Vroege pinda-introductie verkleint kans op allergie

15 juli 2016

Een vroege introductie van pinda verkleint de kans op een pinda-allergie en heeft geen negatieve effecten op de voeding of groei.

 

Het geven van pinda(kaas) aan jonge kinderen met een verhoogd allergierisico, lijkt het risico om een pinda-allergie op latere leeftijd te ontwikkelen niet te verhogen, maar juist te verlagen.

Dit bleek uit een Engelse studie die vorig jaar gepubliceerd is waarbij baby’s van 4-11 maanden met ernstig eczeem en/of een allergie voor kippeneieren, pinda(kaas) kregen.

In Engeland worden pindabevattende voedingsmiddelen gemiddeld pas rond de leeftijd van 36 maanden geïntroduceerd. Slechts 8-10% van de zuigelingen eet een pindabevattend product voor de leeftijd van 1 jaar.

In de onlangs gepubliceerde vervolgstudie is gekeken naar de haalbaarheid van vroege pinda-introductie en de effecten daarvan op de groei en voedselinname van kinderen tot de leeftijd van 60 maanden.

Uit dit onderzoek blijkt dat vroege pinda-introductie haalbaar is, geen effect heeft op de duur van de borstvoeding en geen negatieve effecten heeft op de groei en voedselinname van kinderen.

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.