Gezonde voeding in de strijd tegen COVID-19

24 januari 2022

Een verhoging van de inname van groente, fruit, peulvruchten, noten en volkoren graanproducten kan helpen de ernst van COVID-19 te verminderen.

 

Recent zijn een aantal studies verschenen waarin een hogere inname van groente, fruit, peulvruchten, noten en volkoren graanproducten leiden tot een lagere ziekte-ernst bij een COVID-19 infectie.

Deze productgroepen bevatten een grotere hoeveelheid gunstige voedingsstoffen (zoals vitamines, mineralen, carotenoïden, polyfenolen, voedingsvezel en omega-3 vetzuren) waardoor de voedingsstatus, het darmmicrobioom, het immuunsysteem en de metabole status gunstig worden beïnvloed.

Naast vaccinatie zouden ook voeding en leefstijl meer aandacht moeten krijgen in de preventie van COVID-19 en de vermindering van de ernst van de ziekte.

 

Meer informatie over de effecten van voeding en leefstijl in de preventie van COVID-19 en de vermindering van de ernst van de ziekte, zie:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.