Nederlanders eten minder groente en fruit

20 maart 2014

We eten tegenwoordig minder groente en fruit dan 20 jaar geleden en meer chips, chocola en snoep.

 

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft vandaag het briefrapport Veranderingen in het aanbod van voedingsmiddelen en de voedselconsumptie: resultaten gebaseerd op bijna 25 jaar voedselconsumptieonderzoek naar buiten gebracht.

Tussen 1987 en 2010 is het aanbod aan voedingsmiddelen en de voedselconsumptie in Nederland veranderd. Op basis van bevolkingsbrede Voedselconsumptiepeilingen uit 1987-1988, 1997-1998 en 2007-2010 en de daarbij behorende voedingsstoffenbestanden zijn veranderingen in het voedingsmiddelenassortiment onderzocht. Met behulp van de eerste en laatste voedselconsumptiepeiling zijn ook veranderingen in de voedselconsumptie van productgroepen en subgroepen onderzocht.

In 2010 wordt er minder groente en fruit gegeten, en lijkt de consumptie te verschuiven van een onbewerkt stuk vlees naar 'vlug klaar' vlees en kip; en van volvette naar halfvolle producten. Ook worden in 2010 meer niet-alcoholische dranken (zoals water, fruit- en (light)frisdranken) gedronken en meer verrijkte voedingsmiddelen, chips en in sommige leeftijdsgroepen snoep en chocolade gegeten.

Bron: RIVM

 

Zie ook:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

20 maart 2014 23:09 Manon Verheul-Koot
 Referentie
Dat is een goede vraag.
Referentie 21 staat niet in de referentielijst.
Je kunt dit het beste navragen bij het RIVM.
20 maart 2014 23:07 F Janssen
 Referentie 21
Ah verkeerde site zie ik nu....
20 maart 2014 23:00 F Janssen
 Referentie 21
Hallo, in de conclusie verwijzen jullie naar [21], in relatie tot mogelijke effecten van eten van minder groente en fruit. In de referentielijst zie ik deze verwijzing echter niet terug. Welke bron wordt hier geciteerd?

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.