Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV)

28 februari 2022

Voor de NAPV zijn nieuwe criteria voor de hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet in voedingsmiddelen in Nederland opgesteld.

 

Dit jaar start de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV). Doel hiervan is om verbeteringen in de samenstelling van bewerkte voedingsmiddelen te versnellen. Het gaat om producten waar zout of suiker aan toegevoegd is of waarbij de hoeveelheid verzadigd vet te verlagen is.

Het RIVM heeft het rapport Nieuwe criteria voor productverbetering opgesteld waarin per productgroep 3 grenswaarden per voedingsstof zijn opgesteld (laag, midden en hoog).

Doel van het ministerie van VWS is dat in 2030 per productgroep de helft van de producten tot de beste categorie behoort en maximaal 10% tot de slechtste qua hoeveelheid zout, suiker of verzadigd vet.

Fabrikanten worden aangemoedigd om de samenstelling van bewerkte voedingsmiddelen stap voor stap te verbeteren. Dit kan door minder zout en/of suiker toe te voegen en/of de hoeveelheid verzadigd vet te verlagen.

 

Bron: RIVM

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.