E-book en e-learning module Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk

 

Point of care testing (POCT) in de diëtistenpraktijk

Titel e-book: Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk

Subtitel: Bepaling van de voedingsstatus met behulp van een vingerprik.
Druk: 4e druk, 2023
Reeks: Bepalingen (deel 2)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist
ISBN: 978-94-93269-23-1
Aantal pagina's: 112 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk

 

Bestellen van het PDF-bestand Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 90% goed - zeer goed

E-learning module POCT in diëtistenpraktijk

6 accreditatiepunten

Titel: E-learning module POCT in de diëtistenpraktijk

Korte omschrijving: De 'E-learning module POCT in de diëtistenpraktijk' dient in combinatie met het e-book 'Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Druk: 4e druk, 2023
Reeks: E-learning module Bepalingen (deel 2)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist.
ISBN: 978-94-93269-24-8
Aantal pagina's: 24
Studiebelastingsuren: 6 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module POCT in de diëtistenpraktijk

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module POCT in de diëtistenpraktijk
Prijs: € 60 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 90% goed - zeer goed

 

Point of Care Testing
Point of Care testen (POCT) zijn apparaten of teststrips die in de diëtistenpraktijk kunnen worden gebruikt om snel een diëtistische diagnose te stellen of om de dieetbehandeling te evalueren. Het bloed voor een POCT wordt verkregen via een vingerprik.

 

Uitslag direct beschikbaar
De uitslag van POCT is direct beschikbaar en biedt daarom voordelen bij het motiveren en begeleiden van patiënten.

 

Beschikbare POCT
Voor diëtisten zijn de metingen van glucose, HbA1c en cholesterol (inclusief lipidenspectrum) relevante POCT's in de begeleiding van patiënten met obesitas, metabool syndroom, (pre)diabetes, hypercholesterolemie en hart- en vaatziekten.
Ook de POCT-hemoglobine kan in de begeleiding van andere doelgroepen zinvol zijn.
Daarnaast bestaat veel belangstelling voor POCT voor het bepalen van de vitaminestatus.
Het is belangrijk dat u kiest voor betrouwbare, gevalideerde POCT's. Verder is het van belang dat u bevoegd en bekwaam bent als u POCT's gaat uitvoeren.

 

Toepassing in diëtistenpraktijk
Heeft u interesse in de toepassing van POCT in uw diëtistenpraktijk, bestudeer dan het e-book 'Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk' en maak de 'E-learning module POCT'. In het e-book en de e-learning module staat alle achtergrondinformatie die u nodig heeft om te beslissen of u hiermee wilt starten.

Voor een praktische opleiding in het uitvoeren van de vingerprik en het toepassen van specifieke POCT-apparatuur verwijzen wij u naar een RVA-geaccrediteerd laboratorium.

 

 

17 oktober 2023


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Groeiend aanbod zelftesten in Nederland

4 december 2023

Ondanks de toename van het aanbod zelftesten in Nederland zijn er nauwelijks gegevens over het gebruik, de impact op de consument en de zorg en de...

E-learning module POCT in de diëtistenpraktijk: 6 accreditatiepunten

27 november 2023

De accreditatie van de E-learning module POCT in de diëtistenpraktijk is met 2 jaar verlengd door de StADAP.

4e druk e-book POCT in de diëtistenpraktijk

18 oktober 2023

Er is een 4e herziene druk verschenen van het e-book Point of Care Testing (POCT) in diëtistenpraktijk en de E-learning module POCT in de...

Hevige menstruatie en meer plantaardig eten: risico op ijzertekort

16 oktober 2023

Er moet meer aandacht komen voor de ijzerstatus van vrouwen in Nederland, hiervoor pleit voedingsonderzoeker Hans Verhoef van de Wageningen...


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk
2015 1e 978-94-90367-69-5
2017 2e 978-94-90367-83-1
2020 3e 978-94-92942-45-6
2023 4e 978-94-93269-23-1
E-learning module Point of Care Testing (POCT) in de diëtistenpraktijk
2016 1e 978-94-90367-74-9
2017 2e 978-94-90367-85-5
2020 3e 978-94-92942-46-3
2023 4e 978-94-93269-24-8

 


Terug