Afbouw diabetesmedicatie door voedings- en leefstijladviezen

28 september 2018

Bekijk de adviezen voor de afbouw van diabetesmedicatie in het e-book Diabetes type 2.

 

Steeds meer huisartsen hebben interesse om de medicatie bij patiŽnten met type-2-diabetes af te bouwen als de patiŽnt open staat voor specifieke voedings- en leefstijladviezen waardoor bij een groot aantal patiŽnten de diabetesmedicatie geheel kan worden gestopt.

Volgens Tamara de Weijer (voorzitter van Arts en Leefstijl, voorheen Arts en Voeding) kan door voedings- en leefstijladviezen 50-70% van de type-2-diabetes patiŽnten geheel stoppen met de diabetesmedicatie.

De Vereniging Arts en Leefstijl en het Langerhans Instituut hebben een handleiding voor huisartsen opgesteld om diabetesmedicatie af te bouwen van patiŽnten met type-2-diabetes. Deze handleiding is op 24 september 2018 aangeboden aan de Tweede Kamerleden Corine Ellemeet (Groenlinks) en Arno Rutte (VVD) tijdens een debat over de toekomst van de zorg, georganiseerd door de zorgverzekeraar VGZ.

 

Bekijk het e-book Diabetes type 2 van VoedingOnline voor de afbouw van diabetesmedicatie door voedings- en leefstijladviezen zoals een energiebeperkt dieet, laag-koolhydraat dieet, beweegadviezen, leefstijladviezen en optimaliseren van vitamine- en mineralenstatus. Dit onderdeel is onlangs uitgebreid.

 

Wilt u bijscholen op dit gebied, bekijk de E-learning module Diabetes type 2 van VoedingOnline.

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.