Is de voeding van Keer Diabetes2 Om volwaardig?

21 december 2022

Onderzoek naar de effecten van het Keer Diabetes2 Om programma op de inname van voedingsstoffen, laat tekorten zien.

 

Bij de onderzoeksgroep van het Keer Diabetes2 Om programma is gekeken naar de effecten van het programma op de inname van voedingsstoffen.

Uit de publicatie in Journal of Human Nutrition and Dietetics blijkt dat de inname van energie, koolhydraten en jodium na 6 en 12 maanden significant lager ligt dan bij aanvang van het programma. Er wordt aangegeven dat er zorgen zijn over de jodiuminname en dat hiervoor meer aandacht nodig is.

Als wordt gekeken naar de voedingsstoffen die eveneens zijn berekend maar waarbij geen significante verschillen optraden, dan blijkt dat er ook andere voedingsstoffen zijn waarvan de inname lager ligt dan de aanbevolen hoeveelheden. Dit zijn voedingsvezel, calcium, ijzer en foliumzuur. Er kunnen daarnaast ook tekorten zijn in vitamines en mineralen die niet zijn onderzocht.

Het is aan te bevelen de voedingsadviezen van het Keer Diabetes2 Om programma nader te bekijken op volwaardigheid van voedingsstoffen.

 

 

Voor meer informatie over de rol van voedingsvezel, vitamines en mineralen in de preventie en behandeling van type-2-diabetes, zie:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.