Meer informatie over E-learning module Genetica en voedingsadvies

 

Inhoud E-learning module Genetica en voedingsadvies

Het is belangrijk dat diëtisten kennis nemen van het nieuwe interessante vakgebied nutrigenetica en consumenten en patiënten hierover kunnen adviseren.

Informatie over de DNA-analyse van een persoon kan het voedingsadvies verder personaliseren en een rol spelen in de preventie van ziekten.

Naast informatie voor diëtisten biedt dit e-book ook waardevolle informatie voor artsen en apothekers.

 

Leerdoelen nascholing

NutriGenetica is een nieuw vakgebied. Leer meer over de interessante ontwikkelingen op dit gebied en wat u als diëtist hiermee kunt doen in uw dagelijkse praktijk.

Na het volgen van deze module bent u in staat:

  • uitleg te geven over de basisprincipes van genetica en nutrigenetica in het bijzonder;
  • aan te geven op welke wijze genetica het voedingsmetabolisme, de voedingsbehoefte, de gezondheid en het voedingsadvies kan beïnvloeden;
  • aan te geven op welke wijze diëtisten in aanraking kunnen komen met nutrigenetica en wat de meerwaarde kan zijn;
  • aan te geven welke aanbieders er van voedingsgerelateerde DNA-testen zijn in Nederland en hoe u deze aanbieders kunt beoordelen;
  • te benoemen welke voor- en nadelen er verbonden zijn aan DNA-testen;
  • aan te geven wat de verschillen zijn tussen DTCGT (direct-to-consumer genetic testing) en CDGT (consumer directed genetic testing);
  • aan te geven of een bepaalde DNA-test nuttig is voor uw patiënt;
  • aan te geven voor welke vitamines en mineralen genetica invloed heeft op de voedingsaanbevelingen;
  • te benoemen welke genetische afwijkingen leiden tot verschillen in lichaamsgewicht en lichaamssamenstelling en welke voedingsadviezen hierbij van belang zijn;
  • aan te geven welke genetische afwijkingen kunnen leiden tot metabole verstoringen in het glucose- en cholesterolmetabolisme en welke voedingsadviezen hierbij van belang zijn;
  • aan te geven welke genetische afwijkingen leiden tot verstoringen in het metabolisme van lactose, cafeïne, alcohol en gluten en welke voedingsadviezen hierbij van belang zijn;
  • te benoemen welke genetische verschillen er zijn in de smaakwaarneming, aan te geven in hoeverre dit de voedselinname beïnvloedt, welke gezondheidseffecten dit heeft en welke voedingsadviezen hierbij van belang zijn;
  • aan te geven op welke wijze genetische verschillen leiden tot een andere samenstelling van het darmmicrobioom en welke gezondheidseffecten dit heeft en welke voedingsadviezen hierbij van belang zijn;
  • aan te geven welke rol nutrigenetica kan spelen binnen gepersonaliseerde voedingsadviezen en binnen de diëtistenpraktijk.

 

Cursusleider

M.A. Verheul-Koot, diëtist
E-mail: infoemailadresvoedingonline.nl

 

Studiebelastingsuren

12 uur.

 

Plaats en datum

De cursist koopt de e-learning module en het bijbehorende e-book. De cursist kan daarna de e-learning module (inclusief e-book) volgen waar en wanneer hij/zij dit wil (in het door hem/haar gewenste tempo).
Ervaringen met medecursisten kan de cursist uitwisselen via het forum en via de lezersreacties. Het gebruik van het forum is alleen mogelijk voor abonnees.

 

Kosten

€ 150 (e-book € 75 en de e-learning module € 75).
De cursist kan in plaats van de aanschaf van een los e-book en e-learning module, ook kiezen voor een jaarabonnement VoedingOnline. Dit kost € 400 voor het 1e jaar en daarna voor het 2e en de daarop volgende jaren € 275 per jaar. Hiervoor heeft de cursist ook toegang tot het e-book Genetica en voedingsadvies en kan dan ook de E-learning module Genetica en voedingsadvies volgen.
Prijzen exclusief 9% BTW.
De 'E-learning module Thiamine' (inclusief het e-book 'Alles over Thiamine') wordt u gratis aangeboden door VoedingOnline.

 

Accreditatie

De Stichting Deskundigheidsbevorderende Actitiviteiten Paramedici (StADAP) heeft voor diëtisten accreditatie verleend (12 accreditatiepunten) (ID nummer 559609 tot 05-10-2026).
Van 03-10-2022 tot 03-10-2024 was deze e-learning module geaccrediteerd bij het StADAP onder ID nummer 474153.
Van 02-10-2020 tot 03-10-2022 was deze e-learning module geaccrediteerd bij het StADAP onder ID nummer 397922.
Van 01-10-2018 tot 02-10-2020 was deze e-learning module geaccrediteerd bij het StADAP onder ID nummer 335018.

 

Onafhankelijk

De inhoud van de e-books en de e-learning modules wordt niet beïnvloed door de farmaceutische industrie en/of voedingsindustrie.
VoedingOnline onderschrijft de Health On the Net (HON)-code, die is opgesteld door de HON Foundation.

 

E-learning module

 

 

2 oktober 2024


Terug