E-book en e-learning module Alles over Natrium en chloor

 

Alles over Natrium en chloor

Titel e-book: Alles over Natrium en Chloor

Subtitel: Natrium en chloor in onze voeding bij gezondheid en ziekte.
Druk: 2e druk, 2018
Reeks: Voedingsstoffendossiers (deel 14)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-90367-94-7
Aantal pagina's: 194 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Alles over Natrium en chloor

 

Bestellen van het PDF-bestand Alles over Natrium en chloor
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 95% goed - zeer goed

E-learning module Natrium en chloor

8 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Natrium en chloor

Korte omschrijving: De 'E-learning module Natrium en chloor' dient in combinatie met het e-book 'Alles over Natrium en chloor' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 2e druk, 2018
Reeks: E-learning module Alles over Mineralen en spoorelementen (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-90367-95-4
Aantal pagina's: 16
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Natrium en chloor

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Natrium en chloor
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 88% goed - zeer goed

 

Natrium en chloor
Natrium en chloor zijn essentieel voor de mens waarbij het van belang is dat de concentraties strikt worden gereguleerd in het lichaam. Bij patiŽnten kunnen zowel hypo- als hypernatriŽmie en hypochloremie leiden tot ernstige complicaties. Bij gezonde personen staan met name de negatieve gezondheidseffecten van een excessieve inname van zout (natriumchloride) in de belangstelling.

 

Zoutinname in Nederland
Hoeveel zout wordt er door volwassenen en kinderen in Nederland gebruikt? Welke gevolgen kan een te hoge zoutinname hebben? Welke onderzoeken zijn hiernaar gedaan?

 

Natriumbeperking
Bij welke ziektebeelden speelt een natriumbeperking een rol in de behandeling (al dan niet in combinatie met medicatie)? Tot hoever moet het natrium dan worden beperkt?

 

HyponatriŽmie
Welke ziektebeelden en medicatie geven een verhoogde kans op hyponatriŽmie? Hoe kan hyponatriŽmie worden voorkomen? En als hyponatriŽmie bestaat, hoe moet dit dan worden behandeld?

 

HypernatriŽmie
Door welke ziektebeelden en medicatie kan hypernatriŽmie ontstaan? Op welke wijze moet dit worden behandeld?

 

Ouderen
Waarom zijn ouderen extra vatbaar voor verstoringen in de natriumbalans? Wat kunnen de gevolgen van een verstoorde natriumbalans zijn voor ouderen?

 

Hypochloremie
Bij welke ziektebeelden kan een tekort aan chloor ontstaan? Wat zijn de verschijnselen en hoe moet dit worden behandeld?

 

Andere omstandigheden
Ook duursporten, hoge omgevingstemperaturen, hoogteziekte en drugsgebruik kunnen de natriumbalans beÔnvloeden. Wat is hierover bekend? En welke adviezen zijn van belang?

 

Hoe staat het met uw kennis over natrium en chloor?
De laatste jaren is meer bekend geworden over de leefomstandigheden, ziektebeelden en medicatie die van invloed zijn op natrium- en chloorbalans. Weet u hoe het met de natrium- en chloorstatus van uw patiŽnten gesteld is? Of wilt u hierover meer weten en hieraan meer aandacht gaan besteden?

 

E-book 'Alles over Natrium en chloor' en 'E-learning module Natrium en chloor'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over natrium en chloor afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Alles over Natrium en chloor'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Natrium en chloor' aan.

 

In dit e-book zijn de recente Europese aanbevelingen en de aanbevelingen van de Nederlandse Gezondheidsraad verwerkt.

 

 

1 augustus 2019


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Concept Voedingsaanbevelingen voor zwangere vrouwen

4 november 2019

Er zijn 3 concept-Gezondheidsraadrapporten over de voeding voor zwangeren verschenen waarop nog tot en met 10 november 2019 commentaar kan worden...

Lekker, gevarieerd en gezond eten

28 oktober 2019

Dat zijn de uitgangspunten van de Food Based Dietary Guidelines (FBDG) van de Belgische Hoge Gezondheidsraad.

Dorst bij hartfalen

7 oktober 2019

Dorst bij patiŽnten met harfalen is een serieus probleem en gerelateerd aan de vochtbeperking en de dosis lisdiuretica die zij gebruiken.

Vitamine- en mineralentekorten bij ondervoeding

16 september 2019

Bij de behandeling van ziektegerelateerde ondervoeding is ook aandacht voor vitamines en mineralen nodig.

Europese aanbevelingen voor vitamines en mineralen zijn compleet

13 september 2019

Vorige week zijn de laatste EFSA aanbevelingen voor microvoedingsstoffen (natrium en chloor) verschenen.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Alles over Natrium en chloor
2012 1e 978-94-90367-27-5
2018 2e 978-94-90367-94-7
E-learning module Natrium en chloor
2012 1e 978-94-90367-28-2
2018 2e 978-94-90367-95-4

 


Terug