E-book en e-learning module Alles over Natrium en chloor

 

Alles over Natrium en chloor

Titel e-book: Alles over Natrium en Chloor

Subtitel: Natrium en chloor in onze voeding bij gezondheid en ziekte.
Druk: 2e druk, 2018
Reeks: Voedingsstoffendossiers (deel 14)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-90367-94-7
Aantal pagina's: 191 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Alles over Natrium en chloor

 

Bestellen van het PDF-bestand Alles over Natrium en chloor
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 95% goed - zeer goed

E-learning module Natrium en chloor

8 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Natrium en chloor

Korte omschrijving: De 'E-learning module Natrium en chloor' dient in combinatie met het e-book 'Alles over Natrium en chloor' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 2e druk, 2018
Reeks: E-learning module Alles over Mineralen en spoorelementen (deel 1)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-90367-95-4
Aantal pagina's: 16
Studiebelastingsuren: 8 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Natrium en chloor

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Natrium en chloor
Prijs: € 50 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 87% goed - zeer goed

 

Natrium en chloor
Natrium en chloor zijn essentieel voor de mens waarbij het van belang is dat de concentraties strikt worden gereguleerd in het lichaam. Bij patiŽnten kunnen zowel hypo- als hypernatriŽmie en hypochloremie leiden tot ernstige complicaties. Bij gezonde personen staan met name de negatieve gezondheidseffecten van een excessieve inname van zout (natriumchloride) in de belangstelling.

 

Zoutinname in Nederland
Hoeveel zout wordt er door volwassenen en kinderen in Nederland gebruikt? Welke gevolgen kan een te hoge zoutinname hebben? Welke onderzoeken zijn hiernaar gedaan?

 

Natriumbeperking
Bij welke ziektebeelden speelt een natriumbeperking een rol in de behandeling (al dan niet in combinatie met medicatie)? Tot hoever moet het natrium dan worden beperkt?

 

HyponatriŽmie
Welke ziektebeelden en medicatie geven een verhoogde kans op hyponatriŽmie? Hoe kan hyponatriŽmie worden voorkomen? En als hyponatriŽmie bestaat, hoe moet dit dan worden behandeld?

 

HypernatriŽmie
Door welke ziektebeelden en medicatie kan hypernatriŽmie ontstaan? Op welke wijze moet dit worden behandeld?

 

Ouderen
Waarom zijn ouderen extra vatbaar voor verstoringen in de natriumbalans? Wat kunnen de gevolgen van een verstoorde natriumbalans zijn voor ouderen?

 

Hypochloremie
Bij welke ziektebeelden kan een tekort aan chloor ontstaan? Wat zijn de verschijnselen en hoe moet dit worden behandeld?

 

Andere omstandigheden
Ook duursporten, hoge omgevingstemperaturen, hoogteziekte en drugsgebruik kunnen de natriumbalans beÔnvloeden. Wat is hierover bekend? En welke adviezen zijn van belang?

 

Hoe staat het met uw kennis over natrium en chloor?
De laatste jaren is meer bekend geworden over de leefomstandigheden, ziektebeelden en medicatie die van invloed zijn op natrium- en chloorbalans. Weet u hoe het met de natrium- en chloorstatus van uw patiŽnten gesteld is? Of wilt u hierover meer weten en hieraan meer aandacht gaan besteden?

 

E-book 'Alles over Natrium en chloor' en 'E-learning module Natrium en chloor'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over natrium en chloor afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Alles over Natrium en chloor'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Natrium en chloor' aan.

 

In dit e-book zijn de recente Europese aanbevelingen en de aanbevelingen van de Nederlandse Gezondheidsraad verwerkt.

 

 

24 oktober 2018


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Hyperchloremie door zoutinfusen

5 november 2018

Een te hoge chloridebelasting kan leiden tot hyperchloremische acidose.

Minder bloeddrukverlagers door wijziging voeding en leefstijl

11 oktober 2018

Voedings- en leefstijlaanpassingen leiden tot een significante bloeddrukverlaging en een verminderd gebruik van medicijnen om de bloeddruk te...

Voor wie zijn de Voedingsnormen bedoeld?

9 oktober 2018

De Voedingsnormen zijn bedoeld voor 'gezonde personen met een gezond gewicht', maar welke uitgangspunten hanteer je voor personen die hier niet...

Voedingsadviezen bij valpreventie

3 oktober 2018

Vitamine D krijgt aandacht in valpreventieprogrammaís, maar zijn er ook andere voedingsmaatregelen die het valrisico kunnen verminderen?

Nieuwe Voedingsnormen opgenomen in e-books VoedingOnline

20 september 2018

De nieuwe Voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor volwassenen van de Nederlandse Gezondheidsraad zijn opgenomen in de e-books van...

Hittepil om lichaamstemperatuur te meten

20 september 2018

Studenten van de UvA lopen de Dam tot Damloop na het slikken van een capsule die in staat is de lichaamstemperatuur te meten.

Nieuwe Voedingsnormen voor vitamines en mineralen

18 september 2018

De Gezondheidsraad heeft vandaag de nieuwe Voedingsnormen voor vitamines en mineralen gepubliceerd.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Alles over Natrium en chloor
2012 1e 978-94-90367-27-5
2018 2e 978-94-90367-94-7
E-learning module Natrium en chloor
2012 1e 978-94-90367-28-2
2018 2e 978-94-90367-95-4

 


Terug