Gezonde voeding en weerstand

16 april 2020

Een gezonde voeding verhoogt de weerstand en vermindert de vatbaarheid voor virusinfecties. Welke voedingsadviezen zijn zinvol?

 

Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, blijft de weerstand zo hoog mogelijk. Met een goede weerstand is het lichaam beter in staat om virussen te bestrijden.

Voedingsadviezen volgens het Voedingscentrum:

  • Eet veel groente en fruit; dagelijks minimaal 250 g groente en 2 porties fruit.
  • Kies vooral volkoren, zoals volkorenbrood, -pasta en zilvervliesrijst.
  • Varieer met vlees, vis, peulvruchten, noten, eieren en vegetarische producten.
  • Neem genoeg magere en halfvolle zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas.
  • Eet dagelijks een handje ongezouten noten.
  • Drink voldoende vocht, zoals kraanwater, thee en koffie.
  • Gebruik zachte of vloeibare smeer- en bereidingsvetten, zoals olie, halvarine en vloeibaar bak- en braadvet.

 

Tekorten aan vitamines en mineralen en verstoringen in de stofwisseling in het lichaam kunnen leiden tot een verminderde immuunfunctie. Deze tekorten en verstoringen kunnen ontstaan door een onvolwaardige voeding, een ongezonde leefstijl, door ziekte of door medicijngebruik, zie:

 

Een diëtist kan een voedingsadvies op maat geven. Bekijk de lijst met Nederlandse Diëtistenpraktijken.

 

Ben je diëtist en wil je ook opgenomen worden in deze lijst? Meld je dan aan.

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.