NVK-advies: vroege introductie van hoog-allergene voeding

6 december 2017

Het laat introduceren van pinda en kippenei bij kinderen met ernstig eczeem leidt tot een verhoogd risico op het ontstaan van een voedselallergie.

 

Het vroeg introduceren (bij voorkeur op de leeftijd van 4-8 maanden) van pinda en kippenei bij kinderen met matig tot ernstig eczeem dient daarom actief te worden nagestreefd. Ook andere zuigelingen hebben baat bij deze strategie.

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) heeft om deze reden een nieuw standpunt uitgebracht: Vroege introductie van hoog-allergene voeding bij zuigelingen ter preventie van voedselallergie.

In dit standpunt is ook een introductieschema voor pinda en kippenei verwerkt.

Wellicht moet deze strategie niet alleen beperkt blijven tot pinda en kippenei. Melk, vis, noten, tarwe en soja zijn andere voedingsmiddelen met een relatief hoge incidentie van voedselallergie.

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.