatie over het belang van een optimale vitamine-D-status in de preventie, behandeling en het herstel van COVID-19, zie:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.