Krijgt uw patiŽnt voldoende vitamines binnen?

11 februari 2019

De vitaminecheck van NutriProfiel wordt na een testperiode, nu aangeboden aan alle patiŽnten met een verwijzing voor een bloedbepaling van vitamines.

 

Na een positieve testperiode met een aantal enthousiaste huisartsen in de regio heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede besloten om NutriProfiel aan te bieden aan alle patiŽnten met een verwijzing voor een bloedbepaling van vitamines. Dit is mogelijk vanaf 12 februari 2019. Huisartsen in de regio hebben hierover een mailing met folders ontvangen.

NutriProfiel is een service van Ziekenhuis Gelderse Vallei en is ontwikkeld samen met Wageningen University & Research.

Door een analyse van het voedingspatroon wordt bij 4 vitamines (vitamines B6, vitamine B12, vitamine D en foliumzuur) een voedingsadvies opgesteld. De huisarts ontvangt de uitslag van het aangevraagde onderzoek van ťťn of meer van deze 4 vitamines gecombineerd met een voedingsadvies. Dit advies helpt daarnaast om de vervolgacties te bepalen voor het verbeteren van leefstijl en om preventie te stimuleren.

 

Hoe werkt het?

Bij het bloedafnamelaboratorium in Ziekenhuis Gelderse Vallei krijgt de patiŽnt met een aanvraag voor een of meer van bovengenoemde vitamines de vraag of hij/zij mee wil doen aan NutriProfiel. De patiŽnt ontvangt via de e-mail een link naar de online Eetscore-vragenlijst over zijn voedingsgewoontes. De combinatie van bloeduitslag en voedingsgewoontes is de basis voor het advies.

Het advies komt in het EPD (elektronisch patiŽnten dossier) te staan, wordt naar de huisarts gestuurd en is voor de patiŽnt te lezen in het patiŽntenportaal MijnZGV. Daarnaast gaan medio 2019 de adviezen ook in kopie direct naar de patiŽnt. De huisarts heeft dan houvast om de uitslagen van het onderzoek inhoudelijk met zijn/haar patiŽnt te bespreken.

Het NutriProfiel-voedingsadvies kost niets extra. Het is een kosteloze aanvullende dienst op regulier aangevraagd bloedonderzoek door de huisarts.

Informatie voor verwijzers

Informatie voor patiŽnten

Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei

 

Gaat u werken met NutriProfiel en wilt u uw patiŽnten op een goede manier begeleiden, bestudeer dan de e-books en e-learning modules van VoedingOnline:

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.