E-book en e-learning module Genetica en voedingsadvies

 

Genetica en voedingsadvies

Titel e-book: Genetica en voedingsavies

Subtitel: Nutrigenetica; de invloed van genen op de voedingsbehoefte en het voedingsadvies.
Druk: 3e druk, 2022
Reeks: Bepalingen (deel 3)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist
ISBN: 978-94-93269-06-4
Aantal pagina's: 320 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Genetica en voedingsadvies

 

Bestellen van het PDF-bestand Genetica en voedingsadvies
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 89% goed - zeer goed

E-learning module Genetica en voedingsadvies

12 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Genetica en voedingsadvies

Korte omschrijving: De 'E-learning module Genetica en voedingsadvies' dient in combinatie met het e-book 'Genetica en voedingsadvies' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers).
Druk: 3e druk, 2022
Reeks: E-learning modules Bepalingen (deel 3)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diŽtist.
ISBN: 978-94-93269-05-7
Aantal pagina's: 23
Studiebelastingsuren: 12 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Genetica en voedingsadvies

 

Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Genetica en voedingsadvies
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 85% goed - zeer goed

 

In hoeverre hebben onze genen invloed op ons voedingsmetabolisme en beÔnvloeden zij hoeveel voedingsstoffen wij nodig hebben en welke voeding wij moeten gebruiken.

Er komen steeds meer mogelijkheden voor consumenten om online DNA-testen aan te vragen die informatie geven over het voedingsmetabolisme van de individuele persoon en hoe een individuele persoon reageert op voeding. Op basis van deze resultaten wordt vervolgens een gepersonaliseerd voedingsadvies aangeboden aan de consument.

DiŽtisten zijn de professionals die gepersonaliseerde voedings- en dieetadviezen geven op basis van voedselpatroon, voedselvoorkeuren, leeftijd, geslacht, cultuur, lichaamssamenstelling, voedingsstatus, metabole status en omstandigheden (zoals ziekte, medicijngebruik, sport, zwangerschap).

Informatie over de DNA-analyse van een persoon kan het voedingsadvies verder personaliseren en een rol spelen in de preventie van ziekten.

 

Doel van dit e-book (en de bijbehorende e-learning module) is om duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden en beperkingen van deze online DNA-testen en inzicht te krijgen in hoeverre deze testen bruikbaar zijn in professionele voedings- en dieetadviezen (of dat dit nog te vroeg is).

Het is belangrijk dat diŽtisten kennis nemen van het nieuwe interessante vakgebied 'nutrigenetica' en consumenten en patiŽnten hierover kunnen adviseren.

 

Naast informatie voor diŽtisten biedt dit e-book ook waardevolle informatie voor artsen en apothekers.

 

E-book 'Genetica en voedingsadvies' en 'E-learning module Genetica en voedingsadvies'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over nutrigenetica afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diŽtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Genetica en voedingsadvies'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Genetica en voedingsadvies' aan.

 

 

29 maart 2024


Gerelateerde nieuwsberichten

 

Lydia Afman benoemd tot leerstoelhouder Nutrition, Metabolism and Genomics

15 april 2024

De raad van bestuur van Wageningen University & Research heeft Lydia Afman benoemd tot professor en leerstoelhouder van de leerstoelgroep...

Moleculaire regulatie van de stofwisseling

5 april 2024

Vandaag houdt Prof.dr. Hans Jonker zijn inaugurele rede over zijn onderzoek naar moleculaire schakelaars en hoe deze gebruikt kunnen worden in de...

Koffie verlaagt sterfterisico bij patiŽnten met darmkanker

14 februari 2024

3-5 kopjes koffie per dag zijn het beste om de kans op overleving bij darmkanker te verhogen.


 

Jaar    
Druk   
ISBN
e-book Genetica en voedingsadvies
2018 1e 978-94-92942-32-6
2020 2e 978-94-92942-51-7
2022 3e 978-94-93269-06-4
E-learning module Genetica en voedingsadvies
2018 1e 978-94-92942-33-3
2020 2e 978-94-92942-52-4
2022 3e 978-94-93269-05-7

 


Terug