Hypertensie risicofactor voor COVID-19

15 januari 2021

Een hoge bloeddruk is een risicofactor om een ernstige vorm van COVID-19 te ontwikkelen. Door voedings- en leefstijladviezen wordt de bloeddruk verlaagd.

 

Hypertensie is een risicofactor voor het ontwikkelen van een ernstige vorm van COVID-19, ziekenhuisopname, opname op de intensive care en overlijden.

Door voedings- en leefstijladviezen is het mogelijk de bloeddruk te verlagen en hierdoor het risico op een ernstige vorm van COVID-19 te verlagen.

Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor de rol van gepersonaliseerde voedings- en leefstijladviezen in behandeling van een te hoge bloeddruk.

 

Meer informatie over de oorzaken van hypertensie en de verschillende voedings- en leefstijladviezen en over de rol van hypertensie (en andere metabole verstoringen) in het verloop van een COVID-19 infectie, zie:

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.