Meer dan de helft van volwassenen in Europa is te zwaar

2 augustus 2021

In 2019 was 53% van de volwassen in Europa te zwaar (36% had matig overgewicht en 17% obesitas). Bekijk de verschillen tussen de Europese landen.

 

In 2019 was 53% van de volwassen in Europa te zwaar (36% van de volwassenen in Europa had matig overgewicht (BMI 25-30) en 17% obesitas (BMI ≥ 30)). In de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar is 25% te zwaar. In de groep 65- tot 74-jarigen geldt dat voor 66%. Dat meldt het Europese Bureau voor Statistiek Eurostat. De resultaten komen uit de European Health Interview Survey.

Het percentage volwassenen met overgewicht ligt met 65% het hoogst in KroatiŽ en Malta en met 46% het laagste in ItaliŽ. Nederland scoort met een percentage van 50% iets beter dan gemiddeld in de Europese Unie.

53% van de Europese volwassenen is te zwaar

 

In alle landen is het aandeel met overgewicht onder de mannen hoger dan onder vrouwen. Bij mannen ligt dat aandeel op 60% en bij vrouwen op 46%. In Nederland zijn die verschillen wat minder groot. Daar heeft 54% van de mannen overgewicht en 46% van de vrouwen

Overgewicht en obesitas bij Europese mannen

 

Overgewicht en obesitas bij Europese vrouwen

 

 

 

Meer informatie over de oorzaken van overgewicht en obesitas en de voedings- en leefstijladviezen die belang zijn in de preventie en behandeling van overgewicht en obesitas, zie:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.