Een verhoging van de inname van groente, fruit, peulvruchten, noten en volkoren graanproducten kan helpen de ernst van COVID-19 te verminderen.
Recent zijn een aantal studies verschenen waarin een hogere inname van groente, fruit, peulvruchten, noten en volkoren graanproducten leiden tot een lagere ziekte-ernst bij een COVID-19 infectie.
Deze productgroepen bevatten een grotere hoeveelheid gunstige voedingsstoffen (zoals vitamines, mineralen, carotenoïden, polyfenolen, voedingsvezel en omega-3 vetzuren) waardoor de voedingsstatus, het darmmicrobioom, het immuunsysteem en de metabole status gunstig worden beïnvloed.
Naast vaccinatie zouden ook voeding en leefstijl meer aandacht moeten krijgen in de preventie van COVID-19 en de vermindering van de ernst van de ziekte.
Meer informatie over de effecten van voeding en leefstijl in de preventie van COVID-19 en de vermindering van de ernst van de ziekte, zie:
Gerelateerd nieuws:
| Bronnen | 
 |