Leefstijlcoaches in Nederland

23 januari 2019

Volgens Vektis zijn er momenteel 293 zorgverleners geregistreerd als leefstijlcoach, waarvan 70% ook diŽtist is.

Vergroting

 

Vanaf 1 januari 2019 wordt een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) gericht op gedragsverandering en gewichtsverlies vergoed vanuit de basisverzekering.

Een zorgaanbieder die de gecombineerde leefstijlinterventie gaat leveren en daarvoor een vergoeding wil ontvangen van de zorgverzekeraars, moet zich registreren in het AGB-register van Vektis.

Dit geldt voor nieuwe zorgaanbieders die alleen een gecombineerde leefstijlinterventie aanbieden. En voor zorgaanbieders die al geregistreerd zijn in het AGB-register (zoals diŽtisten, fysiotherapeuten, oefentherapeuten en samenwerkingsverbanden) die vanaf 1 januari 2019 ook gecombineerde leefstijlinterventie gaan aanbieden.

Aanbieders hebben een voor GLI erkende opleiding gevolgd.

Naast een inschrijving in een kwaliteitsregister hebben zij ook een licentie nodig voor 1 van de erkende 3 GLI-leefstijlprogrammaís:

 

Momenteel zijn er 293 zorgverleners geregistreerd als leefstijlcoach in het AGB-register van Vektis.

Na een zoekopdracht in het AGB-register van Vektis blijken hiervan 205 personen diŽtist-leefstijlcoach te zijn, 1 persoon oefentherapeut-leefstijlcoach en 0 personen fysiotherapeut-leefstijlcoach.

107 personen staan onder overige zorgverleners als leeftijlcoach geregistreerd.

Bron: Vektis

 

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.