Titel e-book: Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk Subtitel: Bepaling van de voedingsstatus met behulp van een vingerprik.
Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk
Lezersbeoordeling: 90% goed - zeer goed |
|
Titel: E-learning module POCT in de diëtistenpraktijk Korte omschrijving: De 'E-learning module POCT in de diëtistenpraktijk' dient in combinatie met het e-book 'Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module POCT in de diëtistenpraktijk
Lezersbeoordeling: 88% goed - zeer goed |
Point of Care Testing
Point of Care testen (POCT) zijn apparaten of teststrips die in de diëtistenpraktijk kunnen worden gebruikt om snel een diëtistische diagnose te stellen of om de dieetbehandeling te evalueren. Het bloed voor een POCT wordt verkregen via een vingerprik.
Uitslag direct beschikbaar
De uitslag van POCT is direct beschikbaar en biedt daarom voordelen bij het motiveren en begeleiden van patiënten.
Beschikbare POCT
Voor diëtisten zijn de metingen van glucose, HbA1c en cholesterol (inclusief lipidenspectrum) relevante POCT's in de begeleiding van patiënten met obesitas, metabool syndroom, (pre)diabetes, hypercholesterolemie en hart- en vaatziekten.
Ook de POCT-hemoglobine kan in de begeleiding van andere doelgroepen zinvol zijn.
Daarnaast bestaat veel belangstelling voor POCT voor het bepalen van de vitaminestatus.
Het is belangrijk dat u kiest voor betrouwbare, gevalideerde POCT's. Verder is het van belang dat u bevoegd en bekwaam bent als u POCT's gaat uitvoeren.
Toepassing in diëtistenpraktijk
Heeft u interesse in de toepassing van POCT in uw diëtistenpraktijk, bestudeer dan het e-book 'Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk' en maak de 'E-learning module POCT'. In het e-book en de e-learning module staat alle achtergrondinformatie die u nodig heeft om te beslissen of u hiermee wilt starten.
Voor een praktische opleiding in het uitvoeren van de vingerprik en het toepassen van specifieke POCT-apparatuur verwijzen wij u naar een RVA-geaccrediteerd laboratorium.
9 september 2024
Gerelateerde nieuwsberichten
In de nieuwe Richtlijn CVRM wordt aangegeven dat het zinvol is bij mannen van 40 jaar en ouder, postmenopauzale vrouwen en vrouwen van 50 jaar en...
Nieuwe maat voor risicoscoretabel in Richtlijn Cardiovasculair risicomanagement en voor evaluatie van effect cholesterolverlagende behandeling.
Voedings- en leefstijlinterventies bij prediabeten zorgen voor een sterke verlaging van het risico op het ontstaan van type-2-diabetes.
De Belgische diëtist Hella van Laer waarschuwt in het magazine Knack voor het geobsedeerd raken van glucosemonitoring door gezonde mensen.
Jaar |
Druk |
ISBN |
e-book Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk |
||
2015 | 1e | 978-94-90367-69-5 |
2017 | 2e | 978-94-90367-83-1 |
2020 | 3e | 978-94-92942-45-6 |
2023 | 4e | 978-94-93269-23-1 |
E-learning module Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk |
||
2016 | 1e | 978-94-90367-74-9 |
2017 | 2e | 978-94-90367-85-5 |
2020 | 3e | 978-94-92942-46-3 |
2023 | 4e | 978-94-93269-24-8 |