Goudse kaas goede vitamine-K2-bron

12 oktober 2018

Nieuwe gegevens over vitamine-K-gehaltes in verschillende kaassoorten.

 

De vitamine-K2-hoeveelheden in kaas variëren met het vetgehalte, het rijpingsproces en de oorsprong van de kaas.

Harde kazen bevatten een hoger vitamine-K2-gehalte dan zachte kaassoorten.

Goudse kaas bevat een hoog vitamine-K2-gehalte (vooral MK-9 gevolgd door MK-4 en MK-8).

Aangezien vitamine K2 belangrijk is in de preventie van hart- en vaatziekten, kan volgens de onderzoekers Goudse kaas en andere harde kaassoorten geadviseerd worden in een gezonde voeding ter preventie van hart- en vaatziekten.

 

Meer informatie over vitamine K2 en hart- en vaatziekten en de hoeveelheden vitamine K2 (en uitsplitsing naar de verschillende MK-vormen) in voedingsmiddelen, zie e-book Alles over Vitamine K.

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.