Carotenoïden uit voeding beschermen tegen longkanker

13 juli 2017

Personen met de hoogste carotenoïdeninname uit voedingsmiddelen (niet uit supplementen) hebben het laagste risico op longkanker.

 

Dit blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is in Frontiers in Oncology.

Personen met de hoogste inname van carotenoïden (β-caroteen, α-caroteen, β-cryptoxanthine en lycopeen) en vitamine C verlagen hun risico op longkanker met 25-35%.

Vooral mannelijke rokers die veel fruit en groenten gebruiken, verlagen hun risico.

Eerdere studies lieten zien dat suppletie met carotenoïden uit supplementen juist zorgde voor een verhoogd risico op longkanker.

Deze studie laat zien dat het belangrijk is om bij rokers de inname van groente en fruit te stimuleren om hiermee het longkankerrisico te verminderen.

Groenten en fruit bevatten naast carotenoïden ook vitamine C en andere voedingsstoffen die beschermend werken tegen longkanker.

 

Meer informatie over carotenoïden en longkanker, zie e-book Alles over Vitamine A.

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.