Kamervragen over Keer Diabetes2 om

17 juni 2019

Kamerleden Ellemeet en Snels hebben vragen gesteld over de mogelijke kostenbesparingen door voedings- en leefstijladviezen bij type-2-diabetes.

 

Kamerleden Corinne Ellemeet en Bart Snels hebben Kamervragen gesteld over de volgende 2 berichten in het NRC Diabeteszorg kan beter ťn jaarlijks miljarden goedkoper en Hoe het komt dat we steeds meer pillen slikken - ook als het niet nodig is. In deze artikelen wordt aangegeven dat het kabinet €2 miljard per jaar kan besparen op diabeteszorg door te kiezen voor voedings- en leefstijlinterventie.

 

Uit onderzoek van de zorgverzekeraar VGZ blijkt dat deelnemers aan Keer Diabetes2 Om minder zorgkosten declareren in vergelijking met de reguliere zorg. Bekijk de Factsheet Keer Diabetes2 Om; Meer gezondheid & minder kosten.

Jaarlijks worden er door huisartsen circa 55.000 nieuwe type-2-diabetespatiŽnten gediagnosticeerd.

Na 12 maanden declareert 62% van de deelnemers aan Keer Diabetes2 Om geen of minder diabetesmedicatie. In de reguliere zorg is dit 7%.

 

Op 26 juni zijn de Kamervragen beantwoord door Minister Blokhuis.

 

Bron: Keer Diabetes2 Om

 

 

Lees meer over de effecten van voedings- en leefstijladviezen om type-2-diabetes om te keren in het e-book Diabetes type 2.

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.