Anti-inflammatoire voeding verlaagt depressierisico

16 augustus 2016

Uit een Australische studie blijkt dat een anti-inflammatoire voeding het risico op een depressie verlaagt.

 

Voedingsfactoren en inflammatie spelen een rol in de ontwikkeling van depressies.

In de British Journal of Nutrition is een Australische studie gepubliceerd waarin onderzoek is gedaan naar de invloed van een anti-inflammatoire voeding op het risico een depressie te ontwikkelen. Aan het onderzoek deden 6.438 vrouwen mee die gedurende 12 jaar werden gevolgd (gemiddelde leeftijd bij aanvang: 52 jaar).

De voeding werd beoordeeld met de Dietary Inflammatory Index (DII).

18% van de vrouwen had een depressie-score van ≥ 10 op de CESD-schaal (Center for Epidemiologic Studies Depression).

Vrouwen met de laagste DII-score, hadden een 20% lager risico op een depressie dan vrouwen met de hoogste DII-score.

Pro-inflammatoire voedingsstoffen zijn o.a. energie, koolhydraten, eiwit, vet, verzadigde vetzuren, transvet, ijzer en cholesterol.

Anti-inflammatoire voedingsstoffen en voedingsmiddelen zijn o.a. alcohol, omega-3-vetzuren, omega-6-vetzuren, niacine (vitamine B3), thiamine (vitamine B1), riboflavine (vitamine B2), magnesium, zink, vitamine A, vitamine C, vitamine E, foliumzuur (vitamine B11), vitamine B6, beta-caroteen, vitamine D, voedingsvezel, flavonoïden, knoflook en uien.

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.