E-book en e-learning module Genetica en voedingsadvies

 

Genetica en voedingsadvies

Titel e-book: Genetica en voedingsavies

Subtitel: Nutrigenetica; de invloed van genen op de voedingsbehoefte en het voedingsadvies.
Druk: 1e druk, 2018
Reeks: Bepalingen (deel 3)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-92942-32-6
Aantal pagina's: 315 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Genetica en voedingsadvies

 

Bestellen van het PDF-bestand Genetica en voedingsavies
Prijs: € 75 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

E-learning module Genetica en voedingsadvies

12 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Genetica en voedingsadvies

Korte omschrijving: De 'E-learning module Genetica en voedingsadvies' dient in combinatie met het e-book 'Genetica en voedingsadvies' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 1e druk, 2018
Reeks: E-learning modules Bepalingen (deel 3)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-92942-33-3
Aantal pagina's: 18
Studiebelastingsuren: 12 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Genetica en voedingsadvies

 

Bestellen van het PDF-/Word-bestand E-learning module Genetica en voedingsadvies
Prijs: € 75 (excl. BTW).

 

Lezersbeoordeling: 100% goed - zeer goed

 

Er komen steeds meer mogelijkheden voor consumenten om online DNA-testen aan te vragen die informatie geven over het voedingsmetabolisme van de individuele persoon en hoe een individuele persoon reageert op voeding. Op basis van deze resultaten wordt vervolgens een gepersonaliseerd voedingsadvies aangeboden aan de consument.

DiŽtisten zijn de professionals die gepersonaliseerde voedings- en dieetadviezen geven op basis van voedselpatroon, voedselvoorkeuren, leeftijd, geslacht, cultuur, lichaamssamenstelling, voedingsstatus, metabole status en omstandigheden (zoals ziekte, medicijngebruik, sport, zwangerschap).

Informatie over de DNA-analyse van een persoon kan het voedingsadvies verder personaliseren en een rol spelen in de preventie van ziekten.

 

Doel van dit e-book (en de bijbehorende e-learning module) is om duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden en beperkingen van deze online DNA-testen en inzicht te krijgen in hoeverre deze testen bruikbaar zijn in professionele voedings- en dieetadviezen (of dat dit nog te vroeg is).

Het is belangrijk dat diŽtisten kennis nemen van het nieuwe interessante vakgebied 'nutrigenetica' en consumenten en patiŽnten hierover kunnen adviseren.

 

Naast informatie voor diŽtisten biedt dit e-book ook waardevolle informatie voor artsen en apothekers.

 

E-book 'Genetica en voedingsadvies' en 'E-learning module Genetica en voedingsadvies'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over nutrigenetica afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Genetica en voedingsadvies'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Genetica en voedingsadvies' aan.

 

 

7 oktober 2018


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Verschillen in alcoholtolerantie en alcoholmetabolisme

24 oktober 2018

Onze genen bepalen ons alcoholmetabolisme, de alcoholtolerantie en de mogelijke schade die door alcohol kan ontstaan.

Risicogenotype glutenovergevoeligheid

23 oktober 2018

Uw patiŽnt / cliŽnt heeft een risicogenotype voor glutenovergevoeligheid. Was is uw voedingsadvies?

DNA, voeding, leefstijl en gezondheid

22 oktober 2018

Een gepersonaliseerd voedingsadvies op basis van DNA-analyse, voeding en leefstijl.

NutriGenetica in de diŽtistenpraktijk

18 oktober 2018

OriŽnteer u op dit nieuwe vakgebied door de E-learning module Genetica en voedingsadvies te volgen.

Accreditatie E-learning module Genetica en voedingsadvies

8 oktober 2018

De StADAP heeft 12 accreditatiepunten voor diŽtisten toegekend aan de E-learning module Genetica en voedingsadvies.

Gezonde leefstijl van belang na herhaalde miskramen

4 oktober 2018

Als vrouwen 2x een miskraam krijgen, wordt hun risico op het krijgen van bepaalde hart- en vaatziekten (zoals een hartinfarct) bijna verdubbeld.

Ernstige hypomagnesiŽmie door protonpompremmers

25 september 2018

Casusbeschrijving van een ernstig zieke patiŽnt met een te lage magnesiumstatus door omeprazolgebruik.

Slaapdieet van Menzis

24 september 2018

Slaapproblemen, maak een afspraak met een diŽtist voor een advies op maat.

DNA bepaalt cafeÔne advies

21 september 2018

Genetische variaties bepalen cafeÔnemetabolisme en cafeÔnegevoeligheid.

DNA index voor NutriGenetica

17 september 2018

Handig hulpmiddel om informatie over specifieke genen en SNPís met een relatie tot voeding gemakkelijk terug te vinden.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Genetica en voedingsadvies
2018 1e 978-94-92942-32-6
E-learning module Genetica en voedingsadvies
2018 1e 978-94-92942-33-3

 


Terug