Vitamin K2 Task Force

22 maart 2024

De gezondheidsvoordelen van vitamine K2 zijn nog onvoldoende bekend. ILSI Europe heeft daarom de Vitamin K2 Task Force opgericht.

 

Vitamine K is een verzamelnaam voor vitamine K1 en vitamine K2. Vitamine K1 is vooral betrokken bij de bloedstolling en vitamine K2 vooral bij de gezondheid van botten en hart- en bloedvaten.

ILSI Europe, de Europese vestiging van ILSI (International Life Sciences Institute), heeft de Vitamin K2 Task Force opgericht om de gezondheidsvoordelen van vitamine K2 meer onder de aandacht te brengen omdat dit nog voldoende bekend is. Daarnaast willen zij onderzoeken welke markers het beste gebruikt kunnen worden om de vitamine-K2-status goed in kaart te brengen en hoeveel gezondheidszorgkosten in Europa bespaard kunnen worden als er voldoende vitamine K2 wordt ingenomen.

De Amerikaanse CRN Foundation (Council for Responsible Nutrition) heeft namelijk berekend dat aanzienlijke gezondheidszorgkosten in Amerika bespaard kunnen worden als er voldoende vitamine K2 in de vorm van supplementen wordt ingenomen.

Er zijn momenteel nog geen officiŽle aanbevelingen voor vitamine K2.

De CRN Foundation gaat voor 55-plussers uit van dagelijkse suppletie met 120 Ķg vitamine K2 voor mannen en 90 Ķg vitamine K2 voor vrouwen in de preventie van hart- en vaatziekten.

Vitamine K2 is vooral aanwezig in kaas en andere gefermenteerde melkproducten (zoals kwark en yoghurt), vlees, gefermenteerde groenten (zoals zuurkool) en gefermenteerde sojaproducten (zoals natto).

 

 

Lees meer over de verschillende functies van vitamine K2 en vitamine K1, de bronnen van vitamine K2 en het belang van vitamine K2 voor verschillende doelgroepen in:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.