Toegevoegde suikers op Amerikaanse etiketten

3 juni 2016

In Amerika zijn de voedingsmiddelenetiketten aangepast. Gaat dit leiden tot een verlaging van de inname van toegevoegde suikers?

 

Op de nieuwe Amerikaanse etiketten moeten toegevoegde suikers worden vermeld (zie figuur).

Het gaat daarbij om vrije suikers die aan voedingsmiddelen en dranken worden toegevoegd in de vorm suiker, honing, siropen, vruchtensappen en vruchtensapconcentraten.
Suikers uit melk, hele vruchten en groenten vallen hier niet onder.

Het doel is om consumenten bewuster te maken van de toegevoegde suikers in voedingsmiddelen en dranken om hiermee de inname van toegevoegde suikers te verlagen.

Wat is uw mening? Gaat dit leiden tot een lagere inname van toegevoegde suikers? En moet dit ook op de Europese etiketten worden aangepast?

Bron: Foodnavigator

 

Gerelateerd nieuws:

 

Overige informatie

Bronnen

Reacties

Zelf een reactie toevoegen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.