Vandaag heeft Minister Schippers een akkoord gesloten over de verbetering van productsamenstelling en productaanbod.
Op 23 januari 2014 heeft Minister Schippers (VWS) een akkoord gesloten met brancheorganisaties van supermarkten (CBL), producenten (FNLI), horeca (KHN) en cateraars (Veneca) over de verbetering van productsamenstelling en productaanbod.
Het Akkoord focust op het verbeteren van de productsamenstelling wat betreft zout, (verzadigd) vet en energie.
Schippers meent met dit akkoord het tempo van voedselverbetering te verhogen. Door een verbetering van productsamenstelling en een gezonder aanbod hoopt de minster te bereiken dat consumenten daardoor minder zout, verzadigd vet en energie binnenkrijgen.
De Minister stelt een wetenschappelijke adviescommissie in om de afspraken te toetsen op ambitieniveau. Naast voedingskundige en producttechnologische kennis zal ook expertise aanwezig zijn rond consumentengedrag. Verder zijn afspraken gemaakt omtrent de monitoring van de resultaten.
Meer informatie: