Vooral jongvolwassenen eten te weinig groente en fruit

3 juni 2019

De consumptie van groente en fruit is lager bij jongvolwassenen dan bij ouderen in Nederland, zo blijkt uit een overzicht van het RIVM.

 

De Richtlijnen Goede voeding 2015 adviseren volwassenen om ten minste 200 g groente en ten minste 200 g fruit per dag te eten.

Uit de Voedselconsumptiepeiling 2012-2016 blijkt dat volwassenen (19-79 jaar) gemiddeld 143 g groente en 112 g fruit per dag eten.

De gemiddelde inname ligt hiermee ruim onder de aanbevelingen.

 

Vooral jongvolwassenen eten te weinig groente en fruit

De consumptie van groente en fruit is hoger bij de hogere leeftijdsgroepen dan bij jongvolwassenen (19-30 jaar).

Mannen van 71-79 jaar eten gemiddeld 30% meer groente dan mannen van 19-30 jaar. Bij vrouwen in de hoogste leeftijdsgroep (71-79 jaar) is dit verschil ten opzichte van de jongere leeftijdsgroep (19-30 jaar) zelfs 40%.

De consumptie van fruit is in de oudste leeftijdsgroep circa 60 g/dag hoger ten opzichte van de jongvolwassenen.

Het is belangrijk dat vooral bij jongvolwassenen de groente- en fruitconsumptie meer wordt gestimuleerd.

 

Bron: Factsheet Voedselconsumptie 2012-2016; vergelijking met de Richtlijnen goede voeding 2015

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.