Brandbrief voor Leefstijlcampagne ter preventie van COVID-19

11 november 2020

Een grote groep (para)medici en onderzoekers hebben een brandbrief gestuurd aan het Ministerie van VWS waarin zij aandringen op het voeren een campagne voor een gezonde voeding en leefstijl voor heel Nederland.

 

Aanleiding voor de brief Urgent verzoek tot leefstijlcampagne tijdens COVID-19 pandemie is de bestrijding van de coronapandemie. Behalve de huidige maatregelen om besmettingen te voorkomen, zouden de Nederlanders volgens de briefschrijvers ook geadviseerd moeten worden zichzelf beter te wapenen door het immuunsysteem te versterken om - als ze ondanks de maatregelen toch besmet raken -  het risico op een ernstig beloop van COVID-19 te verkleinen. Een gezonde leefstijl kan hier belangrijk aan bijdragen, zowel bij mensen met als zonder overgewicht.

In de brief zetten de schrijvers de relatie van overgewicht, obesitas, een verstoord immuunsysteem en het verloop van COVID-19 uiteen. De ondertekenaars benadrukken dat het merendeel van de COVID-19-patiŽnten te kampen heeft met overgewicht en obesitas. Ze hebben een verstoord immuunsysteem en kennen een ernstiger ziekteverloop.

Bronnen: EenVandaag / VoedingNu / NOS

 

 

Meer informatie over de effecten van voeding en leefstijl op de preventie, de behandeling en het herstel van COVID-19, zie:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.