Leefstijlcampagne Fit Op Jouw Manier

25 mei 2021

De coronacrisis maakte duidelijk dat een gezonde voeding en leefstijl essentieel zijn voor het verbeteren van de weerstand. Vorige week is daarom de leefstijlcampagne van het ministerie van VWS van start gegaan.

 

In november 2020 stuurde een grote groep (para)medici en onderzoekers een brandbrief aan het Ministerie van VWS waarin zij aandrongen op het voeren van een campagne voor een gezonde voeding en leefstijl voor heel Nederland.

Op 20 mei 2021 is het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een leefstijlcampagne gestart. Doel van de leefstijlcampagne Fit op jouw manier is mensen zelf te laten uitzoeken welke tips het best bij hen passen. De hoop is dat mensen gezonder gaan eten, meer bewegen en beter ontspannen.

Volgens demissionair staatssecretaris Blokhuis zijn er zo veel adviezen dat het voor mensen soms lijkt alsof ze hun hele leven moeten omgooien. Vaak is dat dan een reden om een aanpassing nog even uit te stellen. De nieuwe campagne moet dat doorbreken en duidelijk maken dat ook kleine stappen de moeite waard zijn.

'De een ziet het zitten om voortaan skateboardend naar zijn werk te gaan, de ander gaat wandelen met de buurvrouw of kookt voortaan met meer groente', zegt Blokhuis. Hij benadrukt dat de coronacrisis extra zichtbaar maakt hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Volgens experts kunnen kleine veranderingen binnen enkele weken al een positief effect hebben op de weerstand.

Bronnen: Rijksoverheid / Portal Fit op jouw manier

 

 

Bekijk de effecten van een gezonde voeding en leefstijl in het verbeteren van de weerstand, zie:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.