WHO: hoge kosten door fysieke inactiviteit

29 oktober 2022

De WHO heeft berekend dat fysieke inactiviteit jaarlijks tot meer dan 27 miljard euro aan kosten geeft doordat chronische ziekten ontstaan.

 

Tussen 2020 en 2030 ontwikkelen wereldwijd 500 miljoen mensen hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes, hypertensie, depressie en andere chronische ziekten die het gevolg zijn van fysieke inactiviteit. Als overheden geen actie ondernemen leidt dit jaarlijks tot meer dan 27 miljard euro aan kosten.

De WHO (World Health Organization) heeft in 194 landen gegevens verzameld. Uit het rapport Global status on physical activity 2022 blijkt dat:

  • Minder dan 50% van de landen heeft een nationaal beleid om fysieke activiteiten te stimuleren en daarvan is minder dan 40% ook operationeel;
  • Slechts 30% heeft een nationale beweegrichtlijnen voor alle leeftijdsgroepen;
  • Bijna alle landen hebben een systeem om de fysieke activiteiten van volwassenen te monitoren. 75% monitort ook de activiteiten van adolescenten en slechts 30% monitort de activiteiten van kinderen jonger dan 5 jaar;
  • Slechts 40% van de landen heeft wegen in geschikte gebieden zodanig aangelegd dat fietsen en wandelen veilig is.

 

De WHO roept landen op om meer acties te ondernemen om fysieke activiteiten te stimuleren en mensen te helpen om actiever te worden, zie de onderstaande YouTube video:

 

Bron: WHO

 

 

Meer informatie over het belang van fysieke activiteiten in de preventie van ziekten, zie

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.