E-book en e-learning module Genetica en voedingsadvies

 

Genetica en voedingsadvies

Titel e-book: Genetica en voedingsavies

Subtitel: Nutrigenetica; de invloed van genen op de voedingsbehoefte en het voedingsadvies.
Druk: 4e druk, 2024
Reeks: Bepalingen (deel 3)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist
ISBN: 978-94-93269-29-3
Aantal pagina's: 321 (in PDF)
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot het e-book (voor abonnees):
Genetica en voedingsadvies

 

Bestellen van het PDF-bestand Genetica en voedingsadvies
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 90% goed - zeer goed

E-learning module Genetica en voedingsadvies

12 accreditatiepunten

Titel: E-learning module Genetica en voedingsadvies

Korte omschrijving: De 'E-learning module Genetica en voedingsadvies' dient in combinatie met het e-book 'Genetica en voedingsadvies' te worden gebruikt. Deze e-learning module bestaat uit een handleiding, een toets, een zelfreflectieformulier en een evaluatieformulier en is bestemd voor professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
Druk: 4e druk, 2024
Reeks: E-learning modules Bepalingen (deel 3)
Copyright: © VoedingOnline - Zegveld. Alle rechten voorbehouden.
Auteur: M.A. Verheul-Koot, diëtist.
ISBN: 978-94-93269-30-9
Aantal pagina's: 23
Studiebelastingsuren: 12 uur
Uitgever: VoedingOnline

 

Toegang tot de e-learning module (voor abonnees):
E-learning module Genetica en voedingsadvies

 

Bestellen van het PDF-bestand/PDF-formulieren E-learning module Genetica en voedingsadvies
Prijs: € 75 (excl. 9% BTW).

 

Lezersbeoordeling: 84% goed - zeer goed

 

In hoeverre hebben onze genen invloed op ons voedingsmetabolisme en beïnvloeden zij hoeveel voedingsstoffen wij nodig hebben en welke voeding wij moeten gebruiken.

Er komen steeds meer mogelijkheden voor consumenten om online DNA-testen aan te vragen die informatie geven over het voedingsmetabolisme van de individuele persoon en hoe een individuele persoon reageert op voeding. Op basis van deze resultaten wordt vervolgens een gepersonaliseerd voedingsadvies aangeboden aan de consument.

Diëtisten zijn de professionals die gepersonaliseerde voedings- en dieetadviezen geven op basis van voedselpatroon, voedselvoorkeuren, leeftijd, geslacht, cultuur, lichaamssamenstelling, voedingsstatus, metabole status en omstandigheden (zoals ziekte, medicijngebruik, sport, zwangerschap).

Informatie over de DNA-analyse van een persoon kan het voedingsadvies verder personaliseren en een rol spelen in de preventie van ziekten.

 

Doel van dit e-book (en de bijbehorende e-learning module) is om duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden en beperkingen van deze online DNA-testen en inzicht te krijgen in hoeverre deze testen bruikbaar zijn in professionele voedings- en dieetadviezen (of dat dit nog te vroeg is).

Het is belangrijk dat diëtisten kennis nemen van het nieuwe interessante vakgebied 'nutrigenetica' en consumenten en patiënten hierover kunnen adviseren.

 

Naast informatie voor diëtisten biedt dit e-book ook waardevolle informatie voor artsen en apothekers.

 

E-book 'Genetica en voedingsadvies' en 'E-learning module Genetica en voedingsadvies'
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis via internet over nutrigenetica afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers). U kunt deze kennis tot u nemen in de vorm van het e-book 'Genetica en voedingsadvies'. Om het opnemen van deze kennis verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, biedt VoedingOnline u ook de bijpassende 'E-learning module Genetica en voedingsadvies' aan.

 

 

9 januari 2025


Terug