Wetenschappelijk bewijs Leefstijlgeneeskunde

2 december 2019

Vandaag heeft het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (Lifestyle4Health) het rapport 'Wetenschappelijk bewijs leefstijlgeneeskunde' gepubliceerd.

 

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (Lifestyle4Health) is een initiatief van TNO en Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

De publicatie Wetenschappelijk bewijs Leefstijlgeneeskunde is een verkenning van het wetenschappelijk bewijs voor leefstijlinterventies in de behandeling van diverse ziekten, zoals type-2-diabetes, hart- en vaatziekten, psychiatrie, maag-darm-leverziekten, nierziekten en dementie.

Diverse experts hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze inventarisatie. Een groot aantal Universitair Medische Centra en gezaghebbende organisaties ondersteunen de publicatie.

Het rapport is bedoeld als aanmoediging voor politici, beleidsmakers en zorgbestuurders zodat leefstijlgeneeskunde een prominente plek krijgt in geneeskundig onderzoek en beleid.

Beluister het interview met Hanneke Molena op NPO Radio 1 en het interview met Hanneke Molena op BNR radio over het verschijnen van dit rapport.

Bron: Lifestyle4Health

 

 

Meer informatie over de rol van voeding en leefstijl in de preventie en behandeling van obesitas en type-2-diabetes, zie de volgende e-books en bijbehorende e-learning modules van VoedingOnline:

 

Bestel deze e-books en bijbehorende e-learning modules als los exemplaar of neem een jaarabonnement bij VoedingOnline.

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.