EMB Bloedtest niet betrouwbaar

6 februari 2020

Steeds vaker wordt de EMB Bloedtest aangeboden. Deze test is niet betrouwbaar en wij adviseren om deze test niet te gebruiken.

 

Bij de energetische morfologische bloedtest (EMB-bloedtest) wordt via een vingerprik bloed afgenomen en vervolgens opgestuurd naar Praktijk Wiersema. Hier wordt het bloed geanalyseerd met een bioresonantiemeter en een donkerveld-microscoop.

Er wordt geclaimd dat deze methode inzicht geeft in de optimale waardes qua vitamines, mineralen en spoorelementen en eventuele tekorten. Op basis van deze test kan een therapeut dan vervolgens een suppletie-advies geven, aldus de informatie.

Verder wordt aangegeven dat veel therapeuten een eenvoudige en voordelige methode willen hebben om bloed te beoordelen. De EMB-bloedtest is echter niet klinisch onderzocht en wordt beschouwd als kwakzalverij (zie informatie van Radar over bioresonantie en levend bloed analyse). Deze test kan daarom niet worden gebruikt om betrouwbaar de vitamine-, mineralen en spoorelementenstatus te meten en op een betrouwbare wijze de effecten van een suppletie-advies te meten.

Wij adviseren daarom professionals om niet deze methode te gebruiken.

Verder is het belangrijk dat patiŽnten/consumenten weten dat deze methode niet betrouwbaar is om de vitamine-, mineralen- en spoorelementenstatus te bepalen. Kies daarom niet voor een therapeut die de EMB-bloedtest gebruikt.

 

 

Voorlopig blijft de beste manier om de vitamine-, mineralen- en spoorelementenstatus te bepalen via gevalideerde laboratoriumbepalingen of point-of-care testen, zie:

 

Kies voor een arts of diŽtist die op betrouwbare wijze uw vitamine-, mineralen- of spoorelementenstatus bepaalt.

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.