Nutrition Economics

23 september 2014

Morgen promoveert Karen Freijer op het onderwerp Nutrition Economics.

 

Met een optimale voeding voor patiënten valt een enorme winst te behalen. In tijden van bezuinigingen in de gezondheidszorg zou er veel meer aandacht moeten zijn voor een optimale voeding voor patiënten, aldus Karen Freijer. Zij promoveert op 24 september 2014 in Maastricht op het proefschrift Nutrition Economics; Disease related malnutrition & the economic health care value of medical nutrition.

De resultaten van het onderzoek van Karen zijn onder andere gebruikt in het rapport Ondervoeding onderschat; de kosten van ondervoeding en het rendement van medische voeding.

Daarnaast heeft het onderzoek van Karen er toe geleid dat er een nieuwe richting binnen Health Economics is opgezet: Nutrition Economics. Tot op heden werden wel kosteneffectiviteitsstudies gedaan voor medicijnen, maar voeding werd daarin nog niet meegenomen.

Bron: Maastricht University

 

Zie ook:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.