E-book en e-learning module Genetica en voedingsadvies

 

Genetica en voedingsadvies

Titel e-book: Genetica en voedingsavies

Subtitel: Nutrigenetica; de invloed van genen op de voedingsbehoefte en het voedingsadvies.
Druk: 1e druk, 2018
Reeks: Bepalingen (deel 3)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-92942-32-6
Aantal pagina's: 315 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Genetica en voedingsadvies

 

Bestellen van het PDF-bestand Genetica en voedingsavies
Prijs: € 75 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

E-learning module Genetica en voedingsadvies

12 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Genetica en voedingsadvies

Korte omschrijving: De 'E-learning module Genetica en voedingsadvies' dient in combinatie met het e-book 'Genetica en voedingsadvies' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 1e druk, 2018
Reeks: E-learning modules Bepalingen (deel 3)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-92942-33-3
Aantal pagina's: 18
Studiebelastingsuren: 12 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Genetica en voedingsadvies

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Genetica en voedingsadvies
Prijs: € 75 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

 

Er komen steeds meer mogelijkheden voor consumenten om online DNA-testen aan te vragen die informatie geven over het voedingsmetabolisme van de individuele persoon en hoe een individuele persoon reageert op voeding. Op basis van deze resultaten wordt vervolgens een gepersonaliseerd voedingsadvies aangeboden aan de consument.

DiŽtisten zijn de professionals die gepersonaliseerde voedings- en dieetadviezen geven op basis van voedselpatroon, voedselvoorkeuren, leeftijd, geslacht, cultuur, lichaamssamenstelling, voedingsstatus, metabole status en omstandigheden (zoals ziekte, medicijngebruik, sport, zwangerschap).

Informatie over de DNA-analyse van een persoon kan het voedingsadvies verder personaliseren en een rol spelen in de preventie van ziekten.

 

Doel van dit e-book (en de bijbehorende e-learning module) is om duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden en beperkingen van deze online DNA-testen en inzicht te krijgen in hoeverre deze testen bruikbaar zijn in professionele voedings- en dieetadviezen (of dat dit nog te vroeg is).

Het is belangrijk dat diŽtisten kennis nemen van het nieuwe interessante vakgebied 'nutrigenetica' en consumenten en patiŽnten hierover kunnen adviseren.

 

Naast informatie voor diŽtisten biedt dit e-book ook waardevolle informatie voor artsen en apothekers.

 

E-book 'Genetica en voedingsadvies' en 'E-learning module Genetica en voedingsadvies'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over nutrigenetica afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Genetica en voedingsadvies'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Genetica en voedingsadvies' aan.

 

 

7 september 2018


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Slaapdieet van Menzis

24 september 2018

Slaapproblemen, maak een afspraak met een diŽtist voor een advies op maat.

DNA bepaalt cafeÔne advies

21 september 2018

Genetische variaties bepalen cafeÔnemetabolisme en cafeÔnegevoeligheid.

DNA index voor NutriGenetica

17 september 2018

Handig hulpmiddel om informatie over specifieke genen en SNPís met een relatie tot voeding gemakkelijk terug te vinden.

Genetische oorzaak van lactose-intolerantie

10 september 2018

Op welke manier beÔnvloeden onze genen de tolerantie voor lactose (melksuiker) en welke voedingsadviezen zijn belangrijk?

Europese voedingsaanbevelingen houden rekening met genetica

6 september 2018

In de Europese voedingsaanbevelingen is informatie opgenomen over de invloed over genotypen op de aanbevelingen voor vitamines en mineralen.

De invloed van genen op onze smaak

5 september 2018

Genetische verschillen in de smaakwaarneming kunnen de voedselinname beÔnvloeden en gezondheidseffecten hebben.

Voedingsadvies op basis van DNA-analyse

4 september 2018

NutriGenetica is een nieuw vakgebied. Lees meer over de interessante ontwikkelingen op dit gebied en wat u als diŽtist hiermee kunt doen.

NutriGenetica: nieuw e-book en e-learning module

31 augustus 2018

Het e-book Genetica en voedingsadvies en de bijbehorende E-learning module Genetica en voedingsadvies zijn verschenen. Bekijk de inhoud.

Beschermt minder zout tegen hart- en vaatziekten?

21 augustus 2018

Is het nodig om de hoeveelheid zout in onze voeding te verminderen? Vorige week verschenen de resultaten van de PURE studie.

Vierdaagseonderzoek naar spierklachten bij cholesterolremmers

19 juli 2018

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse doen wetenschappers van Wageningen Universiteit en Radboud UMC onderzoek naar het effect van statines op de...


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Genetica en voedingsadvies
2018 1e 978-94-92942-32-6
E-learning module Genetica en voedingsadvies
2018 1e 978-94-92942-33-3

 


Terug