Voor wie zijn de Voedingsnormen bedoeld?

9 oktober 2018

De Voedingsnormen zijn bedoeld voor 'gezonde personen met een gezond gewicht', maar welke uitgangspunten hanteer je voor personen die hier niet onder vallen?

 

In de Voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor volwassenen wordt het volgende aangegeven:

Bij het afleiden van de Voedingsnormen wordt uitgegaan van gezonde mensen met een gezond gewicht. Voor andere groepen, zoals mensen met een chronische ziekte, ouderen (en veel ouderen in Nederland hebben een of meer chronische aandoeningen), of mensen met obesitas, is de kennis over de behoefte aan voedingsstoffen vaak beperkt. Als er geen specifieke aanbevelingen zijn voor dergelijke groepen is het gebruikelijk om de voedingsnormen toe te passen, hoewel deze dus voor gezonde volwassenen met een gezond gewicht zijn afgeleid.

 

Bij ziekte, obesitas en ouderdom zijn deze Voedingsnormen vaak niet van toepassing.

In deze situaties is maatwerk belangrijk en is het vaak nodig om van bepaalde risicovolle vitamines en mineralen, de status te bepalen. Vervolgens is een persoonlijk voedingsadvies belangrijk waarin adviezen worden gegeven om eventuele vitamine- en mineralentekorten aan te vullen. Dit is belangrijk in de preventie van ziekten en complicaties.

 

Bekijk de verschillende e-books van VoedingOnline voor meer informatie:

 

Gerelateerd nieuws:

 

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.