Een vroege introductie van pinda verkleint de kans op een pinda-allergie en heeft geen negatieve effecten op de voeding of groei.
Het geven van pinda(kaas) aan jonge kinderen met een verhoogd allergierisico, lijkt het risico om een pinda-allergie op latere leeftijd te ontwikkelen niet te verhogen, maar juist te verlagen.
Dit bleek uit een Engelse studie die vorig jaar gepubliceerd is waarbij baby’s van 4-11 maanden met ernstig eczeem en/of een allergie voor kippeneieren, pinda(kaas) kregen.
In Engeland worden pindabevattende voedingsmiddelen gemiddeld pas rond de leeftijd van 36 maanden geïntroduceerd. Slechts 8-10% van de zuigelingen eet een pindabevattend product voor de leeftijd van 1 jaar.
In de onlangs gepubliceerde vervolgstudie is gekeken naar de haalbaarheid van vroege pinda-introductie en de effecten daarvan op de groei en voedselinname van kinderen tot de leeftijd van 60 maanden.
Uit dit onderzoek blijkt dat vroege pinda-introductie haalbaar is, geen effect heeft op de duur van de borstvoeding en geen negatieve effecten heeft op de groei en voedselinname van kinderen.
Gerelateerd nieuws:
Bronnen |
|