Als mannen van middelbare leeftijd 4 eieren per week eten, hebben zij minder kans op type-2-diabetes.
Uit Fins onderzoek onder 2.332 mannen van middelbare leeftijd (42-60 jaar) blijkt dat het eten van ongeveer 4 eieren per week, de kans op type-2-diabetes met 37% verlaagt in vergelijking met de mannen die slechts 1 ei per week aten.
Een hogere eierconsumptie is daarnaast geassocieerd met een lagere nuchtere bloedglucosespiegel en een lager CRP-gehalte.
In het onderzoek werd gecorrigeerd voor andere factoren die van invloed zijn op het risico op type-2-diabetes zoals lichamelijke inspanning, body mass index (BMI), roken en de consumptie van groenten en fruit.
Het eten van meer dan 4 eieren per week gaf geen extra voordelen.
Eieren zijn een goede vitaminebron, zie eieren bevatten veel vitamines.
Bekijk de relatie tussen een goede vitaminestatus en de preventie van type-2-diabetes in het e-book Diabetes type 2.
Bronnen |
|