Op 29 december 2020 zijn de nieuwe Amerikaanse voedingsrichtlijnen uitgekomen met extra aandacht voor een voedingsstofdichte voeding.
Een voedingsstofdichte voeding levert vitamines, mineralen en andere gezondheidsbevorderende voedingsstoffen (zoals voedingsvezel, polyfenolen en essentiële vetzuren) en bevat weinig toegevoegde suikers, verzadigde vetten en zout.
Groenten, fruit, volkoren graanproducten, vis, eieren, bonen, erwten, linzen, ongezouten noten en zaden, magere en halfvolle melkproducten en mager vlees en gevogelte zijn voedingsstofrijke voedingsmiddelen als deze bereid zijn met weinig of geen toegevoegde suikers, verzadigd vet en zout.
Een gezond voedingspatroon in elke levensfase is belangrijk in de preventie van chronische ziekten.
Uit het rapport blijkt dat door een ongezonde voeding, een gebrek aan lichaamsbeweging en een overmatig alcoholgebruik:
Hiervoor zijn 4 richtlijnen opgesteld waarbij elke hap telt:
Deze richtlijnen zijn samengevat in de Factsheet Make every bite count with the Dietary Guidelines for Americans.
Bekijk het rapport Dietary Guidelines for Americans 2020-2025 of de Executive Summary.
En bekijk de consumentenbrochure Start simple with MyPlate Today en bekijk de tips voor een gezonde voeding met een beperkt budget.
Gerelateerd nieuws:
Bronnen |
|