Goede voeding levert kostenbesparingen op voor de gezondheidszorg en maatschappij

4 oktober 2017

DiŽtisten moeten meer de financiŽle voordelen van voedingsadviezen benadrukken, zo bleek tijdens het 10e EFAD-congres in Rotterdam.

 

Tijdens het 10e congres van de European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD) werd aandacht besteed aan de kostenbesparingen die goede voedingsadviezen door diŽtisten kunnen opleveren voor de gezondheidszorg.

Een optimale voeding kan leiden tot de preventie van ziekten en/of complicaties en in een aantal gevallen tot de genezing van ziekten en/of een sneller herstel. Hierdoor kunnen de gezondheidszorg en de maatschappij veel kosten besparen.

DiŽtisten moeten deze kostenbesparingen beter in beeld brengen.

Er is gestart met een nieuwe discipline 'Nutrition Economics' waarbinnen berekeningen worden gedaan welke besparingen de gezondheidszorg en de maatschappij kunnen realiseren door een optimale voeding.

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.